Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Clas Ohlson säljer världens första miljömärkta värmeljus

https://www.klimatsmart.se/images/news/reluminus-refiller250x349.jpg

Totalt förbrukar vi i Sverige över 300 miljoner värmeljus per år. Nu kan Clas Ohlson erbjuda sina kunder världens första miljömärkta värmeljus, ett modernt och hållbart alternativ till det traditionella värmeljuset. Värmeljuset är ett resultat av flera års forskning och har miljömärkts av Svanen. Det traditionella engångsvärmeljuset har en ljuskopp i aluminium vilken är svår att samla in för att återvinna. I Sverige förbrukas över 300 miljoner värmeljus per år vilket motsvarar en förbrukning om över 225 ton aluminium. Uppskattningsvis återvinns knappt hälften. Produktionen av aluminium förbrukar mycket energi. Energiförbrukningen för att tillverka bara ett kilo aluminium motsvarar den mängd energi som återfinns i tre liter bensin. Genom lanseringen av ett helt nytt värmeljus av 100 % stearin, det vill säga helt utan paraffin och fri från palmolja, och utan engångskopp av aluminium, kan Clas Ohlson erbjuda kunden ett modernt och hållbart alternativ till det traditionella värmeljuset. När ljuset brunnit ut laddas ljuskoppen i glas enkelt med en ny ljusrefill. Värmeljuset har miljömärkts av Svanen. ”På Clas Ohlson tror vi på slit men inte släng och vi vill hjälpa våra kunder att göra smarta och miljömässigt bra val. Det Svanenmärkta värmeljuset är ett utmärkt exempel på hur vi har lyckats skapa ett smart och enkelt alternativ till ett attraktivt pris som tar hänsyn till vår miljö”, säger Eva Berg, kategorichef Clas Ohlson. Produkten är framtagen av de två uppfinnarna Ronny Hjelm och Hugo Lundkvist, Refillsystem i Oxelösund AB, som i samarbete med Clas Ohlson har gjort drömmen om ett värmeljus med förbättrad miljöprofil till verklighet. ”Clas Ohlsons butiker var det självklara valet, då dess grundare är en förebild för oss. Han var en sann entreprenör, som har jobbat med många innovationer genom åren. Viktigt för oss var också Clas Ohlsons miljöprofil och deras höga förtroende hos konsumenten. Clas Ohlson har varit en pådrivande kraft inte minst för ett refillsystem utan paraffin”, säger Ronny Hjelm, VD på Refillsystem. ”Hos Clas Ohlson är hållbarhet en viktig del av strategin. Det miljömärkta värmeljuset är en helt ny produkt som vi hoppas och tror att våra kunder ska vilja välja. Och för er som väljer att istället köpa det traditionella värmeljuset vill vi påminna om att aluminiumkopparna bör lämnas med övrigt metallavfall för återvinning”, säger Åsa Portnoff Sundström, hållbarhetschef Clas Ohlson. Det Svanenmärkta värmeljuset säljs i Clas Ohlsons samtliga försäljningskanaler och på samtliga marknader.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Clas Ohlson säljer världens första miljömärkta värmeljus

2014-10-27
Svanenmärkt värmeljus refiller
Totalt förbrukar vi i Sverige över 300 miljoner värmeljus per år. Nu kan Clas Ohlson erbjuda sina kunder världens första miljömärkta värmeljus, ett modernt och hållbart alternativ till det traditionella värmeljuset. Värmeljuset är ett resultat av flera års forskning och har miljömärkts av Svanen.

Det traditionella engångsvärmeljuset har en ljuskopp i aluminium vilken är svår att samla in för att återvinna. I Sverige förbrukas över 300 miljoner värmeljus per år vilket motsvarar en förbrukning om över 225 ton aluminium. Uppskattningsvis återvinns knappt hälften. Produktionen av aluminium förbrukar mycket energi. Energiförbrukningen för att tillverka bara ett kilo aluminium motsvarar den mängd energi som återfinns i tre liter bensin.

Genom lanseringen av ett helt nytt värmeljus av 100 % stearin, det vill säga helt utan paraffin och fri från palmolja, och utan engångskopp av aluminium, kan Clas Ohlson erbjuda kunden ett modernt och hållbart alternativ till det traditionella värmeljuset. När ljuset brunnit ut laddas ljuskoppen i glas enkelt med en ny ljusrefill. Värmeljuset har miljömärkts av Svanen.

”På Clas Ohlson tror vi på slit men inte släng och vi vill hjälpa våra kunder att göra smarta och miljömässigt bra val. Det Svanenmärkta värmeljuset är ett utmärkt exempel på hur vi har lyckats skapa ett smart och enkelt alternativ till ett attraktivt pris som tar hänsyn till vår miljö”, säger Eva Berg, kategorichef Clas Ohlson.

Produkten är framtagen av de två uppfinnarna Ronny Hjelm och Hugo Lundkvist, Refillsystem i Oxelösund AB, som i samarbete med Clas Ohlson har gjort drömmen om ett värmeljus med förbättrad miljöprofil till verklighet.

”Clas Ohlsons butiker var det självklara valet, då dess grundare är en förebild för oss. Han var en sann entreprenör, som har jobbat med många innovationer genom åren. Viktigt för oss var också Clas Ohlsons miljöprofil och deras höga förtroende hos konsumenten. Clas Ohlson har varit en pådrivande kraft inte minst för ett refillsystem utan paraffin”, säger Ronny Hjelm, VD på Refillsystem.

”Hos Clas Ohlson är hållbarhet en viktig del av strategin. Det miljömärkta värmeljuset är en helt ny produkt som vi hoppas och tror att våra kunder ska vilja välja. Och för er som väljer att istället köpa det traditionella värmeljuset vill vi påminna om att aluminiumkopparna bör lämnas med övrigt metallavfall för återvinning”, säger Åsa Portnoff Sundström, hållbarhetschef Clas Ohlson.

Det Svanenmärkta värmeljuset säljs i Clas Ohlsons samtliga försäljningskanaler och på samtliga marknader.

Värmeljus startkit: www.clasohlson.com/se/Värmeljus-startkit/44-1290

Värmeljus refill: www.clasohlson.com/se/Värmeljus-refill-/44-1291

Glaskopp ljusrefill: www.clasohlson.com/se/Glaskopp-för-ljusrefill-Reluminus/44-1292

Senaste nyheter