Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Cramos Hållbarhetsredovisning för 2013

https://www.klimatsmart.se/images/news/cramo-hallbarhetsredovisning2013-170x242.jpg

Att hyra är hållbart. Det minskar behovet av att äga och leder till resurseffektivitet hos Cramos kunder. Cramo vill vara ledare inom hållbar uthyrning. Det innebär att alltid prioritera säkerhet och miljöhänsyn och att Cramos affärer ska ske med hög integritet och följa verksamhetens etiska riktlinjer. Genom att uppmärksamma energislöseriet och erbjuda effektiva besparingsåtgärder hjälper Cramo sina kunder att spara energi. Cramos mobila övervakningssystem ”Övervaka bygget” ger en helhetsbild av byggarbetsplatsen, var energin används och var den går att spara. Med energietablerings-konceptet går det sedan att sänka energianvändningen med upp till 50 procent. Glädjande är också att uthyrningen av Cramos gröna moduler fortsätter att öka. Under 2013 utgjorde gröna moduler en tredjedel av den totala nyuthyrningen. Byggbranschen är till sin natur riskfylld. Olycksfrekvensen ute på byggarbetsplatserna har visserligen sjunkit något under senare år men är fortfarande alltför hög. Säkerheten på byggarbetsplatsen är därför en central fråga för Cramo. Genom uthyrning av kollektiva och personliga fallskyddsutrustningar, utbildningar, riskanalyser och arbetsmiljöplaner tar vi ett helhetsgrepp om säkerhetsarbetet. Under 2013 fortsatte antalet kunder som genomgår utbildningar via Cramoskolan att öka, ökningen jämfört med föregående år var 15 procent. Även det interna hållbarhetsarbetet är viktigt för Cramo, inte minst för att lyckas rekrytera och behålla duktiga medarbetare. Cramo vill vara en av Sveriges bästa arbetsplatser. Vi är därför mycket stolta att Cramo Instant AB 2014 tar plats på Great Place to Works topplista över Sveriges bästa arbetsplatser. Under slutet av 2014 flyttar Cramos huvudkontor in i nya lokaler. Vi är stolta över att vårt nya kontor har en grön profil, vilket innebär att stor vikt lagts på materialval, energiåtgång etc. Under byggnationen använder sig byggherren av Cramos tjänster övervaka bygget och energietablering. Ambitionen är att huset kommer att miljöcertifieras enligt LEED-systemets högsta klass, Platina. Stockholm, mars 2014 Erik Bengtsson, VD, Cramo AB Camilla Hensäter, VD, Cramo Instant AB

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Cramos Hållbarhetsredovisning för 2013

2014-03-28
Att hyra är hållbart. Det minskar behovet av att äga och leder till resurseffektivitet hos Cramos kunder.

Cramo vill vara ledare inom hållbar uthyrning. Det innebär att alltid prioritera säkerhet och miljöhänsyn och att Cramos affärer ska ske med hög integritet och följa verksamhetens etiska riktlinjer.

Genom att uppmärksamma energislöseriet och erbjuda effektiva besparingsåtgärder hjälper Cramo sina kunder att spara energi. Cramos mobila övervakningssystem ”Övervaka bygget” ger en helhetsbild av byggarbetsplatsen, var energin används och var den går att spara. Med energietablerings-konceptet går det sedan att sänka energianvändningen med upp till 50 procent. Glädjande är också att uthyrningen av Cramos gröna moduler fortsätter att öka. Under 2013 utgjorde gröna moduler en tredjedel av den totala nyuthyrningen.

Byggbranschen är till sin natur riskfylld. Olycksfrekvensen ute på byggarbetsplatserna har visserligen sjunkit något under senare år men är fortfarande alltför hög. Säkerheten på byggarbetsplatsen är därför en central fråga för Cramo. Genom uthyrning av kollektiva och personliga fallskyddsutrustningar, utbildningar, riskanalyser och arbetsmiljöplaner tar vi ett helhetsgrepp om säkerhetsarbetet. Under 2013 fortsatte antalet kunder som genomgår utbildningar via Cramoskolan att öka, ökningen jämfört med föregående år var 15 procent.

Även det interna hållbarhetsarbetet är viktigt för Cramo, inte minst för att lyckas rekrytera och behålla duktiga medarbetare. Cramo vill vara en av Sveriges bästa arbetsplatser. Vi är därför mycket stolta att Cramo Instant AB 2014 tar plats på Great Place to Works topplista över Sveriges bästa arbetsplatser.

Under slutet av 2014 flyttar Cramos huvudkontor in i nya lokaler. Vi är stolta över att vårt nya kontor har en grön profil, vilket innebär att stor vikt lagts på materialval, energiåtgång etc. Under byggnationen använder sig byggherren av Cramos tjänster övervaka bygget och energietablering. Ambitionen är att huset kommer att miljöcertifieras enligt LEED-systemets högsta klass, Platina.

Stockholm, mars 2014

Erik Bengtsson, VD, Cramo AB
Camilla Hensäter, VD, Cramo Instant AB

Läs mer i vår Hållbarhetsredovisning här:
cramo.flashpublisher.se/flashpublisher/magazine/70
Källa: Cramo

Senaste nyheter