Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Det finns så få jordklot häromkring

https://www.klimatsmart.se/images/news/matsfagerstrom200x200.jpg

Hållbarhet är inte längre bara en trend. Det handlar om nödvändiga strategier, målmedvetet arbete och rätt val i vardagen. De flesta forskare är överens om att människan har påverkat miljö och klimat till den grad att vi nu bara har några år på oss att vända utvecklingen. Om ingenting görs går vi och nästa generation en mycket annorlunda värld till mötes. "Det blir notiser i nyhetsflödet. Knappt ens det." skriver Ronnie Sandahl nyligen i Aftonbladets artikel "Ingen bryr sig om världens undergång" och i UNT skriver Per Holmgren och Staffan Lindberg; "För tio år sedan skrev TT att det var tio år kvar till klimatkatastrof. Nu är vi där". Så varför pratar vi inte mer om det och varför agerar vi inte mer? Det finns oerhört mycket vi kan göra. Att den fossila energin måste fasas ut råder det inte något tvivel om. Utsläppen måste minska kraftigt. Vi behöver förstå hur biologisk mångfald behöver tas med i våra prioriteringar. Och vi behöver bli fler som leder utvecklingen i rätt riktning om vi ska lyckas begränsa klimatförändringarnas effekter. Vi samarbetar nu med 100% förnybart och Världsnaturfonden WWF för att fortsätta lära oss, sprida kunskap och belysa energins påverkan på klimatet. Samarbeten som vi hoppas ska ge resultat. På riktigt. Du har möjlighet att påverka. Som elkonsument kan man förutom att minska sin energianvändning påverka genom att välja ett elbolag med enbart ren el från förnybara energikällor. Det gör att mer förnybar energi byggs ut och att vi snabbare får in mer förnybart i systemet. I Sverige är det bara 17% av Sveriges elkunder som har avtal med ursprungsmärkt el, det är på tok för lite. Vi vet att inte en enda människa vill ha kolkraft, men det är precis vad man får om man inte gör ett aktivt val. Det behöver bli enklare att förstå hur man som elkonsument kan göra rätt val. Där hoppas vi att vår nya enkla elräkning blir ett bra stöd. Vi har bara en planet. Gör din röst hörd för klimatet. / Mats Fagerström, VD Telge Energi

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Det finns så få jordklot häromkring

2014-05-28
Mats Fagerström, VD Telge Energi
Hållbarhet är inte längre bara en trend. Det handlar om nödvändiga strategier, målmedvetet arbete och rätt val i vardagen. De flesta forskare är överens om att människan har påverkat miljö och klimat till den grad att vi nu bara har några år på oss att vända utvecklingen. Om ingenting görs går vi och nästa generation en mycket annorlunda värld till mötes.

"Det blir notiser i nyhetsflödet. Knappt ens det." skriver Ronnie Sandahl nyligen i Aftonbladets artikel "Ingen bryr sig om världens undergång" och i UNT skriver Per Holmgren och Staffan Lindberg; "För tio år sedan skrev TT att det var tio år kvar till klimatkatastrof. Nu är vi där". Så varför pratar vi inte mer om det och varför agerar vi inte mer?

Det finns oerhört mycket vi kan göra. Att den fossila energin måste fasas ut råder det inte något tvivel om. Utsläppen måste minska kraftigt. Vi behöver förstå hur biologisk mångfald behöver tas med i våra prioriteringar. Och vi behöver bli fler som leder utvecklingen i rätt riktning om vi ska lyckas begränsa klimatförändringarnas effekter.

Vi samarbetar nu med 100% förnybart och Världsnaturfonden WWF för att fortsätta lära oss, sprida kunskap och belysa energins påverkan på klimatet. Samarbeten som vi hoppas ska ge resultat. På riktigt.

Du har möjlighet att påverka. Som elkonsument kan man förutom att minska sin energianvändning påverka genom att välja ett elbolag med enbart ren el från förnybara energikällor. Det gör att mer förnybar energi byggs ut och att vi snabbare får in mer förnybart i systemet.

I Sverige är det bara 17% av Sveriges elkunder som har avtal med ursprungsmärkt el, det är på tok för lite. Vi vet att inte en enda människa vill ha kolkraft, men det är precis vad man får om man inte gör ett aktivt val. Det behöver bli enklare att förstå hur man som elkonsument kan göra rätt val. Där hoppas vi att vår nya enkla elräkning blir ett bra stöd.

Vi har bara en planet. Gör din röst hörd för klimatet.

/ Mats Fagerström, VD Telge Energi
Källa: Telge Energi

Senaste nyheter