Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Bygg energisnålt hus i sten

https://www.klimatsmart.se/images/news/fiskarhedenvillan-stenhus250x185.jpg

Fiskarhedenvillan, kända för sina trähus, är den enda stora hustillverkaren i Sverige som också kan bygga gedigna stenhus. Ett kunnande som ger husköparna energisnåla, lättskötta och hållbara hus. Fördelarna med ett stenhus är flera, bland annat ger det en god värmebeständighet och är därmed smart ur energisynpunkt. Ett stenhus har också en lång livslängd samtidigt som det till stora delar är underhållsfritt. Att ett stenhus dessutom står emot väder och vind bättre än många andra hus, är ytterligare en bonus. Fiskarhedenvillan är kända för sina sunda och välbyggda trähus som kombinerar hantverkstradition med modern teknik. Det färre människor känner till är att de även erbjuder gedigna stenhus som går att få med flera olika ytskikt, t.ex. puts, tegel eller trä. I princip alla Fiskarhedenvillans trähus går även att bygga i sten och precis som trähusen byggs stenhusen på plats. Lättbetongen som används består av block som sätts samman med ett tunt lager foglim vilket ger stor flexibilitet, inte minst när det gäller arkitektoniska lösningar och detaljer. Fiskarhedenvillans stenhus byggs i samarbete med Ytong från Xella – ett världsledande företag när det gäller byggmaterial i lättbetong och kalksandsten. Stenblocken som man använder när man bygger innehåller till största delen naturmaterial som sand, cement, vatten och kalk. Resultatet blir ett byggmaterial som är återvinningsbart och helt fritt från allergiframkallande ämnen. När man monterar stenhus sker det utan armering, något som gör att risken för köldbryggor minskas markant. En köldbrygga kan uppstå när en icke isolerad konstruktionsdetalj har kontakt med den kallare utsidan och därmed kan leda värme från den varma insidan – något man alltid vill försöka att undvika när man bygger hus. Utan köldbryggor får man ett sunt och behagligt inomhusklimat där temperatur och luftfuktighet hålls på en jämn nivå. För mer information gå in på www.fiskarhedenvillan.se!

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Bygg energisnålt hus i sten

2014-02-18
Fiskarhedenvillan, kända för sina trähus, är den enda stora hustillverkaren i Sverige som också kan bygga gedigna stenhus. Ett kunnande som ger husköparna energisnåla, lättskötta och hållbara hus.

Fördelarna med ett stenhus är flera, bland annat ger det en god värmebeständighet och är därmed smart ur energisynpunkt. Ett stenhus har också en lång livslängd samtidigt som det till stora delar är underhållsfritt. Att ett stenhus dessutom står emot väder och vind bättre än många andra hus, är ytterligare en bonus.

Fiskarhedenvillan är kända för sina sunda och välbyggda trähus som kombinerar hantverkstradition med modern teknik. Det färre människor känner till är att de även erbjuder gedigna stenhus som går att få med flera olika ytskikt, t.ex. puts, tegel eller trä.

I princip alla Fiskarhedenvillans trähus går även att bygga i sten och precis som trähusen byggs stenhusen på plats. Lättbetongen som används består av block som sätts samman med ett tunt lager foglim vilket ger stor flexibilitet, inte minst när det gäller arkitektoniska lösningar och detaljer.

Fiskarhedenvillans stenhus byggs i samarbete med Ytong från Xella – ett världsledande företag när det gäller byggmaterial i lättbetong och kalksandsten. Stenblocken som man använder när man bygger innehåller till största delen naturmaterial som sand, cement, vatten och kalk. Resultatet blir ett byggmaterial som är återvinningsbart och helt fritt från allergiframkallande ämnen.

När man monterar stenhus sker det utan armering, något som gör att risken för köldbryggor minskas markant. En köldbrygga kan uppstå när en icke isolerad konstruktionsdetalj har kontakt med den kallare utsidan och därmed kan leda värme från den varma insidan – något man alltid vill försöka att undvika när man bygger hus. Utan köldbryggor får man ett sunt och behagligt inomhusklimat där temperatur och luftfuktighet hålls på en jämn nivå.

För mer information gå in på www.fiskarhedenvillan.se!

Senaste nyheter