Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Coop Årets Klimatkomet 2009

https://www.klimatsmart.se/images/news/greencargo_truck_250x166.jpg

Sedan 1 september i år rullar Coops långväga lastbilstransporter mellan Helsingborg och Stockholm på tåget. Det betyder 350 lastbilar färre på E 4:an varje vecka och minskad klimatpåverkan från Coops varutransporter. Därför tilldelades Coop utmärkelsen Årets Klimatkomet 2009 på seminariet Hållbar logistik i Stockholm. Priset Årets Klimatkomet delades ut för andra året. Förra året gick det till vinimportören Fondberg som lagt över vintransporterna från södra Europa till Sverige på järnväg. - Vi har inrättat priset Årets Klimatkomet för att lyfta fram företag som utifrån sina förutsättningar gjort stora förbättringar av sin egen logistiks klimatpåverkan. Coop har nu blivit en föregångare inom dagligvaruhandeln med egna tåg som vart och ett kan ta med 36 lastbilstrailers, säger Mats Hanson, försäljningsdirektör på Green Cargo. Det går ett Coop-tåg norrut och ett söderut varje dygn, fem dagar i veckan. Dessutom körs ytterligare volymer med frukt och grönt i vanliga blandade godståg en sjätte dag i veckan. Coop har investerat i ett 100-tal lastbilstrailers för detta varuflöde från leverantörer i södra Sverige och Danmark. Green Cargo som kör Coop-tågen har investerat i vagnar som rymmer två lastbilstrailers per vagn. - Det här är en stor satsning för oss inom Coop. Vi har bestämt oss för att vara marknadsledande inom miljö, inte bara när det gäller hur varor produceras utan även när det gäller hur varorna transporteras till butikerna. Utmärkelsen Årets Klimatkomet 2009 är en glädjande symbol för att satsningen är riktig och den kommer verkligen rätt i tiden, säger Lars Idermark, KF:s koncernchef. Utmärkelsen Årets Klimatkomet 2009 mottogs av Fredrik Persson, VD i Coops logistikbolag på Green Cargos seminarium Hållbar logistik den 22 september i Stockholm. På seminariet som gästades av infrastrukturminister Åsa Torstensson, talade företrädare för bland annat stålbranschen, rederinäringen och dagligvaruhandeln om hur de ser på framtidens behov av ekonomiskt och miljömässigt hållbara transporter. Kontaktpersoner: Mats Hollander, informationsdirektör Green Cargo, 070 - 762 46 14, Kerstin Lager, kommunikationsdirektör KF, 070 - 258 48 04

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Coop Årets Klimatkomet 2009

2009-09-29
Sedan 1 september i år rullar Coops långväga lastbilstransporter mellan Helsingborg och Stockholm på tåget. Det betyder 350 lastbilar färre på E 4:an varje vecka och minskad klimatpåverkan från Coops varutransporter. Därför tilldelades Coop utmärkelsen Årets Klimatkomet 2009 på seminariet Hållbar logistik i Stockholm.

Priset Årets Klimatkomet delades ut för andra året. Förra året gick det till vinimportören Fondberg som lagt över vintransporterna från södra Europa till Sverige på järnväg.

- Vi har inrättat priset Årets Klimatkomet för att lyfta fram företag som utifrån sina förutsättningar gjort stora förbättringar av sin egen logistiks klimatpåverkan. Coop har nu blivit en föregångare inom dagligvaruhandeln med egna tåg som vart och ett kan ta med 36 lastbilstrailers, säger Mats Hanson, försäljningsdirektör på Green Cargo.

Det går ett Coop-tåg norrut och ett söderut varje dygn, fem dagar i veckan. Dessutom körs ytterligare volymer med frukt och grönt i vanliga blandade godståg en sjätte dag i veckan. Coop har investerat i ett 100-tal lastbilstrailers för detta varuflöde från leverantörer i södra Sverige och Danmark. Green Cargo som kör Coop-tågen har investerat i vagnar som rymmer två lastbilstrailers per vagn.

- Det här är en stor satsning för oss inom Coop. Vi har bestämt oss för att vara marknadsledande inom miljö, inte bara när det gäller hur varor produceras utan även när det gäller hur varorna transporteras till butikerna. Utmärkelsen Årets Klimatkomet 2009 är en glädjande symbol för att satsningen är riktig och den kommer verkligen rätt i tiden, säger Lars Idermark, KF:s koncernchef.

Utmärkelsen Årets Klimatkomet 2009 mottogs av Fredrik Persson, VD i Coops logistikbolag på Green Cargos seminarium Hållbar logistik den 22 september i Stockholm. På seminariet som gästades av infrastrukturminister Åsa Torstensson, talade företrädare för bland annat stålbranschen, rederinäringen och dagligvaruhandeln om hur de ser på framtidens behov av ekonomiskt och miljömässigt hållbara transporter.

Kontaktpersoner: Mats Hollander, informationsdirektör Green Cargo, 070 - 762 46 14, Kerstin Lager, kommunikationsdirektör KF, 070 - 258 48 04
Källa: Coop
Foto: Green Cargo

Senaste nyheter