Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Cramo klimatkompenserar för allt bränsle

https://www.klimatsmart.se/images/news/cramo-klimatkompensera250x311.jpg

Uthyrningsföretaget Cramo har beslutat sig för att klimatkompensera sina kunders koldioxidutsläpp under 2014. Det gör man genom att köpa så kallade reduktionsenheter för klimatkompensation i samarbete med organisationen Respect Climate. Respect Climate är ett ledande bolag inom klimattjänster på den nordiska marknaden. - Vi vill vara ett föredöme inom hållbar uthyrning, säger Erik Bengtsson, VD på Cramo AB. Under 2014 har vi valt att klimatkompensera för allt bränsle som vi använder till våra maskiner vid uthyrning samt för allt övrigt bränsle vi säljer, fortsätter han. Utöver energi- och bränslesnåla hyresprodukter är detta ännu ett sätt att hjälpa våra kunder nå sina miljömål. Minskad påverkan på människan och miljön: - Vi klimatkompenserar för koldioxidutsläppen genom att stödja distributionen av tusentals energieffektiva vedspisar i Indien, säger Martin Freland, KMA-chef på Cramo AB. Mer än hälften av världens befolkning eldar dagligen för att överleva. Detta innebär ett stort tryck på klimatet och hälsorisker för de drabbade. En vedspis reducerar utsläppen med ca 1,3 – 1,9 ton koldioxid per år och Cramos investering ska kompensera för ca 6500 ton koldioxid. Vedspisarna bidrar till minskad bränsleförbrukning och skogsavverkning med upp till 60 %, i jämförelse med en konventionell spis och minskad hälsovådlig rök med 80 %. Hittills har 300.000 spisar sålts. För mer information: Besök Cramos monter på Nordbygg (Monter B08:21), eller kontakta Martin Freland, KMA-chef, Cramo AB, martin.freland@Cramo.com, 08-623 54 47

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Cramo klimatkompenserar för allt bränsle

2014-04-01
Uthyrningsföretaget Cramo har beslutat sig för att klimatkompensera sina kunders koldioxidutsläpp under 2014.

Det gör man genom att köpa så kallade reduktionsenheter för klimatkompensation i samarbete med organisationen Respect Climate. Respect Climate är ett ledande bolag inom klimattjänster på den nordiska marknaden.

- Vi vill vara ett föredöme inom hållbar uthyrning, säger Erik Bengtsson, VD på Cramo AB.

Under 2014 har vi valt att klimatkompensera för allt bränsle som vi använder till våra maskiner vid uthyrning samt för allt övrigt bränsle vi säljer, fortsätter han. Utöver energi- och bränslesnåla hyresprodukter är detta ännu ett sätt att hjälpa våra kunder nå sina miljömål.

Minskad påverkan på människan och miljön:
- Vi klimatkompenserar för koldioxidutsläppen genom att stödja distributionen av tusentals energieffektiva vedspisar i Indien, säger Martin Freland, KMA-chef på Cramo AB.

Mer än hälften av världens befolkning eldar dagligen för att överleva. Detta innebär ett stort tryck på klimatet och hälsorisker för de drabbade. En vedspis reducerar utsläppen med ca 1,3 – 1,9 ton koldioxid per år och Cramos investering ska kompensera för ca 6500 ton koldioxid. Vedspisarna bidrar till minskad bränsleförbrukning och skogsavverkning med upp till 60 %, i jämförelse med en konventionell spis och minskad hälsovådlig rök med 80 %. Hittills har 300.000 spisar sålts.

För mer information:
Besök Cramos monter på Nordbygg (Monter B08:21), eller kontakta Martin Freland, KMA-chef, Cramo AB, martin.freland@Cramo.com, 08-623 54 47
Källa: Cramo

Senaste nyheter