Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

CSR och hållbar affärsutveckling

https://www.klimatsmart.se/images/news/cirklar250x168.png

Jag är ny, både i den här bloggen och som konsult på Sweco, mitt arbetsområde är Corporate Social Responsibility (CSR) och hållbar affärsutveckling. I mitt arbete som konsult ser jag att det blir allt vanligare att företag integrerar hållbarhet i företagets övergripande affärsstrategi och kärnverksamhet, för att säkerställa långsiktig lönsamhet samtidigt som man agerar etiskt, ansvarsfullt och trovärdigt. Och på så vis stärker sitt anseende. Frågan är högaktuell och olika medier rapporterar dagligen om händelser där företag misslyckats med detta och med skamfilat anseende till följd. Kraven på att arbeta hållbart kommer från många olika håll; investerare, ägare, företagskunder, konsumenter och andra intressenter. Jag har lång erfarenhet av att arbeta brett med hållbarhet i olika typer av verksamheter, allt från läkemedelsföretaget AstraZeneca till energiföretaget E.ON och som konsult i en rad andra branscher. Det råder ibland en viss begreppsförvirring när det gäller hållbarhet och CSR, jag ska försöka reda ut det nedan: Sustainable Development – samhällets hållbara utveckling Corporate Social Responsibility – en organisations samhällsansvar – dvs bidrag till hållbar utveckling; socialt, miljömässigt och ekonomiskt Kärt barn har många namn och vissa använder begreppen Corporate Responsibility (CR) eller Social Responsibility (SR) för att beskriva sin organisations bidrag till hållbar utveckling. Konferenstips: Då de flesta större konferenser med hållbarhetstema äger rum i Stockholm vill jag passa på att tipsa om Sustainability Day Öresund som äger rum i Malmö den 3 december. Skrivet av Katarina Skalare på Swecos sustainability blog.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

CSR och hållbar affärsutveckling

2013-09-03
Jag är ny, både i den här bloggen och som konsult på Sweco, mitt arbetsområde är Corporate Social Responsibility (CSR) och hållbar affärsutveckling.

I mitt arbete som konsult ser jag att det blir allt vanligare att företag integrerar hållbarhet i företagets övergripande affärsstrategi och kärnverksamhet, för att säkerställa långsiktig lönsamhet samtidigt som man agerar etiskt, ansvarsfullt och trovärdigt. Och på så vis stärker sitt anseende. Frågan är högaktuell och olika medier rapporterar dagligen om händelser där företag misslyckats med detta och med skamfilat anseende till följd. Kraven på att arbeta hållbart kommer från många olika håll; investerare, ägare, företagskunder, konsumenter och andra intressenter. Jag har lång erfarenhet av att arbeta brett med hållbarhet i olika typer av verksamheter, allt från läkemedelsföretaget AstraZeneca till energiföretaget E.ON och som konsult i en rad andra branscher.

Det råder ibland en viss begreppsförvirring när det gäller hållbarhet och CSR, jag ska försöka reda ut det nedan:

Sustainable Development – samhällets hållbara utveckling

Corporate Social Responsibility – en organisations samhällsansvar – dvs bidrag till hållbar utveckling; socialt, miljömässigt och ekonomiskt

Kärt barn har många namn och vissa använder begreppen Corporate Responsibility (CR) eller Social Responsibility (SR) för att beskriva sin organisations bidrag till hållbar utveckling.

Konferenstips:
Då de flesta större konferenser med hållbarhetstema äger rum i Stockholm vill jag passa på att tipsa om Sustainability Day Öresund som äger rum i Malmö den 3 december.

Skrivet av Katarina Skalare på Swecos sustainability blog.

Senaste nyheter