Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Derome bygger energieffektiva radhus

https://www.klimatsmart.se/images/news/ostermalarblickvasteras250x188.jpg

Derome etablerar sig i Västerås. Nyligen vann företaget en populär markanvisningstävling för sin gestaltningsidé av de elva radhusen i kvarteret Spinnakern. Kvarteret ligger i det attraktiva området Öster Mälarstrand, som är ett av Västerås utvecklingsområden. I det vinnande förslaget har radhusen fått fasader med individuell identitet genom variation och spännande materialval. Utemiljön är attraktiv med uteplatser i sydvästlägen och vackra takterrasser som bjuder på utsikt över Mälaren. Husen är ritade av Anders Holmberg Arkitekter: – Det är roligt att få samarbeta med Derome. Jag är själv både arkitekt och ingenjör och för mig är det naturligt att vi arbetar nära varandra för att alla lösningar ska bli hållbara och konstruerade på bästa sätt. Med det här projektet vill jag belysa det individuella och jag vill att de som skat bo här verkligen kommer att känna sig hemma i sina unika hus. Derome fortsätter att satsa på energieffektiva hus och tar med sig erfarenheterna från One Tonne Life-projektet genom att här använda sig av samma energieffektiva klimatskal samt solpaneler för uppvärmning och varmvatten. Öster Mälarstrand är ett av Västerås stora utvecklingsområden och utgör tillsammans med Lillåudden och Östra hamnen en del av översiktsplanen för centrala Mälarstranden, som fullt utbyggt kan komma att innehålla cirka 4 000 lägenheter. Västerås stads motivering till vinsten: Genomgående gestaltningsidé med individuell identitet för fasadval och terrasser. Attraktiv utemiljö med uteplatser i sydvästlägen och vackra takterrasser. Form och estetik samspelar på ett mycket bra sätt. Utnyttjat platsens förutsättningar med bra kontakt och utblickar med Mälaren. Tydlig individuell identitet med genomgående formsäker gestaltning såväl funktion som yttre utformning. Varierat och spännande materialval. Olika tegel-, puts- och trämaterial i fasaden. Energilösningarna är integrerade på ett medvetet sätt. För mer information, kontakta: Petra Cederhed, 0340-66 65 10, petra.cederhed@derome.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Derome bygger energieffektiva radhus

2011-10-05
Derome etablerar sig i Västerås. Nyligen vann företaget en populär markanvisningstävling för sin gestaltningsidé av de elva radhusen i kvarteret Spinnakern. Kvarteret ligger i det attraktiva området Öster Mälarstrand, som är ett av Västerås utvecklingsområden.

I det vinnande förslaget har radhusen fått fasader med individuell identitet genom variation och spännande materialval. Utemiljön är attraktiv med uteplatser i sydvästlägen och vackra takterrasser som bjuder på utsikt över Mälaren. Husen är ritade av Anders Holmberg Arkitekter:

– Det är roligt att få samarbeta med Derome. Jag är själv både arkitekt och ingenjör och för mig är det naturligt att vi arbetar nära varandra för att alla lösningar ska bli hållbara och konstruerade på bästa sätt. Med det här projektet vill jag belysa det individuella och jag vill att de som skat bo här verkligen kommer att känna sig hemma i sina unika hus.

Derome fortsätter att satsa på energieffektiva hus och tar med sig erfarenheterna från One Tonne Life-projektet genom att här använda sig av samma energieffektiva klimatskal samt solpaneler för uppvärmning och varmvatten.

Öster Mälarstrand är ett av Västerås stora utvecklingsområden och utgör tillsammans med Lillåudden och Östra hamnen en del av översiktsplanen för centrala Mälarstranden, som fullt utbyggt kan komma att innehålla cirka 4 000 lägenheter.

Västerås stads motivering till vinsten:
Genomgående gestaltningsidé med individuell identitet för fasadval och terrasser. Attraktiv utemiljö med uteplatser i sydvästlägen och vackra takterrasser. Form och estetik samspelar på ett mycket bra sätt. Utnyttjat platsens förutsättningar med bra kontakt och utblickar med Mälaren. Tydlig individuell identitet med genomgående formsäker gestaltning såväl funktion som yttre utformning. Varierat och spännande materialval. Olika tegel-, puts- och trämaterial i fasaden. Energilösningarna är integrerade på ett medvetet sätt.

För mer information, kontakta:
Petra Cederhed, 0340-66 65 10, petra.cederhed@derome.se.
Källa: Derome

Senaste nyheter