Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Dags att nominera till Children’s Climate Prize 2016

https://www.klimatsmart.se/images/news/childrens-climate-prize2016-250x307.jpg

Den 22 augusti startade nomineringsprocessen för Children’s Climate Prize 2016, priset som ger barn och ungdomar möjlighet att sikta mot stjärnorna och samtidigt uppmärksamma en av vår tids viktigaste frågor. Mänskligheten står inför en vändpunkt i vår historia och för jordens tillstånd och därför är det hög tid att kora nästa generations klimathjälte, det är barnens framtid som står på spel. Nomineringsprocessen pågår mellan 22 augusti-22 oktober 2016. Vi hör dagligen politiker och forskare uttala sig om klimatförändringar, vi hör om havsförsurningen, ozonet i stratosfären, förlusten av biologisk mångfald, kemiska föroreningar, och aerosoler i atmosfären. Nu är det tid att uppmärksamma de projekt och initiativ som tagits av nästa generation, barn och ungdomar i Sverige och världen, klimathjältar, som vägrar tro på de dystopiska framtidsprognoserna, som kämpar för en hållbar framtid, på olika sätt och med olika förutsättningar. Torsdag den 24 november 2016 sker den första prisutdelningen av det nyinstiftade miljöpriset Children’s Climate Prize. Nobelpriset är den mest prestigefyllda utmärkelsen av alla och Children’s Climate Prize siktar lika högt, därför kommer allt genomföras under högtidliga former med prisutdelning och tillhörande bankett, med prominenta gäster från världens alla hörn, precis som Nobelpriset. Vinnaren av årets Children’s Climate Prize 2016 tillkännages när juryns ordförande, Johan Kuylenstierna, öppnar dörren till sitt kontor på Stockholm Environment Institute. Detta kommer ske veckan före prisutdelningen. Priset är internationellt och vem som helst kan nominera eller nomineras. Vinnaren får medalj, diplom och vinstsumma på 50 000 kr. Priset tilldelas ett barn eller grupp av barn, 10-16 år, som på ett föredömligt sätt gjort en extraordinär insats för klimat och miljö. Av alla inskickade bidrag så är det fem som kommer bli utvalda av juryn och tillkännages offentligt i början av november, av de fem koras sedan en vinnare av Children’s Climate Prize 2016. Juryn för priset är Johan Kuylenstierna, chef för SEI, Kjell A. Nordström företagsekonom och författare, Sandra Jönsson WWF Panda Planet, Katarina Mohlin IF och Soledad Piñero Misa grundare av Retoy. Barn från Frankrike, USA och Nya Zeeland, som deltog på Children's Climate Conference 2015 deltar också i juryarbetet, likaså elever från Blombackaskolan klass 5 i Södertälje. Children’s Climate Prize sker i samband med årsdagen för Children's Climate Conference - det uppmärksammade klimatmötet som hölls i november 2015 i Södertälje. Då barn från hela världen, med gemensamma krafter, satte press på världens ledare inför klimattoppmötet och förhandlingarna i Paris på COP21. Så nominerar du bidrag till Children’s Climate Prize, läs mer här >> Följ oss gärna i sociala medier, hashtags #childrensclimateprize #ccprize #ccprize16

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Dags att nominera till Children’s Climate Prize 2016

2016-08-24
Den 22 augusti startade nomineringsprocessen för Children’s Climate Prize 2016, priset som ger barn och ungdomar möjlighet att sikta mot stjärnorna och samtidigt uppmärksamma en av vår tids viktigaste frågor. Mänskligheten står inför en vändpunkt i vår historia och för jordens tillstånd och därför är det hög tid att kora nästa generations klimathjälte, det är barnens framtid som står på spel.

Nomineringsprocessen pågår mellan 22 augusti-22 oktober 2016.

Vi hör dagligen politiker och forskare uttala sig om klimatförändringar, vi hör om havsförsurningen, ozonet i stratosfären, förlusten av biologisk mångfald, kemiska föroreningar, och aerosoler i atmosfären. Nu är det tid att uppmärksamma de projekt och initiativ som tagits av nästa generation, barn och ungdomar i Sverige och världen, klimathjältar, som vägrar tro på de dystopiska framtidsprognoserna, som kämpar för en hållbar framtid, på olika sätt och med olika förutsättningar.

Torsdag den 24 november 2016 sker den första prisutdelningen av det nyinstiftade miljöpriset Children’s Climate Prize. Nobelpriset är den mest prestigefyllda utmärkelsen av alla och Children’s Climate Prize siktar lika högt, därför kommer allt genomföras under högtidliga former med prisutdelning och tillhörande bankett, med prominenta gäster från världens alla hörn, precis som Nobelpriset.

Vinnaren av årets Children’s Climate Prize 2016 tillkännages när juryns ordförande, Johan Kuylenstierna, öppnar dörren till sitt kontor på Stockholm Environment Institute. Detta kommer ske veckan före prisutdelningen.

Priset är internationellt och vem som helst kan nominera eller nomineras. Vinnaren får medalj, diplom och vinstsumma på 50 000 kr. Priset tilldelas ett barn eller grupp av barn, 10-16 år, som på ett föredömligt sätt gjort en extraordinär insats för klimat och miljö. Av alla inskickade bidrag så är det fem som kommer bli utvalda av juryn och tillkännages offentligt i början av november, av de fem koras sedan en vinnare av Children’s Climate Prize 2016.

Juryn för priset är Johan Kuylenstierna, chef för SEI, Kjell A. Nordström företagsekonom och författare, Sandra Jönsson WWF Panda Planet, Katarina Mohlin IF och Soledad Piñero Misa grundare av Retoy. Barn från Frankrike, USA och Nya Zeeland, som deltog på Children's Climate Conference 2015 deltar också i juryarbetet, likaså elever från Blombackaskolan klass 5 i Södertälje.

Children’s Climate Prize sker i samband med årsdagen för Children's Climate Conference - det uppmärksammade klimatmötet som hölls i november 2015 i Södertälje. Då barn från hela världen, med gemensamma krafter, satte press på världens ledare inför klimattoppmötet och förhandlingarna i Paris på COP21.

Så nominerar du bidrag till Children’s Climate Prize, läs mer här >>

Följ oss gärna i sociala medier, hashtags #childrensclimateprize #ccprize #ccprize16

Senaste nyheter