Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Debatt om matavfall 29 september

https://www.klimatsmart.se/images/news/recyclingdagen250x80a.jpg

Fräsch mat slängs i onödan - varför? Den frågan ställer sig Louise Ungerth, Konsumentföreningen Stockholm, i sitt anförande på Recyclingdagen i Helsingborg den 29 september, då temat är matavfall. Vad gör vi av matavfallet? Når vi de nationella målen om 35 procents insamling senast 2010? Hur arbetar handeln med matavfall, och vad kan en livsmedelsproducent göra i arbetet för att minska produktionsspillet och öka återvinningen av det organiska avfallet? Vilka är för och nackdelarna med insamlingssystemet? Återvinningsanläggningar som är speciaiserade på att omhänderta och återvinna matavfall växer upp som svampar ur jorden, men vad händer sedan? Kan vi köra våra fordon på biogas som kommer från gamla köttbullar? Lantbrukets roll i det hela, hur ser den ut? Många frågor som ges svar under dagen, då Thomas Svaton, vd Svensk Dagligvaruhandel, Andreas Lidén, Findus Sverige, Charlotte Casserfeldt, miljöchef Fazer Food, Kjerstin Ekvall, vd Sysav Biotec, Britt Sahleström, vd Återvinningsindustrierna, Rudolf Tornérhjelm, godsägare Wrams Gunnarstorp, Catarina Östlund, Naturvårdsverket, Hans Skoglund, Borås Energi & Miljö, med flera kommer och talar och resonerar kring hanteringen och återvinningen av vårt matavfall. Recyclingdagen arrangeras för sjunde året i rad av facktidskriften Recycling & Miljöteknik, på hotell Marina Plaza i Helsingborg. Konferensen interagerar tillsammans med en företagsutställning i direkt anslutning till konferenssalen. Där kan man träffa företag som har lösningar, produkter och tjänster inom matavfallsområdet. För mer information och möjlighet att se hela programmet, besök: www.recyclingdagen.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Debatt om matavfall 29 september

2010-09-28
Fräsch mat slängs i onödan - varför? Den frågan ställer sig Louise Ungerth, Konsumentföreningen Stockholm, i sitt anförande på Recyclingdagen i Helsingborg den 29 september, då temat är matavfall. Vad gör vi av matavfallet? Når vi de nationella målen om 35 procents insamling senast 2010? Hur arbetar handeln med matavfall, och vad kan en livsmedelsproducent göra i arbetet för att minska produktionsspillet och öka återvinningen av det organiska avfallet? Vilka är för och nackdelarna med insamlingssystemet? Återvinningsanläggningar som är speciaiserade på att omhänderta och återvinna matavfall växer upp som svampar ur jorden, men vad händer sedan? Kan vi köra våra fordon på biogas som kommer från gamla köttbullar? Lantbrukets roll i det hela, hur ser den ut?

Många frågor som ges svar under dagen, då Thomas Svaton, vd Svensk Dagligvaruhandel, Andreas Lidén, Findus Sverige, Charlotte Casserfeldt, miljöchef Fazer Food, Kjerstin Ekvall, vd Sysav Biotec, Britt Sahleström, vd Återvinningsindustrierna, Rudolf Tornérhjelm, godsägare Wrams Gunnarstorp, Catarina Östlund, Naturvårdsverket, Hans Skoglund, Borås Energi & Miljö, med flera kommer och talar och resonerar kring hanteringen och återvinningen av vårt matavfall.

Recyclingdagen arrangeras för sjunde året i rad av facktidskriften Recycling & Miljöteknik, på hotell Marina Plaza i Helsingborg. Konferensen interagerar tillsammans med en företagsutställning i direkt anslutning till konferenssalen. Där kan man träffa företag som har lösningar, produkter och tjänster inom matavfallsområdet.

För mer information och möjlighet att se hela programmet, besök: www.recyclingdagen.se

Senaste nyheter