Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Butiken och bloggen Ekotjusigt.se

https://www.klimatsmart.se/images/news/ekotjusigt250x205.jpg

Jag tänkte att det kanske är dags för en presentation av Ekotjusigt.se. Jag som driver Ekotjusigt – butiken och bloggen – heter Annika Åsäter och är en journalist som brinner för miljö, social rättvisa, barn och tjusiga ting. Gärna kombinerat. Jag gillar att veta exakt vad min hudkräm innehåller och ägnar gärna lördagarna åt att plastbanta köksskåpen och upplysa mina bekanta om vad som gömmer sig i dammtussarna bakom teven. Sedan jag fick barn har den stora världen kommit närmare och blivit ännu lite skörare, samtidigt som mitt intresse för fina barnkläder, roliga leksaker (som också ser bra ut i vardagsrummet!) och allt som gör vardagen enklare och mysigare exploderat. Därför startade jag Ekotjusigt (med ena armen, medan min bebis sov på andra). För att jag vet att vi är fler som älskar vackra saker och samtidigt vill det bästa för våra små, och för att kombinera mitt stora intresse för stil med mina rädda världen-ambitioner. Ni fattar va. Det går alltså att va både ekonörd och gilla mode och pastell. Jag vet inte hur många gånger jag hört: "Men ekologiskt är så brunt och osexigt". Det är såklart bara fördomar. Visst finns det osexiga ekologiska grejer. Men finns det inte jävligt fula konventionella grejer också? Tonvis av knallfärgad plast i form av billiga, slarvigt massproducerade leksaker till exempel tycker jag är ganska osexigt. Den här bloggens och butikens livsuppgift är att motbevisa alla som tror att eko är lika med trist. Och från och med nu ska jag jobba för det varje dag. Ekotjusigt har startats upp under min mammaledighet och jag har verkligen gjort allt med Källa sovandes i min famn (även detta blogginlägg), lite lite i taget och istället för att kolla på ytterligare en serie eller fika (så tro inte att jag är en supermamma som orkat jobba massa och ta hand om bebis samtidigt för det kan jag berätta att det går inte. Jag har heller inte tränat eller bakat cupcakes och jag har ofta gått och lagt mig med Källa klockan åtta på kvällarna för att orka amma mig igenom natten.) Men när jag nu får möjlighet att jobba helhjärtat med Ekotjusigt på halvtid medan min älskade unge är i tryggt förvar hos sin pappalediga far kan jag göra så mycket mer. Jag ska utöka sortimentet, fylla på sånt som ni gillat och handlat och framförallt vara en flitig informatör och inspiratör här på bloggen, facebook, instagram, i nyhetsbrevet och i verkliga livet. Och i media, för den delen. Ekotjusigt har nämnts i pressen minst tre gånger under den korta tid jag haft öppet och häromdagen gjorde jag min första riktiga intervju som kommer senare i vår. Som intervjuperson alltså, på andra sidan än den jag är van vid. Och gissa vem som sov på armen under tiden? Det var lite om mig. / Annika Åsäter, Ekotjusigt.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Butiken och bloggen Ekotjusigt.se

2014-01-10
Annika & Källa Åsäter
Jag tänkte att det kanske är dags för en presentation av Ekotjusigt.se. Jag som driver Ekotjusigt – butiken och bloggen – heter Annika Åsäter och är en journalist som brinner för miljö, social rättvisa, barn och tjusiga ting. Gärna kombinerat.

Jag gillar att veta exakt vad min hudkräm innehåller och ägnar gärna lördagarna åt att plastbanta köksskåpen och upplysa mina bekanta om vad som gömmer sig i dammtussarna bakom teven. Sedan jag fick barn har den stora världen kommit närmare och blivit ännu lite skörare, samtidigt som mitt intresse för fina barnkläder, roliga leksaker (som också ser bra ut i vardagsrummet!) och allt som gör vardagen enklare och mysigare exploderat.

Därför startade jag Ekotjusigt (med ena armen, medan min bebis sov på andra). För att jag vet att vi är fler som älskar vackra saker och samtidigt vill det bästa för våra små, och för att kombinera mitt stora intresse för stil med mina rädda världen-ambitioner.
Ni fattar va. Det går alltså att va både ekonörd och gilla mode och pastell.

Jag vet inte hur många gånger jag hört: "Men ekologiskt är så brunt och osexigt". Det är såklart bara fördomar. Visst finns det osexiga ekologiska grejer. Men finns det inte jävligt fula konventionella grejer också? Tonvis av knallfärgad plast i form av billiga, slarvigt massproducerade leksaker till exempel tycker jag är ganska osexigt.
Den här bloggens och butikens livsuppgift är att motbevisa alla som tror att eko är lika med trist. Och från och med nu ska jag jobba för det varje dag.

Ekotjusigt har startats upp under min mammaledighet och jag har verkligen gjort allt med Källa sovandes i min famn (även detta blogginlägg), lite lite i taget och istället för att kolla på ytterligare en serie eller fika (så tro inte att jag är en supermamma som orkat jobba massa och ta hand om bebis samtidigt för det kan jag berätta att det går inte. Jag har heller inte tränat eller bakat cupcakes och jag har ofta gått och lagt mig med Källa klockan åtta på kvällarna för att orka amma mig igenom natten.)

Men när jag nu får möjlighet att jobba helhjärtat med Ekotjusigt på halvtid medan min älskade unge är i tryggt förvar hos sin pappalediga far kan jag göra så mycket mer. Jag ska utöka sortimentet, fylla på sånt som ni gillat och handlat och framförallt vara en flitig informatör och inspiratör här på bloggen, facebook, instagram, i nyhetsbrevet och i verkliga livet. Och i media, för den delen.

Ekotjusigt har nämnts i pressen minst tre gånger under den korta tid jag haft öppet och häromdagen gjorde jag min första riktiga intervju som kommer senare i vår. Som intervjuperson alltså, på andra sidan än den jag är van vid. Och gissa vem som sov på armen under tiden?
Det var lite om mig.

/ Annika Åsäter, Ekotjusigt.se
Källa: Ekotjusigt

Senaste nyheter