Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Den kompletta boken om fjärrvärme och fjärrkyla

https://www.klimatsmart.se/images/news/svenskfjarrvarme-bok160x201.jpg

"Effektiv förflyttning av värme och kyla i stadsområden är det huvudsakliga syftet med fjärrvärme- och fjärrkylesystem. Genom att koppla samman kundernas värme- och kylbehov med olika tillgängliga värme- och kylkällor kan man tillgodose behoven med ett totalt lägre resursutnyttjande än med konventionella värmepannor och luftkonditioneringsaggregat." Så beskrivs affärsidén bakom tekniken av författarna till den nya, heltäckande läroboken om fjärrvärme och fjärrkyla. Boken är skriven av två av världens främsta fjärrvärmeforskare, professor Svend Frederiksen, Lunds universitet, och professor Sven Werner, Högskolan i Halmstad. För första gången finns nu en heltäckande och modern lärobok om fjärrvärme och fjärrkyla på svenska. Boken gavs ut på engelska förra året och här kommer nu den svenska boken anpassad för svenska förhållanden. "Fjärrvärme och fjärrkyla" ger ett brett perspektiv på fjärrvärme och fjärrkyla och belyser områden som affärsidé, energimarknader, kundbehov, lastvariationer, värmetillförsel, miljöpåverkan, distribution, fjärrvärmecentraler, systemfunktion, ekonomi, planering, historisk utveckling, nutida och framtida användning, organisation och informationskällor för flöden av värme och kyla i systemen. Boken är är framtagen som lärobok som riktar sig till studenter, fjärrvärmeingenjörer och anställda på fjärrvärmeföretag, men den ger också konkret och användbar information om fjärrvärme och fjärrkyla för stadsplanerare, ekonomer och andra energiintresserade.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Den kompletta boken om fjärrvärme och fjärrkyla

2014-10-03
"Effektiv förflyttning av värme och kyla i stadsområden är det huvudsakliga syftet med fjärrvärme- och fjärrkylesystem. Genom att koppla samman kundernas värme- och kylbehov med olika tillgängliga värme- och kylkällor kan man tillgodose behoven med ett totalt lägre resursutnyttjande än med konventionella värmepannor och luftkonditioneringsaggregat."

Så beskrivs affärsidén bakom tekniken av författarna till den nya, heltäckande läroboken om fjärrvärme och fjärrkyla. Boken är skriven av två av världens främsta fjärrvärmeforskare, professor Svend Frederiksen, Lunds universitet, och professor Sven Werner, Högskolan i Halmstad.

För första gången finns nu en heltäckande och modern lärobok om fjärrvärme och fjärrkyla på svenska. Boken gavs ut på engelska förra året och här kommer nu den svenska boken anpassad för svenska förhållanden. "Fjärrvärme och fjärrkyla" ger ett brett perspektiv på fjärrvärme och fjärrkyla och belyser områden som affärsidé, energimarknader, kundbehov, lastvariationer, värmetillförsel, miljöpåverkan, distribution, fjärrvärmecentraler, systemfunktion, ekonomi, planering, historisk utveckling, nutida och framtida användning, organisation och informationskällor för flöden av värme och kyla i systemen.

Boken är är framtagen som lärobok som riktar sig till studenter, fjärrvärmeingenjörer och anställda på fjärrvärmeföretag, men den ger också konkret och användbar information om fjärrvärme och fjärrkyla för stadsplanerare, ekonomer och andra energiintresserade.

"Fjärrvärme och fjärrkyla" har finansierats av Svensk Fjärrvärmes medel för strategisk forskning och utveckling och kan beställas genom förlaget Studentlitteratur: www.studentlitteratur.se/

Senaste nyheter