Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Cykelbyråns helhetslösningar till Malmö

https://www.klimatsmart.se/images/news/cykelbyran60x60.png

Cykelbyrån har i snart två års tid hjälpt företag i Stockholm som vill cykla i tjänsten genom att erbjuda en helhetslösning för företagscyklar. Nu kommer Cykelbyrån till Malmö med en ännu mer miljövänlig lösning. - I Malmö kommer alla transporter av cyklarna ske med cykelkärror, säger grundaren och Vd:n Viktor Olsson. Företags miljöprofil har blivit mer och mer aktuell de senaste åren, och många har samtidigt märkt att företagscyklar är ett snabbt, smidigt och kostnadseffektivt sätt att ta sig till externa möten och andra ärenden under arbetstid. Inköpta cyklar till kontoret blir dock ofta stående då ingen har tid att fixa småfel eller ens ta en cykel till en verkstad. Med Cykelbyråns cykelabonnemang blir dessa problem ett minne blott. Inkluderat i tjänsten, förutom en hyrcykel, är fri på plats-service, kostnadsfria reservdelar och stöldförsäkring. Vid fel eller stöld garanteras kunden en fungerande cykel inom 48 timmar! I Stockholm har Cykelbyrån funnits sedan hösten 2010 och har idag kunder i en mängd olika branscher, alltifrån hemtjänster och mäklare till mediabolag och fondförvaltare. Flera av kunderna har dessutom tidigare ägt cyklar som varit stående, där Cykelbyrån erbjudit ett inbytespris och tagit hand om dessa. -Det är väldigt spännande att komma till Malmö som vi vet är en mycket bättre cykelstad än Stockholm. I Stockholm finns tyvärr ett stort motstånd mot cykelkulturens frammarsch, och att förbättra infrastrukturen för att öka framkomligheten på cykel tar tid. Detta trots att bilköerna i Stockholm är bland de värsta i Europa. I Malmö inser fler fördelarna med att vara en cykelstad, precis som grannarna på andra sidan sundet, säger Viktor som själv bott i Köpenhamn. I Malmö kommer alla cykeltransporter till och från Cykelbyråns kunder skötas av MoveByBike, ett nystartat företag vars koncept är att transportera gods på cykelkärror, till att börja med i Malmö och Lund. På detta sätt blir tjänsten ännu mer miljövänlig och Cykelbyråns kunders miljöbelastning så liten som möjligt. - Vi är väldigt glada för detta samarbete eftersom Cykelbyrån och MoveByBike har samma syn på cykelns roll i samhället och vi båda vill jobba för att få fler människor och transporter cykelburna, säger Viktor. För mer information, kontakta: Viktor Olsson, 0739 06 50 45, Viktor@Cykelbyran.se Johan Wedin, 0723 33 65 56, Johan.Wedin@Movebybike.se.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Cykelbyråns helhetslösningar till Malmö

2012-07-27
Cykelbyrån har i snart två års tid hjälpt företag i Stockholm som vill cykla i tjänsten genom att erbjuda en helhetslösning för företagscyklar. Nu kommer Cykelbyrån till Malmö med en ännu mer miljövänlig lösning. - I Malmö kommer alla transporter av cyklarna ske med cykelkärror, säger grundaren och Vd:n Viktor Olsson.

Företags miljöprofil har blivit mer och mer aktuell de senaste åren, och många har samtidigt märkt att företagscyklar är ett snabbt, smidigt och kostnadseffektivt sätt att ta sig till externa möten och andra ärenden under arbetstid. Inköpta cyklar till kontoret blir dock ofta stående då ingen har tid att fixa småfel eller ens ta en cykel till en verkstad.

Med Cykelbyråns cykelabonnemang blir dessa problem ett minne blott. Inkluderat i tjänsten, förutom en hyrcykel, är fri på plats-service, kostnadsfria reservdelar och stöldförsäkring. Vid fel eller stöld garanteras kunden en fungerande cykel inom 48 timmar!

I Stockholm har Cykelbyrån funnits sedan hösten 2010 och har idag kunder i en mängd olika branscher, alltifrån hemtjänster och mäklare till mediabolag och fondförvaltare. Flera av kunderna har dessutom tidigare ägt cyklar som varit stående, där Cykelbyrån erbjudit ett inbytespris och tagit hand om dessa.

-Det är väldigt spännande att komma till Malmö som vi vet är en mycket bättre cykelstad än Stockholm. I Stockholm finns tyvärr ett stort motstånd mot cykelkulturens frammarsch, och att förbättra infrastrukturen för att öka framkomligheten på cykel tar tid. Detta trots att bilköerna i Stockholm är bland de värsta i Europa. I Malmö inser fler fördelarna med att vara en cykelstad, precis som grannarna på andra sidan sundet, säger Viktor som själv bott i Köpenhamn.

I Malmö kommer alla cykeltransporter till och från Cykelbyråns kunder skötas av MoveByBike, ett nystartat företag vars koncept är att transportera gods på cykelkärror, till att börja med i Malmö och Lund. På detta sätt blir tjänsten ännu mer miljövänlig och Cykelbyråns kunders miljöbelastning så liten som möjligt.

- Vi är väldigt glada för detta samarbete eftersom Cykelbyrån och MoveByBike har samma syn på cykelns roll i samhället och vi båda vill jobba för att få fler människor och transporter cykelburna, säger Viktor.

För mer information, kontakta:
Viktor Olsson, 0739 06 50 45, Viktor@Cykelbyran.se
Johan Wedin, 0723 33 65 56, Johan.Wedin@Movebybike.se.
Källa: Cykelbyrån

Senaste nyheter