Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Det dricks allt mer ekologiskt kaffe

https://www.klimatsmart.se/images/news/arvidnordquistgiustoekoespresso250x133.jpg

Försäljningen av ekologiskt och etiskt certifierat kaffe ökade med hela 70% under föregående år enligt Svensk Kaffeinformation. Nu lanserar Arvid Nordquist en både KRAV-certifierad och Rättvisemärkt espresso - Classic Espresso Giusto. Classic Espresso Giusto kompletterar Arvid Nordquists espressosortiment genom att den är ekologisk odlad och garanterar att producenter och odlare har trygga arbetsförhållanden och skäligt betalt. Precis som Arvid Nordquists övriga kaffe består Classic Giusto av 100% noga utvalda Arabicabönor. Denna gång är bönkvaliteten Fine Cup från Brasilien, Strictly High Grown från Nicaragua och kvalitetsbönor från Peru och Etiopien. - Giusto har en kraftfull nötkaraktär och fyllighet så att den ska fungera som en bra basespresso samtidigt som bönorna från Etiopien ger en angenäm kryddighet. Syrligheten är något nedtonad i och med att vi valt att jobba med bönor från Peru istället för Colombia vilket vi har i våra andra espressovarianter, berättar Philippe Barreca. Det malda kaffet är vakuumpackat i aluminiumburk med skruvlock vilket ger absolut bästa kvalitetsbevarande egenskaper. Hela bönor finns i 500 gr och 1000 gr och är packat i miljömärkt laminat med höga barriäregenskaper, luften i påsen är ersatt med CO2 för att skydda kaffet från kontakt med syre. Allt för att ge bästa förutsättningar för en högkvalitativ smakupplevelse. Finns i välsorterade dagligvarubutiker, Cirkapris från 45 -55 kr för 250-500 gr. För mer information, kontakta gärna: Erica Bertilsson, marknadschef Classic, 08-799 18 80, 0708-76 18 80, erica.bertilsson@arvidnordquist.se Philippe Barreca, chefsblender Classic, 08-799 18 61, philippe.barreca@arvidnordquist.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Det dricks allt mer ekologiskt kaffe

2009-05-14
Försäljningen av ekologiskt och etiskt certifierat kaffe ökade med hela 70% under föregående år enligt Svensk Kaffeinformation. Nu lanserar Arvid Nordquist en både KRAV-certifierad och Rättvisemärkt espresso - Classic Espresso Giusto.

Classic Espresso Giusto kompletterar Arvid Nordquists espressosortiment genom att den är ekologisk odlad och garanterar att producenter och odlare har trygga arbetsförhållanden och skäligt betalt. Precis som Arvid Nordquists övriga kaffe består Classic Giusto av 100% noga utvalda Arabicabönor. Denna gång är bönkvaliteten Fine Cup från Brasilien, Strictly High Grown från Nicaragua och kvalitetsbönor från Peru och Etiopien.

- Giusto har en kraftfull nötkaraktär och fyllighet så att den ska fungera som en bra basespresso samtidigt som bönorna från Etiopien ger en angenäm kryddighet. Syrligheten är något nedtonad i och med att vi valt att jobba med bönor från Peru istället för Colombia vilket vi har i våra andra espressovarianter, berättar Philippe Barreca.

Det malda kaffet är vakuumpackat i aluminiumburk med skruvlock vilket ger absolut bästa kvalitetsbevarande egenskaper. Hela bönor finns i 500 gr och 1000 gr och är packat i miljömärkt laminat med höga barriäregenskaper, luften i påsen är ersatt med CO2 för att skydda kaffet från kontakt med syre. Allt för att ge bästa förutsättningar för en högkvalitativ smakupplevelse. Finns i välsorterade dagligvarubutiker, Cirkapris från 45 -55 kr för 250-500 gr.

För mer information, kontakta gärna:
Erica Bertilsson, marknadschef Classic, 08-799 18 80, 0708-76 18 80, erica.bertilsson@arvidnordquist.se
Philippe Barreca, chefsblender Classic, 08-799 18 61, philippe.barreca@arvidnordquist.se.

Senaste nyheter