Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Designtävling i återvinning

https://www.klimatsmart.se/images/news/kraftkultur250x289.jpg

Elbolaget Kraft&Kultur anordnar designtävlingen åter:vinn för att öka medvetenheten kring det hållbara samhället och uppmuntra allmänheten till återvinning och återanvändning av gamla föremål i skapandet av nya, funktionella och roliga objekt. Tävlingen pågår tom den 3 juni 2009 och det mest innovativa tävlingsbidraget belönas med 15.000 sek. I 10 år har elbolaget Kraft&Kultur levererat el från förnybara energikällor såsom vind och vatten och skapat ett ökande intresse för hållbarhet och miljövänliga livsstilsalternativ bland sina kunder. I år tar företaget ställning till masskonsumtionens slit-och-släng-effekter och utlyser en designtävling i återvinning för alla som vill spara på naturens resurser genom att skapa nya objekt av gamla, oanvändbara material eller föremål. Tävlingen går ut på att få fram ett föremål som är tilltalande och funktionelllt i form och design och som tillverkas genom återvinning av gamla saker, allt från exempelvis slitna bildäck och säkerhetsbälten till pantburkar, godisförpackningar och trasiga mattor. Tävlingsbidragen inlämnas senast den 3 juni 2009 till: Kraft&Kultur, Olof Palmes gata 9, 9tr, 111 37 Stockholm. Presskontakt: Monica Welander, 08-552 149 02, monica.welander@kraftkultur.com

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Designtävling i återvinning

2009-05-13
Elbolaget Kraft&Kultur anordnar designtävlingen åter:vinn för att öka medvetenheten kring det hållbara samhället och uppmuntra allmänheten till återvinning och återanvändning av gamla föremål i skapandet av nya, funktionella och roliga objekt. Tävlingen pågår tom den 3 juni 2009 och det mest innovativa tävlingsbidraget belönas med 15.000 sek.

I 10 år har elbolaget Kraft&Kultur levererat el från förnybara energikällor såsom vind och vatten och skapat ett ökande intresse för hållbarhet och miljövänliga livsstilsalternativ bland sina kunder.

I år tar företaget ställning till masskonsumtionens slit-och-släng-effekter och utlyser en designtävling i återvinning för alla som vill spara på naturens resurser genom att skapa nya objekt av gamla, oanvändbara material eller föremål.

Tävlingen går ut på att få fram ett föremål som är tilltalande och funktionelllt i form och design och som tillverkas genom återvinning av gamla saker, allt från exempelvis slitna bildäck och säkerhetsbälten till pantburkar, godisförpackningar och trasiga mattor.

Tävlingsbidragen inlämnas senast den 3 juni 2009 till: Kraft&Kultur, Olof Palmes gata 9, 9tr, 111 37 Stockholm.

Presskontakt: Monica Welander, 08-552 149 02, monica.welander@kraftkultur.com
Källor:

Senaste nyheter