Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Charles Eisenstein i Sverige

https://www.klimatsmart.se/images/news/charl250x300.jpg

Igår föreläste Charles Eisenstein i Göteborg och nästa fredag (17 maj) kommer han att föreläsa i Stockholm. För alla oss som känner/vet/hoppas att det finns bättre alternativ än vårt nuvarande penga- & ekonomiska system, så är Charles Eisenstein helt rätt person att lyssna på. Han har bland annat skrivit boken Sacred Economics, som med stor insikt beskriver svagheterna med vårt nuvarande pengasystem och hur vi skulle kunna göra istället. Själv fascineras jag av att han så enkelt visar att många av våra samhällsproblem uppstår pga. ett felkonstruerat pengasystem. Vi behöver alltså egentligen inte bli så mycket ”bättre människor” för att kunna skapa ett hållbart samhälle. Att ”bara” ändra pengasystemet skulle räcka väldigt långt. Om du inte känner till Charles Eisenstein, så rekommenderar jag starkt att du tar en titt på ett detta videoklipp (Videoklippet finns att se på bloggen). Föreläsning: ”The more beautiful world our hearts know is possible” Plats: Aula Magna, Frescativägen 6, Universitetet, Stockholm Datum: Fredag 17 maj Klockan: 18:00 – 21:00 Anmälan: Facebook-event Pris: Donation/Gåvoekonomi. Vi medskapar detta – donation ges på plats. PS. Om du har nära till Köpenhamn så föreläser Charles Eisenstein på Köpenhamns Handelshögskola söndag den 19 maj.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Charles Eisenstein i Sverige

2013-05-12
Igår föreläste Charles Eisenstein i Göteborg och nästa fredag (17 maj) kommer han att föreläsa i Stockholm.

För alla oss som känner/vet/hoppas att det finns bättre alternativ än vårt nuvarande penga- & ekonomiska system, så är Charles Eisenstein helt rätt person att lyssna på. Han har bland annat skrivit boken Sacred Economics, som med stor insikt beskriver svagheterna med vårt nuvarande pengasystem och hur vi skulle kunna göra istället.

Själv fascineras jag av att han så enkelt visar att många av våra samhällsproblem uppstår pga. ett felkonstruerat pengasystem. Vi behöver alltså egentligen inte bli så mycket ”bättre människor” för att kunna skapa ett hållbart samhälle. Att ”bara” ändra pengasystemet skulle räcka väldigt långt.

Om du inte känner till Charles Eisenstein, så rekommenderar jag starkt att du tar en titt på ett detta videoklipp (Videoklippet finns att se på bloggen).

Föreläsning: ”The more beautiful world our hearts know is possible”
Plats: Aula Magna, Frescativägen 6, Universitetet, Stockholm
Datum: Fredag 17 maj
Klockan: 18:00 – 21:00
Anmälan: Facebook-event
Pris: Donation/Gåvoekonomi. Vi medskapar detta – donation ges på plats.

PS. Om du har nära till Köpenhamn så föreläser Charles Eisenstein på Köpenhamns Handelshögskola söndag den 19 maj.

Charles Eisenstein: charleseisenstein.net/
Boken Sacred Economics: sacred-economics.com/

Jens Ljunggren
Ekosvensson.se

<i>Ekosvensson är ett projekt som utforskar och inspirerar kring hur man som en helt vanlig familj i ett helt vanligt hus kan leva mer miljövänligt och klimatsmart. Läs mer på www.ekosvensson.se.</i>

Senaste nyheter