Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Cramos hållbara affärer

https://www.klimatsmart.se/images/news/mobil240x261.jpg

Att hyra är hållbart. Det minskar behovet av att äga och bygger flexibilitet och effektivitet hos Cramos kunder. Cramos ambition är att bidra till en hållbar utveckling genom att hjälpa kunderna att: - Upprätthålla en säker arbetsmiljö - Arbeta med säkra produkter med ny teknik - Minska sin klimat- och miljöpåverkan Cramo har ett brett produkt- och tjänsteutbud och fokuserar på att erbjuda helhetslösningar till kunderna. Ambitionen är att ligga i framkant – att vara ett föredöme inom uthyrning – och därför läggs stor kraft på att utveckla hållbarhetserbjudanden till kund. Flera framsteg gjordes under 2011. Under 2011 fortsatte Cramos arbete med att hjälpa kunderna att minska sin energianvändning på byggarbetsplatserna. Upp till 70 procent av all energianvändning kommer från bodar och belysning. I kundkonceptet Energietablering erbjuds ett komplett paket med produkter och tjänster som gör det möjligt att halvera energianvändningen på byggarbetsplatsen. Cramo Energietablering omfattar till exempel: - Bodar: Yttre tätning av bodar, konstruerade för att vara energisnåla - Energieffektiv belysning - Energiförråd (isolerade containers) - Energieffektiva hissar - Tillbehör för mätning och dimensionering av energibehovet - Uppföljning och mätning av energianvändning Under 2011 har arbetet med att energieffektivisera bodar fortsatt, bland annat genom bättre isoleringsmaterial, fönster och dörrar samt genom tydlig information om hur man genom sitt beteende minskar energianvändningen. Under 2011 lanserades även internetoch mobiltjänsten Övervaka bygget. Den möjliggör mätning av energianvändningen på byggarbetsplatsen med beaktande av inne- och utetemperatur och är ett effektivt sätt att se energislöseri. Systemet möjliggör även att se om obehöriga är på bygget efter arbetstid genom kameror och rörelsesensorer. En Grön modul värms upp med ett vatten buret värmesystem, vilket möjliggör uppvärmning med miljöanpassade värmekällor. Under 2011 lanserade Cramo en ny grön skol- och förskolemodul som genom ett vattenburet golvvärmesystem kopplat till fjärrvärme kan minska upp till 70 procent av koldioxidbelastningen för uppvärmning under ett år. Kopplas värmepump till modulen hamnar energianvändningen under gränsen för passivhus. Modulen är mycket energisnål genom att den är vältätad, utrustad med koldioxidstyrd ventilation, närvarostyrd belysning och kan förses med solfångare. Kundkonceptet Torra Byggen inleddes 2010 och har under 2011 utvecklats ytterligare. Torra Byggen avser uthyrning av produkter och tjänster som ger byggföretag heltäckande hjälp med att skydda husbyggen mot fukt och väder som annars kan leda till så kallade sjuka hus. Även utbildning och en handbok ingår i konceptet. De många fördelarna med Torra Byggen är bland annat minskade fuktskador, kortare byggtid, mindre resursförbrukning samt säkrare och trivsammare arbetsmiljö.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Cramos hållbara affärer

2012-05-29
Att hyra är hållbart. Det minskar behovet av att äga och bygger flexibilitet och effektivitet hos Cramos kunder. Cramos ambition är att bidra till en hållbar utveckling genom att hjälpa kunderna att:
- Upprätthålla en säker arbetsmiljö
- Arbeta med säkra produkter med ny teknik
- Minska sin klimat- och miljöpåverkan

Cramo har ett brett produkt- och tjänsteutbud och fokuserar på att erbjuda helhetslösningar till kunderna. Ambitionen är att ligga i framkant – att vara ett föredöme inom uthyrning – och därför läggs stor kraft på att utveckla hållbarhetserbjudanden till kund. Flera framsteg gjordes under 2011.

Under 2011 fortsatte Cramos arbete med att hjälpa kunderna att minska sin energianvändning på byggarbetsplatserna. Upp till 70 procent av all energianvändning kommer från bodar och belysning.

I kundkonceptet Energietablering erbjuds ett komplett paket med produkter och tjänster som gör det möjligt att halvera energianvändningen på byggarbetsplatsen. Cramo Energietablering omfattar till exempel:
- Bodar: Yttre tätning av bodar, konstruerade för att vara energisnåla
- Energieffektiv belysning
- Energiförråd (isolerade containers)
- Energieffektiva hissar
- Tillbehör för mätning och dimensionering av energibehovet
- Uppföljning och mätning av energianvändning

Under 2011 har arbetet med att energieffektivisera bodar fortsatt, bland annat genom bättre isoleringsmaterial, fönster och dörrar samt genom tydlig information om hur man genom sitt beteende minskar energianvändningen. Under 2011 lanserades även internetoch mobiltjänsten Övervaka bygget. Den möjliggör mätning av energianvändningen på byggarbetsplatsen med beaktande av inne- och utetemperatur och är ett effektivt sätt att se energislöseri. Systemet möjliggör även att se om obehöriga är på bygget efter arbetstid genom kameror och rörelsesensorer.

En Grön modul värms upp med ett vatten buret värmesystem, vilket möjliggör uppvärmning med miljöanpassade värmekällor. Under 2011 lanserade Cramo en ny grön skol- och förskolemodul som genom ett vattenburet golvvärmesystem kopplat till fjärrvärme kan minska upp till 70 procent av koldioxidbelastningen för uppvärmning under ett år. Kopplas värmepump till modulen hamnar energianvändningen under gränsen för passivhus. Modulen är mycket energisnål genom att den är vältätad, utrustad med koldioxidstyrd ventilation, närvarostyrd belysning och kan förses med solfångare.

Kundkonceptet Torra Byggen inleddes 2010 och har under 2011 utvecklats ytterligare. Torra Byggen avser uthyrning av produkter och tjänster som ger byggföretag heltäckande hjälp med att skydda husbyggen mot fukt och väder som annars kan leda till så kallade sjuka hus. Även utbildning och en handbok ingår i konceptet. De många fördelarna med Torra Byggen är bland annat minskade fuktskador, kortare byggtid, mindre resursförbrukning samt säkrare och trivsammare arbetsmiljö.
Källa: Cramo

Senaste nyheter