Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Brf Ekbacken väljer eGainprognosstyrning

https://www.klimatsmart.se/images/news/egainbrfhoghus250x114.jpg

Fick rådet i samband med Energideklaration Brf Ekbacken som bildades 2008 hyser 66 lägenheter och är hela 15 våningar högt. Fastigheten, som byggdes av Veidekke Bostad, ligger i centrala Högdalen som är ett område i Söderort, Stockholm. Man är en relativt ung bostadsrättsförening och samtliga lägenheter håller en mycket hög standard och miljötänkandet har varit med ifrån start. David Do, kassör i Brf Ekbacken, berättar att föreningen arbetar aktivt med att kontinuerligt informera sina hyresgäster om hur vi alla kan hjälpas åt att spara energi och reducera miljöutsläpp. ”Vi tipsar och påminner om vilka åtgärder de själva kan göra i sin vardag för att minska sin energikonsumtion, som att inte låta vattenkranen stå på i onödan eller att släcka ljuset i rum som inte används etc.” berättar David. Under våren 2011 gjorde föreningen en Energideklaration och fick då rådet ifrån Energikompetens AB att även tillämpa prognosstyrning som en energibesparande åtgärd. ”En styrelsemedlem blev rekommenderad av en bekant att ta kontakt med eGain som, i jämförelse med konkurrerande alternativ, hade fått mycket goda referenser när det gällde såväl service som uppföljning och resultat, helt enkelt mer premium än de andra”. David fortsätter: ”Vi har en mycket bra kontakt med eGain. Driftsättningen och samarbetet har fungerat fint, och vi har bara fått positiv respons ifrån alla involverade. Systemet har endast varit i drift i drygt två månader, och vi ser med spänning fram emot nästa år då vi ser utfallet av den här investeringen.” För ytterligare information, kontakta: eGain, 0300-745 40.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Brf Ekbacken väljer eGainprognosstyrning

2011-06-14
Fick rådet i samband med Energideklaration
Brf Ekbacken som bildades 2008 hyser 66 lägenheter och är hela 15 våningar högt. Fastigheten, som byggdes av Veidekke Bostad, ligger i centrala Högdalen som är ett område i Söderort, Stockholm. Man är en relativt ung bostadsrättsförening och samtliga lägenheter håller en mycket hög standard och miljötänkandet har varit med ifrån start.

David Do, kassör i Brf Ekbacken, berättar att föreningen arbetar aktivt med att kontinuerligt informera sina hyresgäster om hur vi alla kan hjälpas åt att spara energi och reducera miljöutsläpp.
”Vi tipsar och påminner om vilka åtgärder de själva kan göra i sin vardag för att minska sin energikonsumtion, som att inte låta vattenkranen stå på i onödan eller att släcka ljuset i rum som inte används etc.” berättar David.

Under våren 2011 gjorde föreningen en Energideklaration och fick då rådet ifrån Energikompetens AB att även tillämpa prognosstyrning som en energibesparande åtgärd.
”En styrelsemedlem blev rekommenderad av en bekant att ta kontakt med eGain som, i jämförelse med konkurrerande alternativ, hade fått mycket goda referenser när det gällde såväl service som uppföljning och resultat, helt enkelt mer premium än de andra”.

David fortsätter: ”Vi har en mycket bra kontakt med eGain. Driftsättningen och samarbetet har fungerat fint, och vi har bara fått positiv respons ifrån alla involverade. Systemet har endast varit i drift i drygt två månader, och vi ser med spänning fram emot nästa år då vi ser utfallet av den här investeringen.”

För ytterligare information, kontakta:
eGain, 0300-745 40.

Senaste nyheter