Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Cramos arbete med miljöfrågor

https://www.klimatsmart.se/images/news/cramo220x50.gif

Arbetet med miljöfrågor är en viktig del i vår verksamhet. Efter att ha miljöanpassat den egna verksamheten, har Cramo tagit nästa steg genom att hjälpa kunder att komma vidare i sitt miljöarbete. Budskapet till våra kunder är att vi kan hjälpa dem att kombinera ett framgångsrikt, effektivt byggprojektet med omtanke om vår gemensamma miljö. Våra kunder ska känna sig trygga i att Cramo är en leverantör som tar miljöfrågorna på allvar. Ta hjälp av Cramo i ditt miljöarbete: - Råd och tips till kunder i miljöarbetet - Miljöanpassade oljor och drivmedel - Produkter för miljösäker hantering - Hjälp med avfallshantering i kundens projekt - Maskiner som klarar miljökraven - Dokumenterad miljöprestanda för maskiner - Bod- och moduluppställning med låg energianvändning - Omfattande miljöarbete på Cramos uthyrningsdepåer Vi använder miljöanpassade oljor och drivmedel till våra maskiner. Om du hyr en bensindriven maskin vet du att vi tankat den med miljöbensin (alkylatbensin). Genom att köpa miljöanpassade bränslen på våra depåer bidrar du också till att minska påverkan på miljön och hälsan. Vi vill hjälpa våra kunder att komma längre i deras eget miljö-arbete. En del i detta är att vi erbjuder utrustning för säker hantering av kemiska produkter. Vår miljöstation är avsedd för att förvara kemiska produkter och den uppfyller de krav som myndigheter ställer på säker förvaring. För att minska riskerna för spill från fat används spillguard. Cramo kan även tillhandahålla utrustning för spillberedskap och ADR-tankar som uppfyller miljökraven på sekundärt skydd (invallad eller dubbelmantlad). I miljöspecifikationer redovisar vi miljöprestanda för våra anläggningsmaskiner och liftar. Här finns bl.a. information om utsläpp, oljor och buller. Som kund kan du ha hjälp av Cramos miljöspecifikationer då kommuner, Vägverket m.fl. ställer miljökrav på maskiner. De senaste åren har ett stort antal åtgärder genomförts för att minska miljöpåverkan inom Cramos verksamhet. För att minska miljöpåverkan från transporter ställs miljökrav på transportörer, samt på Cramos egen fordonsflotta. Tvätt av maskiner och utrustning sker på platser med oljeavskiljare samtidigt som kemiska produkter med så liten miljöpåverkan som möjligt används. För att minska energianvändningen inom Cramos verksamhet arbetar depåerna med energibesparande åtgärder. Åtgärder görs också kontinuerligt för att minska mängden avfall som uppstår från verksamheten. Genom att välja Cramo Energietablering kan energianvändningen minska med upp till 50 % på kundens byggarbetsplats. Cramo Energietablering består av fem delar: 1. Yttre tätning 2. Energismarta bodar 3. Energieffektiv belysning 4. Containers och hissar (isolering och frekvensstyrning) 5. Mäta förbrukning och dimensionera el-behovet

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Cramos arbete med miljöfrågor

2013-01-11
Arbetet med miljöfrågor är en viktig del i vår verksamhet. Efter att ha miljöanpassat den egna verksamheten, har Cramo tagit nästa steg genom att hjälpa kunder att komma vidare i sitt miljöarbete.

Budskapet till våra kunder är att vi kan hjälpa dem att kombinera ett framgångsrikt, effektivt byggprojektet med omtanke om vår gemensamma miljö. Våra kunder ska känna sig trygga i att Cramo är en leverantör som tar miljöfrågorna på allvar.

Ta hjälp av Cramo i ditt miljöarbete:
- Råd och tips till kunder i miljöarbetet
- Miljöanpassade oljor och drivmedel
- Produkter för miljösäker hantering
- Hjälp med avfallshantering i kundens projekt
- Maskiner som klarar miljökraven
- Dokumenterad miljöprestanda för maskiner
- Bod- och moduluppställning med låg energianvändning
- Omfattande miljöarbete på Cramos uthyrningsdepåer

Vi använder miljöanpassade oljor och drivmedel till våra maskiner. Om du hyr en bensindriven maskin vet du att vi tankat den med miljöbensin (alkylatbensin). Genom att köpa miljöanpassade bränslen på våra depåer bidrar du också till att minska påverkan på miljön och hälsan.

Vi vill hjälpa våra kunder att komma längre i deras eget miljö-arbete. En del i detta är att vi erbjuder utrustning för säker hantering av kemiska produkter.

Vår miljöstation är avsedd för att förvara kemiska produkter och den uppfyller de krav som myndigheter ställer på säker förvaring.

För att minska riskerna för spill från fat används spillguard. Cramo kan även tillhandahålla utrustning för spillberedskap och ADR-tankar som uppfyller miljökraven på sekundärt skydd (invallad eller dubbelmantlad).

I miljöspecifikationer redovisar vi miljöprestanda för våra anläggningsmaskiner och liftar. Här finns bl.a. information om utsläpp, oljor och buller. Som kund kan du ha hjälp av Cramos miljöspecifikationer då kommuner, Vägverket m.fl. ställer
miljökrav på maskiner.

De senaste åren har ett stort antal åtgärder genomförts för att minska miljöpåverkan inom Cramos verksamhet.

För att minska miljöpåverkan från transporter ställs miljökrav på transportörer, samt på Cramos egen fordonsflotta. Tvätt av maskiner och utrustning sker på platser med oljeavskiljare samtidigt som kemiska produkter med så liten miljöpåverkan som möjligt används.

För att minska energianvändningen inom Cramos verksamhet arbetar depåerna med energibesparande åtgärder. Åtgärder görs också kontinuerligt för att minska mängden avfall som uppstår från verksamheten.

Genom att välja Cramo Energietablering kan energianvändningen minska med upp till 50 % på kundens byggarbetsplats. Cramo Energietablering består av fem delar:

1. Yttre tätning
2. Energismarta bodar
3. Energieffektiv belysning
4. Containers och hissar (isolering och frekvensstyrning)
5. Mäta förbrukning och dimensionera el-behovet
Källa: Cramo

Senaste nyheter