Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Classic kaffes samarbete med Plan8

https://www.klimatsmart.se/images/news/arvidnordquist140x148.jpg

Enda sedan reklamfilmen för Classic kaffe började rulla i TV4 i höstas har Arvid Nordquist fått dagliga förfrågningar om musiken till filmen. Nu finns låten Tiny Grain från reklamfilmen tillgänglig för alla på Spotify. Tiny Grain har skrivits och producerats av Plan8 och framförs av Cecilia Nyquist som förespås en lysande framtid inom musikvärlden. - När Arvid Nordquist kom till oss med sin brief och exempel på musik de eftersökte hade vi precis spelat in Tiny Grain med Cecilia. Vi presenterade låten och Classic-gänget kände direkt att det var perfect match med vad de ville förmedla med sitt varumärke, säger Calle Stenqvist från Plan8. Classic kaffe har ökat antal konsumenter med 15% sedan de inledde sin satsning på 100% klimatkompenserat kaffe i Augusti 2011. Arvid Nordquist kompenserar alla växthusgasutsläpp som produktionen av Classic kaffe medför hela vägen från odling till butikshylla. Det är man ensam om bland Nordens dagligvaruleverantörer. Arvid Nordquist klimatkompenserar genom certifierad trädplantering i kaffeodlande länder. Förutom miljönyttan bidrar planteringen till fattigdomsbekämpning och kompetensöverföring i regioner med många fattiga jordbrukare. - Vi är mycket glada för samarbetet med Plan8, de förstod vilken stämning vi ville förmedla i filmen. Klimatkompensationen har breddat kunskapen hos oss kring klimatfrågan och inspirerat oss till att jobba ännu mer med att minska våra utsläpp. Vi vill gärna inspirera andra, förmedla både allvar och hopp och visa att alla kan bidra, säger Erica Bertilsson, Marknadschef på Arvid Nordquist. För mer information, kontakta: Erica Bertilsson, Marknadschef Classic, 08 799 18 80, 0708 761 880, erica.bertilsson@arvidnordquist.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Classic kaffes samarbete med Plan8

2012-04-25
Enda sedan reklamfilmen för Classic kaffe började rulla i TV4 i höstas har Arvid Nordquist fått dagliga förfrågningar om musiken till filmen. Nu finns låten Tiny Grain från reklamfilmen tillgänglig för alla på Spotify. Tiny Grain har skrivits och producerats av Plan8 och framförs av Cecilia Nyquist som förespås en lysande framtid inom musikvärlden.

- När Arvid Nordquist kom till oss med sin brief och exempel på musik de eftersökte hade vi precis spelat in Tiny Grain med Cecilia. Vi presenterade låten och Classic-gänget kände direkt att det var perfect match med vad de ville förmedla med sitt varumärke, säger Calle Stenqvist från Plan8.

Classic kaffe har ökat antal konsumenter med 15% sedan de inledde sin satsning på 100% klimatkompenserat kaffe i Augusti 2011. Arvid Nordquist kompenserar alla växthusgasutsläpp som produktionen av Classic kaffe medför hela vägen från odling till butikshylla. Det är man ensam om bland Nordens dagligvaruleverantörer. Arvid Nordquist klimatkompenserar genom certifierad trädplantering i kaffeodlande länder. Förutom miljönyttan bidrar planteringen till fattigdomsbekämpning och kompetensöverföring i regioner med många fattiga jordbrukare.

- Vi är mycket glada för samarbetet med Plan8, de förstod vilken stämning vi ville förmedla i filmen. Klimatkompensationen har breddat kunskapen hos oss kring klimatfrågan och inspirerat oss till att jobba ännu mer med att minska våra utsläpp. Vi vill gärna inspirera andra, förmedla både allvar och hopp och visa att alla kan bidra, säger Erica Bertilsson, Marknadschef på Arvid Nordquist.

För mer information, kontakta:
Erica Bertilsson, Marknadschef Classic, 08 799 18 80, 0708 761 880, erica.bertilsson@arvidnordquist.se.

Senaste nyheter