Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Coor nominerat till miljöpris

https://www.klimatsmart.se/images/news/coor87x76.gif

Tio företag från hela världen nominerades till Diversey ”Sustainable Innovation Award 2011” som delades ut i Auckland, Nya Zeeland. Trots hård konkurrens var Coor kvar bland de sista finalisterna till den prestigefulla utmärkelsen. Coor nominerades för miljömärkningen Coor Green Services som är det första i sitt slag inom servicesektorn i världen. Diversey är ett globalt företag med höga hållbarhetsambitioner, och som deltar i WWF:s koldioxidprogram ”Climate Savers”. I syfte att uppmuntra och främja grön och hållbar innovation hos tjänsteföretag har Diversey etablerat ”Sustainable Innovation Award”. 2011 nominerades Coors miljögranskningsverktyg ”Coor Green Services” som ett av tio miljöinitiativ till utmärkelsen. - Vi är otroligt glada över att vårt miljögranskningsverktyg Coor Greens Services nominerades till ”Sustainable Innovation Award”. Vi är mycket stolta över Coor Green Services, och ser utmärkelsen som en bekräftelse på att det verkligen är ett redskap som hjälper oss och våra kunder att minska miljöpåverkan, säger Magdalena Aspengren, miljö- och kvalitetsansvarig på Coor. Coor Green Services är en egenutvecklad bred miljömärkning som omfattar de vanligaste servicetjänster som Coor ansvarar för. Tjänsterna utvärderas utifrån relevanta miljökriterier som är mer långtgående än vad lagstiftningen kräver. Verktyget är unikt i sitt slag och gör Coor till det första servicebolaget i världen som har kopplat ett samlat grepp kring miljöfrågorna och erbjuder sina kunder en heltäckande miljömärkning. - Coor Green Services har rönt stor uppmärksamhet. Intresset är stort både från våra kunder och i hela branschen. Under 2011 utvärderade vi servicetjänster på 140 kontor, fastigheter och industrianläggningar, och resultatet av den revisionen presenteras inom kort, säger Magdalena Aspengren. Utvärderingsverktyget är dynamiskt, vilket innebär att verktyget anpassas till utvecklingen över tid och därför står som en verklig garanti för en hög miljöambition. Miljömärkningen finns på två nivåer: Coor Green Services Gold och Coor Green Services Silver. För mer information, kontakta: Magdalena Aspengren, Miljö- och kvalitetsansvarig, Coor, 08-553 959 05, magdalena.aspengren@coor.com Åsvor Brynnel, Coor, 08-553 954 04, asvor.brynnel@coor.com.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Coor nominerat till miljöpris

2012-03-01
Tio företag från hela världen nominerades till Diversey ”Sustainable Innovation Award 2011” som delades ut i Auckland, Nya Zeeland. Trots hård konkurrens var Coor kvar bland de sista finalisterna till den prestigefulla utmärkelsen. Coor nominerades för miljömärkningen Coor Green Services som är det första i sitt slag inom servicesektorn i världen.

Diversey är ett globalt företag med höga hållbarhetsambitioner, och som deltar i WWF:s koldioxidprogram ”Climate Savers”. I syfte att uppmuntra och främja grön och hållbar innovation hos tjänsteföretag har Diversey etablerat ”Sustainable Innovation Award”. 2011 nominerades Coors miljögranskningsverktyg ”Coor Green Services” som ett av tio miljöinitiativ till utmärkelsen.

- Vi är otroligt glada över att vårt miljögranskningsverktyg Coor Greens Services nominerades till ”Sustainable Innovation Award”. Vi är mycket stolta över Coor Green Services, och ser utmärkelsen som en bekräftelse på att det verkligen är ett redskap som hjälper oss och våra kunder att minska miljöpåverkan, säger Magdalena Aspengren, miljö- och kvalitetsansvarig på Coor.

Coor Green Services är en egenutvecklad bred miljömärkning som omfattar de vanligaste servicetjänster som Coor ansvarar för. Tjänsterna utvärderas utifrån relevanta miljökriterier som är mer långtgående än vad lagstiftningen kräver. Verktyget är unikt i sitt slag och gör Coor till det första servicebolaget i världen som har kopplat ett samlat grepp kring miljöfrågorna och erbjuder sina kunder en heltäckande miljömärkning.

- Coor Green Services har rönt stor uppmärksamhet. Intresset är stort både från våra kunder och i hela branschen. Under 2011 utvärderade vi servicetjänster på 140 kontor, fastigheter och industrianläggningar, och resultatet av den revisionen presenteras inom kort, säger Magdalena Aspengren.

Utvärderingsverktyget är dynamiskt, vilket innebär att verktyget anpassas till utvecklingen över tid och därför står som en verklig garanti för en hög miljöambition. Miljömärkningen finns på två nivåer: Coor Green Services Gold och Coor Green Services Silver.

För mer information, kontakta:
Magdalena Aspengren, Miljö- och kvalitetsansvarig, Coor, 08-553 959 05, magdalena.aspengren@coor.com
Åsvor Brynnel, Coor, 08-553 954 04, asvor.brynnel@coor.com.

Senaste nyheter