Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Dags för årets klimatmanifestation

https://www.klimatsmart.se/images/news/earthhourofficiell165x161x.jpg

Nu drar Världsnaturfondens klimat- och miljömanifestation – WWFs Earth Hour – igång för femte året i Sverige och sjunde gången globalt. Lördag 23 mars kl 20:30-21:30 släcker privatpersoner, organisationer, företag och städer över hela världen ljuset under en timme som en signal till politikerna att agera. Förra året deltog 55 procent av svenskarna. Nu hoppas WWF att fler ska fördjupa sitt klimatengagemang. – Genom att släcka ljuset en timme skickar vi en signal till världens ledare att det är dags att ta klimatproblemen på allvar. Vid bara en meters höjning av havsnivån kan 145 miljoner människor komma att drabbas. Genom konkreta lösningar visar vi beslutsfattarna att det är hög tid att itu med klimatförändringarna, säger WWFs generalsekreterare Håkan Wirtén. I årets kampanj uppmanar WWF privatpersoner, företag och politiker att utmana varandra till grönare och mer klimatsmarta vanor på utmaningssajten I will if you will. Det kan handla om att åka kollektivtrafik istället för att ta bilen, äta mer vegetariskt, slänga mindre mat, källsortera och leva energismart både hemma och på jobbet – och om att köpa vindkraftsandelar. Den senaste forskningen varnar för att jorden riskerar 4 graders högre genomsnittstemperatur vid nästa sekelskifte om dagens ohållbara resursanvändning fortsätter. – En medeltemperaturökning på 4 grader skulle innebära en enorm global katastrof som är svår att föreställa sig. Forskningen visar att det blir många fler extrema oväder. Många arter får svårt att överleva och brist på mat och vatten kan tvinga miljarder fattiga människor på flykt, men även Medelhavsländerna drabbas hårt av ett torrare klimat, säger Stefan Henningsson, klimatexpert på WWF. Som ett led i Earth Hour-kampanjen deltar 17 städer i sex länder i utmaningen Earth Hour City Challenge – bland annat Malmö, Uppsala och Stockholm. På ett seminarium den 19 mars i Malmö utses ” Global Earth Hour Capital 2013” som belönas för att ha den smartaste och mest inspirerande planen att minska klimatpåverkan och ställa om mot 100 procent förnybar energi inom de närmaste årtiondena.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Dags för årets klimatmanifestation

2013-02-25
Nu drar Världsnaturfondens klimat- och miljömanifestation – WWFs Earth Hour – igång för femte året i Sverige och sjunde gången globalt. Lördag 23 mars kl 20:30-21:30 släcker privatpersoner, organisationer, företag och städer över hela världen ljuset under en timme som en signal till politikerna att agera. Förra året deltog 55 procent av svenskarna. Nu hoppas WWF att fler ska fördjupa sitt klimatengagemang.

– Genom att släcka ljuset en timme skickar vi en signal till världens ledare att det är dags att ta klimatproblemen på allvar. Vid bara en meters höjning av havsnivån kan 145 miljoner människor komma att drabbas. Genom konkreta lösningar visar vi beslutsfattarna att det är hög tid att itu med klimatförändringarna, säger WWFs generalsekreterare Håkan Wirtén.

I årets kampanj uppmanar WWF privatpersoner, företag och politiker att utmana varandra till grönare och mer klimatsmarta vanor på utmaningssajten I will if you will. Det kan handla om att åka kollektivtrafik istället för att ta bilen, äta mer vegetariskt, slänga mindre mat, källsortera och leva energismart både hemma och på jobbet – och om att köpa vindkraftsandelar.

Den senaste forskningen varnar för att jorden riskerar 4 graders högre genomsnittstemperatur vid nästa sekelskifte om dagens ohållbara resursanvändning fortsätter.

– En medeltemperaturökning på 4 grader skulle innebära en enorm global katastrof som är svår att föreställa sig. Forskningen visar att det blir många fler extrema oväder. Många arter får svårt att överleva och brist på mat och vatten kan tvinga miljarder fattiga människor på flykt, men även Medelhavsländerna drabbas hårt av ett torrare klimat, säger Stefan Henningsson, klimatexpert på WWF.

Som ett led i Earth Hour-kampanjen deltar 17 städer i sex länder i utmaningen Earth Hour City Challenge – bland annat Malmö, Uppsala och Stockholm. På ett seminarium den 19 mars i Malmö utses ” Global Earth Hour Capital 2013” som belönas för att ha den smartaste och mest inspirerande planen att minska klimatpåverkan och ställa om mot 100 procent förnybar energi inom de närmaste årtiondena.
Källa: WWF

Senaste nyheter