Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Brothers Svanenmärkta färglaserskrivare

https://www.klimatsmart.se/images/news/brotherhl4150cdnfront124x125.jpg

Som ett led i Brothers medvetna miljöarbete lanserar företaget nu ett antal miljömärkta modeller av färglaser för små och medelstora företag. Vid årsskiftet släppte företaget de första svanenmärkta skrivarmodellerna, en blandning av laserskrivare och multifunktionsskrivare med och utan fax. Tidigare i höst kompletterade företaget sortimentet med ytterligare ett antal Svanenmärkta svartvita laserskrivare och nu kommer alltså de första maskinerna för färgutskrifter. - Svanenmärkningen är ett bevis för att Brother aktivt arbetar för en hållbar produktion och att deras produkter har uppfyllt våra tuffa miljökrav. Miljömedvetna kunder får nu möjlighet att välja från ett bredare sortiment av miljömärkta skrivare, säger Ove Jansson hos Miljömärkning Sverige som ansvarar för Svanen. De nya färglaserskrivarna som har en mycket attraktiv prissättning, heter HL-4150CDN, HL-4750CDW och HL-4750CDWT. De är lämpliga för upp till tio användare och skriver ut mellan 24 och 28 sidor per minut i färg och 7 sidor i minuten vid dubbelsidiga utskrifter i färg. De har alla nätverksanslutning och hos de största modellerna finns både trådlös och trådbunden nätverksanslutning. Minnet som ursprungligen är på 128 MB kan byggas ut till 384 MB. Den största modellen HL-4570CDWT levereras med ett extra pappersmagasin och har därmed en papperskapacitet på upp till 800 ark Filosofin bakom Svanenmärket är att bidra till en hållbar produktion och konsumtion. Miljömärkningen tittar på en produkts hela livscykel. Genom att bli Svanenmärkta har Brothers skrivare visat att de uppfyller kraven på låg energiförbrukning och att de har energisparläge. Utsläppshalterna av ozon och andra gaser följer den noggranna regleringen och detsamma gäller för bullernivån. Plasterna i skrivarna innehåller minimalt med hälsofarliga ämnen och vådliga kemikalier. Skrivarna är dessutom byggda för att förenkla återvinning och Brother erbjuder kostnadsfri återvinning av tonerkassetter. Brother garanterar också att det finns reservdelar kvar minst fem år efter att produkten slutat tillverkas. De nya skrivarna beräknas kosta mellan 3600 och 5600 kronor exklusive moms och finns på marknaden från början av oktober. De flesta av Brothers skrivare följer sedan tidigare de normer som gäller för den internationella miljömärkningen Blå Ängeln och den internationella märkningen Energy Star för energieffektiv kontorsutrustning. För ytterligare information, kontakta: Fredrik Pauli, produktchef, Brother International Sweden, 031-734 12 15, fredrik.pauli@brother.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Brothers Svanenmärkta färglaserskrivare

2010-09-14
Som ett led i Brothers medvetna miljöarbete lanserar företaget nu ett antal miljömärkta modeller av färglaser för små och medelstora företag. Vid årsskiftet släppte företaget de första svanenmärkta skrivarmodellerna, en blandning av laserskrivare och multifunktionsskrivare med och utan fax. Tidigare i höst kompletterade företaget sortimentet med ytterligare ett antal Svanenmärkta svartvita laserskrivare och nu kommer alltså de första maskinerna för färgutskrifter.

- Svanenmärkningen är ett bevis för att Brother aktivt arbetar för en hållbar produktion och att deras produkter har uppfyllt våra tuffa miljökrav. Miljömedvetna kunder får nu möjlighet att välja från ett bredare sortiment av miljömärkta skrivare, säger Ove Jansson hos Miljömärkning Sverige som ansvarar för Svanen.

De nya färglaserskrivarna som har en mycket attraktiv prissättning, heter HL-4150CDN, HL-4750CDW och HL-4750CDWT. De är lämpliga för upp till tio användare och skriver ut mellan 24 och 28 sidor per minut i färg och 7 sidor i minuten vid dubbelsidiga utskrifter i färg. De har alla nätverksanslutning och hos de största modellerna finns både trådlös och trådbunden nätverksanslutning. Minnet som ursprungligen är på 128 MB kan byggas ut till 384 MB. Den största modellen HL-4570CDWT levereras med ett extra pappersmagasin och har därmed en papperskapacitet på upp till 800 ark

Filosofin bakom Svanenmärket är att bidra till en hållbar produktion och konsumtion. Miljömärkningen tittar på en produkts hela livscykel. Genom att bli Svanenmärkta har Brothers skrivare visat att de uppfyller kraven på låg energiförbrukning och att de har energisparläge. Utsläppshalterna av ozon och andra gaser följer den noggranna regleringen och detsamma gäller för bullernivån. Plasterna i skrivarna innehåller minimalt med hälsofarliga ämnen och vådliga kemikalier. Skrivarna är dessutom byggda för att förenkla återvinning och Brother erbjuder kostnadsfri återvinning av tonerkassetter.

Brother garanterar också att det finns reservdelar kvar minst fem år efter att produkten slutat tillverkas. De nya skrivarna beräknas kosta mellan 3600 och 5600 kronor exklusive moms och finns på marknaden från början av oktober.

De flesta av Brothers skrivare följer sedan tidigare de normer som gäller för den internationella miljömärkningen Blå Ängeln och den internationella märkningen Energy Star för energieffektiv kontorsutrustning.

För ytterligare information, kontakta: Fredrik Pauli, produktchef, Brother International Sweden, 031-734 12 15, fredrik.pauli@brother.se.
Källa: Brother

Senaste nyheter