Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Cirkulär ekonomi som Woolly Bear ser det

https://www.klimatsmart.se/images/news/woolly-bear-cirkular250x228.jpg

Vad menas egentligen när vi pratar om cirkulär ekonomi eller “Cradle to cradle”. Det är begrepp som beskriver hur företag behöver arbeta om vi vill ha en beboelig planet för kommande generationer. I en cirkulär ekonomi tillverkas produkter så att de är lätta att plocka isär och varje beståndsdel kan användas om och om igen. Allt som tillverkas och konsumeras ska kunna gå tillbaka till producenten som ska kunna producera nya varor av dem. Cirkulär ekonomi är ett nytt sätt att se på produktutveckling där man utgår från naturens processer och försöker se avfall som en näringsresurs. Denna princip applicerar Woolly Bear på i sin produktion och de använder sig av “Cradle to cradle” för att beskriva och styra vår produktutveckling så att varje plagg blir så hållbart som det kan från produktion till den dag det är dags att återvinna det. I dagarna har de fått sin första riktigt stora faktura från sin fabrik som skapar alla deras mönster! Det är de som skapar alla företagets mönster som används till tillskärning utav tyger. Woolly Bear har jobbat mycket med att få hög effektivitet och på så sätt minska det tyg som inte används till produkter. - Fabriken har en riktigt öppen och bra inställning, precis som vår filosofi eftersträvar, säger Erik Lindtorp, VD på Woolly Bear. En viktig process är att placera ut alla mönsterdelar så tätt som möjligt för att få ut så många plagg som möjligt av så lite tyg som möjligt. Ändring sker till och med i mönsterdelarna för att de ska passa ihop bättre vid tillskärning för att på så sätt minska det tyg som blir över och måste återvinnas. Vi på Klimatsmart.se kan inte annat än att hålla med och förser Woolly Bears produkter med vårt sigill Rekommenderad produkt.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Cirkulär ekonomi som Woolly Bear ser det

2016-11-02
Vad menas egentligen när vi pratar om cirkulär ekonomi eller “Cradle to cradle”.

Det är begrepp som beskriver hur företag behöver arbeta om vi vill ha en beboelig planet för kommande generationer. I en cirkulär ekonomi tillverkas produkter så att de är lätta att plocka isär och varje beståndsdel kan användas om och om igen.

Allt som tillverkas och konsumeras ska kunna gå tillbaka till producenten som ska kunna producera nya varor av dem. Cirkulär ekonomi är ett nytt sätt att se på produktutveckling där man utgår från naturens processer och försöker se avfall som en näringsresurs.

Denna princip applicerar Woolly Bear på i sin produktion och de använder sig av “Cradle to cradle” för att beskriva och styra vår produktutveckling så att varje plagg blir så hållbart som det kan från produktion till den dag det är dags att återvinna det.

I dagarna har de fått sin första riktigt stora faktura från sin fabrik som skapar alla deras mönster! Det är de som skapar alla företagets mönster som används till tillskärning utav tyger. Woolly Bear har jobbat mycket med att få hög effektivitet och på så sätt minska det tyg som inte används till produkter.

- Fabriken har en riktigt öppen och bra inställning, precis som vår filosofi eftersträvar, säger Erik Lindtorp, VD på Woolly Bear.

En viktig process är att placera ut alla mönsterdelar så tätt som möjligt för att få ut så många plagg som möjligt av så lite tyg som möjligt. Ändring sker till och med i mönsterdelarna för att de ska passa ihop bättre vid tillskärning för att på så sätt minska det tyg som blir över och måste återvinnas.

Vi på Klimatsmart.se kan inte annat än att hålla med och förser Woolly Bears produkter med vårt sigill Rekommenderad produkt.
Källa: Woolly Bear

Senaste nyheter