Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Cramo fick testa sin kreativa höjd

https://www.klimatsmart.se/images/news/helikopter170x254.jpg

När ICA behövde byta fläktmotorer till centrallagret i Helsingborg testades Cramos kreativa höjd. Fläktmotorn som väger 700 kg skulle först upp 30 meter, och sedan in 90 meter från kanten. Utan att förstöra taket. När ICA behövde byta fläktmotorer till centrallagret i Helsingborg testades Cramos kreativa höjd. Fläktmotorn som väger 700 kg skulle först upp 30 meter, och sedan in 90 meter från kanten. Utan att förstöra taket. Under hela tillbyggnaden av centrallagret har ICA anlitat Cramo för maskiner och utrustning till bygget. ”Vi har givetvis levererat bodar, bygg-el, ställning och annat ur vårt sortiment”, säger Anders Jansson, projektansvarig inom Projekt- och Byggetablering, Cramo Syd. ”Men i det här fallet har vi även ansvarat för leveransen av produkter som inte ingår i vårt vanliga sortiment. Som helikopterservice.” Anders insåg direkt att det skulle bli för dyrt att ta in en mobilkran och kontaktade därför Ostermans i Göteborg som gärna ställde upp. Tack vare goda förberedelser klarades Det Stora Lyftet mindre än 30 minuter. Redan på ett tidigt stadium i projekteringsfasen bestämde sig ICA för att bara ha en leverantör när det gällde inhyrning av plattformar, truckar, teleskoplastare, och lossning av lastbilar för att säkerställa att alla maskiner och all utrustning som används på byggarbetsplatsen skulle vara korrekt certifierad vid varje tidpunkt. Detta beslut fattades med hänsyn till säkerheten för alla som skulle arbeta på byggarbetsplatsen. ICAs motto är ”säkerheten kommer först”. ”Att använda helikopter var en kreativ idé som sparade både tid och pengar åt oss”, säger Jan-Erik Stolp, byggprojektledare på Kundvagnen Kolven AB inom ICA Fastigheter. Och Jan-Erik, är mer än nöjd med hela samarbetet. "Alla Cramo-medarbetare har varit lösningsorienterade och ställt upp 100% hela tiden. Jag kommer att rekommendera detta sätt och arbeta på i andra byggprojekt som jag ska leda i framtiden. Min slutsats som ansvarig på plats för hela byggprocessen är att detta inte varit genomförbart utan samarbetet med Cramo”.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Cramo fick testa sin kreativa höjd

2015-04-13
När ICA behövde byta fläktmotorer till centrallagret i Helsingborg testades Cramos kreativa höjd. Fläktmotorn som väger 700 kg skulle först upp 30 meter, och sedan in 90 meter från kanten. Utan att förstöra taket.

När ICA behövde byta fläktmotorer till centrallagret i Helsingborg testades Cramos kreativa höjd. Fläktmotorn som väger 700 kg skulle först upp 30 meter, och sedan in 90 meter från kanten. Utan att förstöra taket.

Under hela tillbyggnaden av centrallagret har ICA anlitat Cramo för maskiner och utrustning till bygget.

”Vi har givetvis levererat bodar, bygg-el, ställning och annat ur vårt sortiment”, säger Anders Jansson, projektansvarig inom Projekt- och Byggetablering, Cramo Syd. ”Men i det här fallet har vi även ansvarat för leveransen av produkter som inte ingår i vårt vanliga sortiment. Som helikopterservice.”

Anders insåg direkt att det skulle bli för dyrt att ta in en mobilkran och kontaktade därför Ostermans i Göteborg som gärna ställde upp. Tack vare goda förberedelser klarades Det Stora Lyftet mindre än 30 minuter.

Redan på ett tidigt stadium i projekteringsfasen bestämde sig ICA för att bara ha en leverantör när det gällde inhyrning av plattformar, truckar, teleskoplastare, och lossning av lastbilar för att säkerställa att alla maskiner och all utrustning som används på byggarbetsplatsen skulle vara korrekt certifierad vid varje tidpunkt. Detta beslut fattades med hänsyn till säkerheten för alla som skulle arbeta på byggarbetsplatsen. ICAs motto är ”säkerheten kommer först”.

”Att använda helikopter var en kreativ idé som sparade både tid och pengar åt oss”, säger Jan-Erik Stolp, byggprojektledare på Kundvagnen Kolven AB inom ICA Fastigheter. Och Jan-Erik, är mer än nöjd med hela samarbetet.

"Alla Cramo-medarbetare har varit lösningsorienterade och ställt upp 100% hela tiden. Jag kommer att rekommendera detta sätt och arbeta på i andra byggprojekt som jag ska leda i framtiden. Min slutsats som ansvarig på plats för hela byggprocessen är att detta inte varit genomförbart utan samarbetet med Cramo”.
Källa: Cramo

Senaste nyheter