Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Cramo sponsrar Årets bygge 2017 - leverantör till de flesta nominerade

https://www.klimatsmart.se/images/news/cramo-sponsor-aretsbygge250x172.jpg

Måndag den 27 mars går svensk byggsektors egen Oscarsgala av stapeln. Då koras ett ur flera aspekter väl genomfört projekt till Årets bygge 2017. Cramo är sponsor till tävlingen och galan. Företaget har varit delaktig i flertalet av de nominerade projekten som leverantör av utrustning, rådgivning och tjänster. På måndag är det äntligen dags att kora vinnaren i Årets bygge 2017. – Med Årets bygge har svensk byggsektor fått en tävling och branschgala som sätter ljuset på de goda exemplen. Juryn ser till helheten. Här finns kriterier som bedömerhur väl projekten lyckats inom planerad tid och budget. – Hållbarhetsaspekterna, säkerhet och ett aktivt arbetsmiljöarbete premieras. Det är frågor som har högsta prioritet för Cramos kunder och partners och därmed för oss, säger Samuel Augsburger, marknads- och försäljningschef på Cramo. Levererat till flertalet: Cramo har bidragit med materialförsörjning till svensk byggsektor i över femtio år och har långvariga relationer med aktörer genom hela byggprocessen. – Vi har levererat till 14 av de nominerade 20 projekten, vi är väldigt stolta över att vi har så skickliga kunder, säger Samuel Augsburger. I flera av projekten är Cramo helhetsleverantör, exempelvis Kista torn och Malmö saluhall. I andra handlar det om delar: allt från liftar, el och byggbodar till rådgivning, utbildning och säkerhetslösningar. Bergrumsgaraget ett exempel: Ett av de nominerade byggena Cramo varit delaktig i är Bergrumsgaraget. Det ligger på Liljeholmskajen utanför Stockholm och är en del i ett stort stadsbyggnadsprojekt som drivs av JM. Garagets är inrymt i Systembolagets gamla centrallager. Allt som allt är ytan ungefär lika stor som sju fotbollsplaner. Projektet innefattar såväl ny- som ombyggnad. Det har varit ett omfattande projekt som sträckt sig över ett stort antal år. Åldern på originalbyggnaderna och ett mycket stort rivningsarbete av kontaminerat material som eternit har varit utmaningar. Fokus på säkerhet: Till Bergrumsgaraget har Cramo levererat bland annat skyddsräcken, säkerhet som ID06, utbildning i säkra lyft samt lösningar för el och belysning. – JM prioriterade säkerheten extremt högt. Bland annat var man väldigt noga med passagefunktionerna med ID06. När de vid något tillfälle inte fungerade stängdes bygget, berättar Ralf Alwert, Cramos projektledare. JMs projektledare och arbetschef Johan Ax Riise berättar stolt att man allt som allt hade sex timmars olycksrelaterad frånvaro under den nästan åtta år långa projekttiden. God planering och leverans: Johan Ax Riise är väldigt nöjd med samarbetet med Cramo. – Vi har fått god leverans, logistik och samordning i ett komplext projekt under flera års tid. Jag kan bara ge Cramo en guldstjärna i det här projektet, avslutar Johan Ax Riise.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Cramo sponsrar Årets bygge 2017 - leverantör till de flesta nominerade

2017-03-24
Måndag den 27 mars går svensk byggsektors egen Oscarsgala av stapeln. Då koras ett ur flera aspekter väl genomfört projekt till Årets bygge 2017. Cramo är sponsor till tävlingen och galan. Företaget har varit delaktig i flertalet av de nominerade projekten som leverantör av utrustning, rådgivning och tjänster.

På måndag är det äntligen dags att kora vinnaren i Årets bygge 2017.

– Med Årets bygge har svensk byggsektor fått en tävling och branschgala som sätter ljuset på de goda exemplen. Juryn ser till helheten. Här finns kriterier som bedömerhur väl projekten lyckats inom planerad tid och budget.

– Hållbarhetsaspekterna, säkerhet och ett aktivt arbetsmiljöarbete premieras. Det är frågor som har högsta prioritet för Cramos kunder och partners och därmed för oss, säger Samuel Augsburger, marknads- och försäljningschef på Cramo.

Levererat till flertalet:

Cramo har bidragit med materialförsörjning till svensk byggsektor i över femtio år och har långvariga relationer med aktörer genom hela byggprocessen.

– Vi har levererat till 14 av de nominerade 20 projekten, vi är väldigt stolta över att vi har så skickliga kunder, säger Samuel Augsburger.

I flera av projekten är Cramo helhetsleverantör, exempelvis Kista torn och Malmö saluhall. I andra handlar det om delar: allt från liftar, el och byggbodar till rådgivning, utbildning och säkerhetslösningar.

Bergrumsgaraget ett exempel:

Ett av de nominerade byggena Cramo varit delaktig i är Bergrumsgaraget. Det ligger på Liljeholmskajen utanför Stockholm och är en del i ett stort stadsbyggnadsprojekt som drivs av JM.

Garagets är inrymt i Systembolagets gamla centrallager. Allt som allt är ytan ungefär lika stor som sju fotbollsplaner. Projektet innefattar såväl ny- som ombyggnad. Det har varit ett omfattande projekt som sträckt sig över ett stort antal år. Åldern på originalbyggnaderna och ett mycket stort rivningsarbete av kontaminerat material som eternit har varit utmaningar.

Fokus på säkerhet:

Till Bergrumsgaraget har Cramo levererat bland annat skyddsräcken, säkerhet som ID06, utbildning i säkra lyft samt lösningar för el och belysning.

– JM prioriterade säkerheten extremt högt. Bland annat var man väldigt noga med passagefunktionerna med ID06. När de vid något tillfälle inte fungerade stängdes bygget, berättar Ralf Alwert, Cramos projektledare.

JMs projektledare och arbetschef Johan Ax Riise berättar stolt att man allt som allt hade sex timmars olycksrelaterad frånvaro under den nästan åtta år långa projekttiden.

God planering och leverans:

Johan Ax Riise är väldigt nöjd med samarbetet med Cramo.

– Vi har fått god leverans, logistik och samordning i ett komplext projekt under flera års tid. Jag kan bara ge Cramo en guldstjärna i det här projektet, avslutar Johan Ax Riise.
Källa: Cramo

Senaste nyheter