Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Botkyrka kommuns miljöbarometer

https://www.klimatsmart.se/images/news/botkyrka250x106.png

Botkyrka kommun i södra Stockholm publicerar nu en miljöbarometer där invånare och andra intresserade kan följa miljöutvecklingen i kommunen. I Miljöbarometern finns ett 70-tal indikatorer som var och en säger något om miljötillståndet. Syftet med Miljöbarometern är att intresserade medborgare, politiker och anställda ska kunna följa miljöutvecklingen i kommunen så att insynen och delaktigheten i kommunens miljöarbete ökar. ”I Miljöbarometern finns massor av intressant statistik över miljötillståndet i Botkyrka, till exempel statistik över utsläpp av växthusgaser, biologisk mångfald och vattenkvalitet”, säger Ingrid Molander, Miljöchef i Botkyrka. Botkyrka kommun har belönats med flera utmärkelser för sitt framgångsrika miljöarbete, bland annat hederspris i WWF Earth Hour Challenge för sitt arbete med att främja en hållbar livsstil. Botkyrka hamnade även på första plats när tankesmedjan FORES rankade Sveriges kommuner utifrån hur framgångsrika de varit med att minska sina växthusgasutsläpp. Genom Miljöbarometern kan nu var och en följa utvecklingen. Botkyrkas Miljöbarometern kommer framöver att kompletteras med fler indikatorer och befintliga indikatorer kommer att uppdateras kontinuerligt med nya miljödata. För mer information, kontakta: Anders Forsberg, Miljöutredare Botkyrka kommun, 08-530 611 72 Mikael Lindell, Miljöbarometern, 08-41 00 40 41.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Botkyrka kommuns miljöbarometer

2012-11-28
Botkyrka kommun i södra Stockholm publicerar nu en miljöbarometer där invånare och andra intresserade kan följa miljöutvecklingen i kommunen. I Miljöbarometern finns ett 70-tal indikatorer som var och en säger något om miljötillståndet.

Syftet med Miljöbarometern är att intresserade medborgare, politiker och anställda ska kunna följa miljöutvecklingen i kommunen så att insynen och delaktigheten i kommunens miljöarbete ökar.

”I Miljöbarometern finns massor av intressant statistik över miljötillståndet i Botkyrka, till exempel statistik över utsläpp av växthusgaser, biologisk mångfald och vattenkvalitet”, säger Ingrid Molander, Miljöchef i Botkyrka.

Botkyrka kommun har belönats med flera utmärkelser för sitt framgångsrika miljöarbete, bland annat hederspris i WWF Earth Hour Challenge för sitt arbete med att främja en hållbar livsstil. Botkyrka hamnade även på första plats när tankesmedjan FORES rankade Sveriges kommuner utifrån hur framgångsrika de varit med att minska sina växthusgasutsläpp. Genom Miljöbarometern kan nu var och en följa utvecklingen.

Botkyrkas Miljöbarometern kommer framöver att kompletteras med fler indikatorer och befintliga indikatorer kommer att uppdateras kontinuerligt med nya miljödata.

För mer information, kontakta:
Anders Forsberg, Miljöutredare Botkyrka kommun, 08-530 611 72
Mikael Lindell, Miljöbarometern, 08-41 00 40 41.

Senaste nyheter