Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Briggen Tre Kronor i Varberg 7 - 10 aug

https://www.klimatsmart.se/images/news/briggentrekronor176x79.jpg

Efter succén i St Petersburg* och under Almedalsveckan rullar Briggen ut på en Sverigeturné från Visby via Oskarshamn, Borgholm, Kalmar, Karlshamn, Helsingborg, Marstrand, Lysekil, Bovallstrand, Varberg och avslutar i Simrishamn den 16 augusti. Ankomst till Varberg onsdag den 7 augusti kl 12:00. Öppet Skepp 7 augusti kl 14 - 16, för alla som vill komma ombord och titta närmare på fartyget. Fri entré. Temakväll Hav, 7 augusti kl 18. Vi berättar om vad vi vill åstadkomma med Briggen Tre Kronor och som avslutning visar vi Folke Rydéns film om övergödningsproblematiken i Östersjön. Fri entré. Seglingar för allmänheten. I Varberg erbjuder vi möjighet för alla som vill att följa med på någon av våra seglingar som vi genomför den 8 och 9 augusti. Det finns även möjlighet att segla med briggen från Varberg till Simrishamn den 10-12 augusti. BriggenTre Kronor driver projekt för en hållbar utveckling tillsammans med företag och organisationer som önskar stärka sitt arbete inom CSR och miljö. Briggen Tre Kronors fokusområden är Östersjön - utifrån aspekterna miljö och ungdomar och en hållbar utveckling i regionen. Årets sommarturné vill belysa olika problemområden för Östersjön och visa på möjligheter till en positiv förändring. I vår besättning har vi även i sommar med elever från Marina Läroverket i Danderyd som får sjöpraktik på fartyget. Vi har tidigare i år även seglat med elever från marinbiologlinjen som under en tvåveckors resa i Mälaren arbetat med olika typer av vatten- och sedimentprover. Briggen Tre Kronor AB verkar som en ambassadör för Östersjöregionen, med fokus på hållbarhetsfrågor. Vi arbetar med att främja Östersjöns miljö och utveckla unga människors samverkan och ledarskap. Verksamheten har utvecklats till en uppskattad kommunikationsplattform för näringsliv, politiker och organisationer. Almedalen, Volvo Ocean Race i Stockholm, The Tall Ships´ Races i Östersjön, ministermötet om EU:s Östersjöstrategi, Scarlet Sails i S:t Petersburg samt ett antal anlöp i hamnar längs den svenska ostkusten och i länderna runt Östersjön är några exempel på framgångsrika möten och evenemang. För ytterligare information, kontakta: Anders Mannesten, marknadschef, anders.mannesten@briggentrekronor.se, 08-509 394 05, 070-389 68 89.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Briggen Tre Kronor i Varberg 7 - 10 aug

2011-08-04
Efter succén i St Petersburg* och under Almedalsveckan rullar Briggen ut på en Sverigeturné från Visby via Oskarshamn, Borgholm, Kalmar, Karlshamn, Helsingborg, Marstrand, Lysekil, Bovallstrand, Varberg och avslutar i Simrishamn den 16 augusti.

Ankomst till Varberg onsdag den 7 augusti kl 12:00. Öppet Skepp 7 augusti kl 14 - 16, för alla som vill komma ombord och titta närmare på fartyget. Fri entré.

Temakväll Hav, 7 augusti kl 18. Vi berättar om vad vi vill åstadkomma med Briggen Tre Kronor och som avslutning visar vi Folke Rydéns film om övergödningsproblematiken i Östersjön. Fri entré.

Seglingar för allmänheten. I Varberg erbjuder vi möjighet för alla som vill att följa med på någon av våra seglingar som vi genomför den 8 och 9 augusti. Det finns även möjlighet att segla med briggen från Varberg till Simrishamn den 10-12 augusti.

BriggenTre Kronor driver projekt för en hållbar utveckling tillsammans med företag och organisationer som önskar stärka sitt arbete inom CSR och miljö. Briggen Tre Kronors fokusområden är Östersjön - utifrån aspekterna miljö och ungdomar och en hållbar utveckling i regionen. Årets sommarturné vill belysa olika problemområden för Östersjön och visa på möjligheter till en positiv förändring.

I vår besättning har vi även i sommar med elever från Marina Läroverket i Danderyd som får sjöpraktik på fartyget. Vi har tidigare i år även seglat med elever från marinbiologlinjen som under en tvåveckors resa i Mälaren arbetat med olika typer av vatten- och sedimentprover.

Briggen Tre Kronor AB verkar som en ambassadör för Östersjöregionen, med fokus på hållbarhetsfrågor. Vi arbetar med att främja Östersjöns miljö och utveckla unga människors samverkan och ledarskap. Verksamheten har utvecklats till en uppskattad kommunikationsplattform för näringsliv, politiker och organisationer. Almedalen, Volvo Ocean Race i Stockholm, The Tall Ships´ Races i Östersjön, ministermötet om EU:s Östersjöstrategi, Scarlet Sails i S:t Petersburg samt ett antal anlöp i hamnar längs den svenska ostkusten och i länderna runt Östersjön är några exempel på framgångsrika möten och evenemang.

För ytterligare information, kontakta:
Anders Mannesten, marknadschef, anders.mannesten@briggentrekronor.se, 08-509 394 05, 070-389 68 89.

Senaste nyheter