Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Borås & Uddevalla i energisamarbete

https://www.klimatsmart.se/images/news/keepaneye227x334.jpg

Borås Energi och Miljö erbjuder sina kunder sedan många år tillbaka en palett med olika skräddarsydda energitjänster. En av de mest efterfrågade energitjänsterna är energiuppföljning via det egenutvecklade webbverktyget KeepAnEye. Nu har ett unikt samarbete inletts mellan Borås Energi och Miljö och Uddevalla Energi om användande av KeepAnEye. Idag har Borås Energi och Miljö drygt 500 kunder som använder energiuppföljning via KeepAnEye. KeepAnEye är ett egenutvecklat webbverktyg för uppföljning av energianvändning i fastigheter. Med hjälp av verktyget kan all mediaanvändning (fjärrvärme, fjärrkyla, vatten och el) följas upp timme för timme i kundernas fastigheter. Kunderna kan abonnera på energitjänsten KeepAnEye och det finns tre olika användarnivåer att välja på. - Genom att våra kunder kan ha kontroll på sin energianvändning ges förutsättningar för att på ett aktivt sätt arbeta med att minska sin energianvändning, säger Martin Dahl som är energitjänstansvarig på Borås Energi och Miljö och som har varit företagets representant i framtagandet av samarbetsavtalet. För Uddevalla Energi öppnar sig nu möjligheten att snabbt komma ut på marknaden med en ny energitjänst. - Vi har märkt en ökad efterfrågan på just en sådan här energitjänst och nu kommer vi inom ett par månader kunna erbjuda tjänsten på marknaden, säger Per Anders Jungqvist marknadschef på Uddevalla Energi Värme. Samarbetsavtalet mellan företagen är ett långsiktigt avtal som sträcker sig under de närmaste 10 åren. En del i avtalet bygger på att båda företagen ska bidra till vidareutveckling av systemet. Jonas Holmberg marknadschef på Borås Energi och Miljö är öppen till att fler företag inom branschen ansluter sig till KeepAnEye. - Energitjänsten är attraktiv och efterfrågad av våra kunder och då är det kostnadseffektivt för våra kollegor i branschen att kunna köpa ett färdigutvecklat system avslutar Jonas Holmberg. Vid eventuella frågor får ni gärna höra av er till: Jonas Holmberg, marknadschef Borås Energi och Miljö AB, 070-852 70 14 Per Anders Jungqvist, marknadschef Uddevalla Energi Värme AB, 070-327 78 74.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Borås & Uddevalla i energisamarbete

2011-03-15
Borås Energi och Miljö erbjuder sina kunder sedan många år tillbaka en palett med olika skräddarsydda energitjänster. En av de mest efterfrågade energitjänsterna är energiuppföljning via det egenutvecklade webbverktyget KeepAnEye.

Nu har ett unikt samarbete inletts mellan Borås Energi och Miljö och Uddevalla Energi om användande av KeepAnEye. Idag har Borås Energi och Miljö drygt 500 kunder som använder energiuppföljning via KeepAnEye.

KeepAnEye är ett egenutvecklat webbverktyg för uppföljning av energianvändning i fastigheter. Med hjälp av verktyget kan all mediaanvändning (fjärrvärme, fjärrkyla, vatten och el) följas upp timme för timme i kundernas fastigheter. Kunderna kan abonnera på energitjänsten KeepAnEye och det finns tre olika användarnivåer att välja på.

- Genom att våra kunder kan ha kontroll på sin energianvändning ges förutsättningar för att på ett aktivt sätt arbeta med att minska sin energianvändning, säger Martin Dahl som är energitjänstansvarig på Borås Energi och Miljö och som har varit företagets representant i framtagandet av samarbetsavtalet.

För Uddevalla Energi öppnar sig nu möjligheten att snabbt komma ut på marknaden med en ny energitjänst.

- Vi har märkt en ökad efterfrågan på just en sådan här energitjänst och nu kommer vi inom ett par månader kunna erbjuda tjänsten på marknaden, säger Per Anders Jungqvist marknadschef på Uddevalla Energi Värme.

Samarbetsavtalet mellan företagen är ett långsiktigt avtal som sträcker sig under de närmaste 10 åren. En del i avtalet bygger på att båda företagen ska bidra till vidareutveckling av systemet. Jonas Holmberg marknadschef på Borås Energi och Miljö är öppen till att fler företag inom branschen ansluter sig till KeepAnEye.

- Energitjänsten är attraktiv och efterfrågad av våra kunder och då är det kostnadseffektivt för våra kollegor i branschen att kunna köpa ett färdigutvecklat system avslutar Jonas Holmberg.

Vid eventuella frågor får ni gärna höra av er till:
Jonas Holmberg, marknadschef Borås Energi och Miljö AB, 070-852 70 14
Per Anders Jungqvist, marknadschef Uddevalla Energi Värme AB, 070-327 78 74.

Senaste nyheter