Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Brist på begagnade datorer i Sverige

https://www.klimatsmart.se/images/news/inrego190x48.jpg

Bristen på begagnade datorer och annan IT-utrustning på andrahandsmarknaden har ökat i Sverige de senaste månaderna. Utbudet av begagnade IT-produkter under juli-augusti var 10 procent lägre i år jämfört med samma period i fjol. Det visar Inregos marknadsstatistik. Inrego är störst på återanvändning och försäljning av begagnad IT-utrustning i Sverige och bedriver handel med IT-produkter i ett 60-tal länder över hela världen. Förra året omsattes cirka 120 000 datorer, servrar, skrivare, mobiler och andra enheter på företags- och konsumentmarknaden. För juli och augusti noterar Inrego en nedgång i utbudet med 10 procent på den svenska marknaden. Särskilt bärbara datorer och mobiler är bristvaror. I Europa är situationen den omvända med ett starkare flöde av begagnad IT de senaste månaderna. - Det råder i princip alltid brist på begagnade IT-produkter samtidigt som efterfrågan ökar. Huvudskälet till den tillfälliga nedgången är att företag och organisationer i Sverige, sannolikt till följd av den ekonomiska oron, har valt att avvakta med köp av ny utrustning. Det leder i sin tur till att färre begagnade produkter kommer ut på marknaden, säger Jonas Karlsson, VD för Inrego. Han bedömer att situationen i Sverige kan komma att förändras senare i höst i takt med att senarelagda IT-investeringar inte kan skjutas upp längre. Det har redan börjat ske i Nordeuropa där det finns en bättre balans mellan utbud och efterfrågan. - Jag tror att vi kan få se en ketchupeffekt i oktober-november med stora volymer begagnat. Dock finns det ingen större risk att marknaden mättas, säger Jonas Karlsson. För mer information, kontakta: Jonas Karlsson, vd Inrego, 0708-660 208, jonas.karlsson@inrego.se Fredrik Nilsson, Inrego, 073-505 74 84, fredrik.nilsson@inrego.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Brist på begagnade datorer i Sverige

2012-09-04
Bristen på begagnade datorer och annan IT-utrustning på andrahandsmarknaden har ökat i Sverige de senaste månaderna. Utbudet av begagnade IT-produkter under juli-augusti var 10 procent lägre i år jämfört med samma period i fjol. Det visar Inregos marknadsstatistik.

Inrego är störst på återanvändning och försäljning av begagnad IT-utrustning i Sverige och bedriver handel med IT-produkter i ett 60-tal länder över hela världen. Förra året omsattes cirka 120 000 datorer, servrar, skrivare, mobiler och andra enheter på företags- och konsumentmarknaden.

För juli och augusti noterar Inrego en nedgång i utbudet med 10 procent på den svenska marknaden. Särskilt bärbara datorer och mobiler är bristvaror. I Europa är situationen den omvända med ett starkare flöde av begagnad IT de senaste månaderna.

- Det råder i princip alltid brist på begagnade IT-produkter samtidigt som efterfrågan ökar. Huvudskälet till den tillfälliga nedgången är att företag och organisationer i Sverige, sannolikt till följd av den ekonomiska oron, har valt att avvakta med köp av ny utrustning. Det leder i sin tur till att färre begagnade produkter kommer ut på marknaden, säger Jonas Karlsson, VD för Inrego.

Han bedömer att situationen i Sverige kan komma att förändras senare i höst i takt med att senarelagda IT-investeringar inte kan skjutas upp längre. Det har redan börjat ske i Nordeuropa där det finns en bättre balans mellan utbud och efterfrågan.

- Jag tror att vi kan få se en ketchupeffekt i oktober-november med stora volymer begagnat. Dock finns det ingen större risk att marknaden mättas, säger Jonas Karlsson.

För mer information, kontakta:
Jonas Karlsson, vd Inrego, 0708-660 208, jonas.karlsson@inrego.se
Fredrik Nilsson, Inrego, 073-505 74 84, fredrik.nilsson@inrego.se.
Källa: Inrego

Senaste nyheter