Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Bönchips - ekologiskt snacks från Öland

https://www.klimatsmart.se/images/news/snack250x166.jpg

Vad sägs om goda, knapriga chips till fredagsmyset som dessutom är nyttiga OCH ekologiska? Vi på redaktionen blev helt frälsta när vi fick höra talas om bönchips som görs av ekologiska bruna bönor. Att de dessutom tillverkas på svenska Öland gör ju inte direkt saken värre. Vår testpanel har smaskat och knaprat, och tillslut utsett sina favoriter bland alla härliga smaker. Öländska bönchips är en ny produkt som framställs av ekologiska bruna bönor. Chipsen tillverkas utan tillsatser och innehåller varken mjölk eller gluten! Vi lyckades, utan någon större ansträngning, få en handfull personer att testa chipsen. Alla blev riktigt förtjusta, någon beskrev dem till och med som beroendeframkallande! Ett gott betyg med andra ord. Ett extra plus var konsistensen på chipsen, som är riktigt knaprig. Dessutom känns chipsen nyttiga och är inte det minsta flottiga som ”vanliga” chips ofta är. Ett minus från testpersonerna var att chipsen var lite för lite saltade och de hade önskat mer smak i allmänhet, vilket vi kan hålla med om! Så, till den kanske absolut viktigaste frågan, vilken smak är godast? Favoriten i vår testpanel var chilidill, tätt följt av naturell! Smaken av örter var uppskattad hos vissa, men inte alls hos andra. Vårt råd är att prova dig fram tills du hittar din favvo-smak!

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Bönchips - ekologiskt snacks från Öland

2013-02-11
Vad sägs om goda, knapriga chips till fredagsmyset som dessutom är nyttiga OCH ekologiska? Vi på redaktionen blev helt frälsta när vi fick höra talas om bönchips som görs av ekologiska bruna bönor. Att de dessutom tillverkas på svenska Öland gör ju inte direkt saken värre. Vår testpanel har smaskat och knaprat, och tillslut utsett sina favoriter bland alla härliga smaker.

Öländska bönchips är en ny produkt som framställs av ekologiska bruna bönor. Chipsen tillverkas utan tillsatser och innehåller varken mjölk eller gluten!

Vi lyckades, utan någon större ansträngning, få en handfull personer att testa chipsen. Alla blev riktigt förtjusta, någon beskrev dem till och med som beroendeframkallande! Ett gott betyg med andra ord. Ett extra plus var konsistensen på chipsen, som är riktigt knaprig. Dessutom känns chipsen nyttiga och är inte det minsta flottiga som ”vanliga” chips ofta är.

Ett minus från testpersonerna var att chipsen var lite för lite saltade och de hade önskat mer smak i allmänhet, vilket vi kan hålla med om! Så, till den kanske absolut viktigaste frågan, vilken smak är godast? Favoriten i vår testpanel var chilidill, tätt följt av naturell! Smaken av örter var uppskattad hos vissa, men inte alls hos andra. Vårt råd är att prova dig fram tills du hittar din favvo-smak!

Här finns mer information om chipsen för dig som är lite extra nyfiken: www.bonchips.se/om-olandska-bonchips

Pris: 100 kr för 5 påsar hos www.Bönchips.se

Skrivet av Josefine Grahn på bloggen En lagom dos grönt.

Senaste nyheter