Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Camino firar 3 år 28 april

https://www.klimatsmart.se/images/news/camino_16_300dpi_large.jpg

Caminos 3-årsjubileum firas den 28 april med en sprakande fest med djungeltema på platsen där allt startade och allt fortsatte: House of Win-Win i Göteborg. I dagarna finns också nummer 16 av Camino i handeln. Det är ett hyllningsnummer till allt växande: den hotade skogen med sin fantastiska biologiska mångfald, nya kreativa odlingssätt och de uråldriga algerna med potential att lösa flera miljöproblem. - Om man skulle odla upp hela Storbritannien med alger skulle de absorbera hela världens koldioxidutsläpp, säger Susanne Ekendahl på Sveriges Tekniska Forskningsinstitut i en text som undersöker potentialen i alger som framtidens drivmedel. Just nu råder halleluja-stämning kring algers förträfflighet. Och kanske borde vi ha tänkt på det tidigare - alger var den växt som lade grunden till den fossila oljan, så varför inte utnyttja den för att skapa nästa generations bränsle? Camino gör också ett besök i Terra UNA i Brasilien där svenskamerikanska John Harding är en av de drivande bakom en ekoby som har visionen att hållbarhet snarare handlar om relationer än teknik. John Harding kommer finnas på plats på Caminos 3-årsfest den 28 april. Dessutom: Intervju med kraftkällan Mattias Klum, cykelspecial med klassiskt och experimentellt på två hjul, mat från Peter Streijfferts kolonilott och en hyllning till skogen med sprakande bilder från Sydamerikas djungler. Camino är Sveriges första och bredaste magasin för en hållbar livsstil. Camino lanserades i april 2007 och har hittills utkommit med 14 nummer. I november 2007 vann magasinet Trendpriset och var tidigare nominerade till årets nykomling av Sveriges tidskrifter. I februari 2009 utsågs Caminos chefredaktör Johanna Stål till en av Sveriges 49 miljömäktigaste personer och i mars vann magasinet Naturskyddsföreningens pris Kaprifolpriset. Camino återfanns också på 26:e plats när karriärtjänsten Shortcut listade 2009 års uppstickare. Camino ges ut av den ekonomiska föreningen Getaware. Redaktionen består av chefredaktör Johanna Stål, AD Tobias Jansson, marknadsansvarig Caroline Petersson och webbredaktör Ingemar Gustafsson. För mer information och kontakt: Johanna Stål, 070-4086936, johanna@caminomagasin.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Camino firar 3 år 28 april

2010-04-28
Caminos 3-årsjubileum firas den 28 april med en sprakande fest med djungeltema på platsen där allt startade och allt fortsatte: House of Win-Win i Göteborg.

I dagarna finns också nummer 16 av Camino i handeln. Det är ett hyllningsnummer till allt växande: den hotade skogen med sin fantastiska biologiska mångfald, nya kreativa odlingssätt och de uråldriga algerna med potential att lösa flera miljöproblem.

- Om man skulle odla upp hela Storbritannien med alger skulle de absorbera hela världens koldioxidutsläpp, säger Susanne Ekendahl på Sveriges Tekniska Forskningsinstitut i en text som undersöker potentialen i alger som framtidens drivmedel. Just nu råder halleluja-stämning kring algers förträfflighet. Och kanske borde vi ha tänkt på det tidigare - alger var den växt som lade grunden till den fossila oljan, så varför inte utnyttja den för att skapa nästa generations bränsle?

Camino gör också ett besök i Terra UNA i Brasilien där svenskamerikanska John Harding är en av de drivande bakom en ekoby som har visionen att hållbarhet snarare handlar om relationer än teknik. John Harding kommer finnas på plats på Caminos 3-årsfest den 28 april.

Dessutom: Intervju med kraftkällan Mattias Klum, cykelspecial med klassiskt och experimentellt på två hjul, mat från Peter Streijfferts kolonilott och en hyllning till skogen med sprakande bilder från Sydamerikas djungler.

Camino är Sveriges första och bredaste magasin för en hållbar livsstil. Camino lanserades i april 2007 och har hittills utkommit med 14 nummer. I november 2007 vann magasinet Trendpriset och var tidigare nominerade till årets nykomling av Sveriges tidskrifter. I februari 2009 utsågs Caminos chefredaktör Johanna Stål till en av Sveriges 49 miljömäktigaste personer och i mars vann magasinet Naturskyddsföreningens pris Kaprifolpriset. Camino återfanns också på 26:e plats när karriärtjänsten Shortcut listade 2009 års uppstickare.

Camino ges ut av den ekonomiska föreningen Getaware. Redaktionen består av chefredaktör Johanna Stål, AD Tobias Jansson, marknadsansvarig Caroline Petersson och webbredaktör Ingemar Gustafsson.


För mer information och kontakt:
Johanna Stål, 070-4086936, johanna@caminomagasin.se.
Källa: Camino

Senaste nyheter