Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

De kan vinna Stora Åkeripriset

https://www.klimatsmart.se/images/news/svenskakeritidning135x86aa.jpg

Den 15 maj är det dags för Stora Åkeridagen med utdelning av Stora Åkeripriset. Bakom priset på 100 000 kronor står Sveriges Åkeriföretag och i år delas det ut för femte året i rad. Priset belönar satsningar inom miljö, lönsamhet, personal, trafiksäkerhet samt innovation och delas ut till det åkeri som med störst framgång drivit dessa frågor under förra året. Vi har listan på de som gått vidare. Av de 35 ursprungligen nominerade företagen har 12 företag gått vidare efter juryns första utvärdering. Företagen kommer nu att få personliga besök av juryns medlemmar som kommer att gå igenom företagen i detalj. Efter det kommer de slutliga sex finalisterna att utses. Vinnaren bland dessa presenteras sedan på Stora Åkeridagen. Prissumman på 100 000 kronor har skänkts av Sveriges Åkeriföretag och bakom priset står Sveriges Åkeriföretag, Q3 och Greater Than. Prissumman ska gå till fortsatt utveckling av det vinnande företaget. – Åkerinäringen är en förutsättning för allt företagande och handel, för arbetstillfällen och tillväxt. Åkerinäringen omsätter runt 100 miljarder och sysselsätter cirka 60 000 personer. Med Stora Åkeripriset vill vi lyfta fram goda exempel bland våra medlemsföretag och belöna lyckade satsningar på trafiksäkerhet och miljö, säger Johan Lindström, vd på Sveriges Åkeriföretag. De tolv företagen som gått vidare är: AK Ekbergs Åkeri AB, Helsingborg Brunskogs Åkeri, Ljungby Evald Karlssons Åkeri, Oskarshamn Glimåkra Åkeri AB, Glimåkra Kaj Johanssons Åkeri AB, Vännäsby Pilkrogs Åkeri AB, Lindesberg Sandahlsbolagen, Värnamo Schenker Åkeri AB, Göteborg Sparreholms Åkeri AB, Sparreholm Trygve Bengtssons Åkeri, Sölvesborg Wibax Logistics, Piteå ÖMT Åkeri AB, Östra Ljungby

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

De kan vinna Stora Åkeripriset

2013-02-19
Den 15 maj är det dags för Stora Åkeridagen med utdelning av Stora Åkeripriset. Bakom priset på 100 000 kronor står Sveriges Åkeriföretag och i år delas det ut för femte året i rad. Priset belönar satsningar inom miljö, lönsamhet, personal, trafiksäkerhet samt innovation och delas ut till det åkeri som med störst framgång drivit dessa frågor under förra året. Vi har listan på de som gått vidare.

Av de 35 ursprungligen nominerade företagen har 12 företag gått vidare efter juryns första utvärdering. Företagen kommer nu att få personliga besök av juryns medlemmar som kommer att gå igenom företagen i detalj. Efter det kommer de slutliga sex finalisterna att utses. Vinnaren bland dessa presenteras sedan på Stora Åkeridagen. Prissumman på 100 000 kronor har skänkts av Sveriges Åkeriföretag och bakom priset står Sveriges Åkeriföretag, Q3 och Greater Than. Prissumman ska gå till fortsatt utveckling av det vinnande företaget.

– Åkerinäringen är en förutsättning för allt företagande och handel, för arbetstillfällen och tillväxt. Åkerinäringen omsätter runt 100 miljarder och sysselsätter cirka 60 000 personer. Med Stora Åkeripriset vill vi lyfta fram goda exempel bland våra medlemsföretag och belöna lyckade satsningar på trafiksäkerhet och miljö, säger Johan Lindström, vd på Sveriges Åkeriföretag.

De tolv företagen som gått vidare är:
AK Ekbergs Åkeri AB, Helsingborg
Brunskogs Åkeri, Ljungby
Evald Karlssons Åkeri, Oskarshamn
Glimåkra Åkeri AB, Glimåkra
Kaj Johanssons Åkeri AB, Vännäsby
Pilkrogs Åkeri AB, Lindesberg
Sandahlsbolagen, Värnamo
Schenker Åkeri AB, Göteborg
Sparreholms Åkeri AB, Sparreholm
Trygve Bengtssons Åkeri, Sölvesborg
Wibax Logistics, Piteå
ÖMT Åkeri AB, Östra Ljungby

Senaste nyheter