Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Bona Novia golvlack får EU-blomman

https://www.klimatsmart.se/images/news/bonanovia188x270.png

Bona är stolta över att få sätta EU:s miljömärke på sin nya golvlack i hemmiljö, Bona Novia. Bona Novia revolutionerar ytbehandling av trägolv i hemmiljö genom behandlingens verkan på träet, arbetsfördelarna och miljöanpassningen. - Det är ett erkännande av vårt fortlöpande engagemang gällande hållbarhet, säger Arne Wallin, miljöansvarig på Bona. Den europeiska miljömärkningen är ett frivilligt system med hårda miljökrav. Systemet säkerställer att bara de allra bästa produkterna, som är skonsammast mot miljön får lov att bära den europeiska miljömärkningen, EU-blomman. Golvlacken Bona Novia är självförtätande, snabbtorkande och lätt att använda. Resultatet på träet är en slitstark vacker lack med en varm och jämn infärgning. Det är precis den kombinationen av miljöanpassning och produktprestanda som bedömts när Bona Novia belönats med den europeiska miljömärkningen. Kriterierna för EU:s miljömärke har bestämts på europeisk nivå genom samråd av flera initierade experter, och miljömärket i sig tilldelas endast produkter som bekräftats möta dessa höga miljö- och prestationsstandards. Bona, världsledande inom bl.a. ytbehandling av trägolv, fokuserar på innovationer för hälsa och hållbarhet. Under 70-talet var Bona pionjärer inom vattenburna lacker och har sedan dess lanserat banbrytande innovationer så som dammfri slipning och silanbaserade limmer. Genom att Bona Novia får utmärkelsen EU-blomman, har vi tagit ytterligare ett steg på vår väg mot hållbarhet. På Bona har vi alltid ett långsiktigt, hållbarhetsperspektiv i vår forskningsutveckling, med hänsyn till golvet, hantverkaren samt inom- och utomhusmiljön. Under 2009 fasar vi ut de lösningsbaserade limmerna inom EU. Det känns väldigt roligt att få erkännande för vårt långsiktiga engagemang, fortsätter Arne Wallin, miljöansvarig på Bona. Snabbfakta om Bona Novia: - Miljövänlig - Användarvänlig och självförnätande, grundlack behövs ej - Hemmiljö och små kontor med normalt till hårt slitage - Varm vacker infärgning, gulnar ej Om EU:s miljömärkning: EU:s miljömärkning är en del av en bredare handlingsplan för Hållbar Konsumtion och Produktion samt Hållbar Industri Policy som antogs av kommissionen den 16 juli 2008. Miljömärkningens kriterier baseras på studier som analyserar den påverkan en produkt eller tjänst har på miljön genom hela dess livscykel, från råmaterialframställningen i förproduktionsfasen, genom produktionen, distributionen och till slut avfallshanteringen. Blommans logga hjälper producenterna, detaljhandlare och serviceföretag att få erkännande för sin höga standard och samtidigt hjälper den konsumenter att göra tillförlitliga val. Mer information: Arne Wallin, Miljöansvarig på Bona, 040 38 55 00, arne.wallin@bona.com

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Bona Novia golvlack får EU-blomman

2009-10-07
Bona är stolta över att få sätta EU:s miljömärke på sin nya golvlack i hemmiljö, Bona Novia. Bona Novia revolutionerar ytbehandling av trägolv i hemmiljö genom behandlingens verkan på träet, arbetsfördelarna och miljöanpassningen.

- Det är ett erkännande av vårt fortlöpande engagemang gällande hållbarhet, säger Arne Wallin, miljöansvarig på Bona.

Den europeiska miljömärkningen är ett frivilligt system med hårda miljökrav. Systemet säkerställer att bara de allra bästa produkterna, som är skonsammast mot miljön får lov att bära den europeiska miljömärkningen, EU-blomman. Golvlacken Bona Novia är självförtätande, snabbtorkande och lätt att använda. Resultatet på träet är en slitstark vacker lack med en varm och jämn infärgning.

Det är precis den kombinationen av miljöanpassning och produktprestanda som bedömts när Bona Novia belönats med den europeiska miljömärkningen. Kriterierna för EU:s miljömärke har bestämts på europeisk nivå genom samråd av flera initierade experter, och miljömärket i sig tilldelas endast produkter som bekräftats möta dessa höga miljö- och prestationsstandards.

Bona, världsledande inom bl.a. ytbehandling av trägolv, fokuserar på innovationer för hälsa och hållbarhet. Under 70-talet var Bona pionjärer inom vattenburna lacker och har sedan dess lanserat banbrytande innovationer så som dammfri slipning och silanbaserade limmer.

Genom att Bona Novia får utmärkelsen EU-blomman, har vi tagit ytterligare ett steg på vår väg mot hållbarhet. På Bona har vi alltid ett långsiktigt, hållbarhetsperspektiv i vår forskningsutveckling, med hänsyn till golvet, hantverkaren samt inom- och utomhusmiljön. Under 2009 fasar vi ut de lösningsbaserade limmerna inom EU. Det känns väldigt roligt att få erkännande för vårt långsiktiga engagemang, fortsätter Arne Wallin, miljöansvarig på Bona.

Snabbfakta om Bona Novia:
- Miljövänlig
- Användarvänlig och självförnätande, grundlack behövs ej
- Hemmiljö och små kontor med normalt till hårt slitage
- Varm vacker infärgning, gulnar ej

Om EU:s miljömärkning:
EU:s miljömärkning är en del av en bredare handlingsplan för Hållbar Konsumtion och Produktion samt Hållbar Industri Policy som antogs av kommissionen den 16 juli 2008. Miljömärkningens kriterier baseras på studier som analyserar den påverkan en produkt eller tjänst har på miljön genom hela dess livscykel, från råmaterialframställningen i förproduktionsfasen, genom produktionen, distributionen och till slut avfallshanteringen. Blommans logga hjälper producenterna, detaljhandlare och serviceföretag att få erkännande för sin höga standard och samtidigt hjälper den konsumenter att göra tillförlitliga val.

Mer information:
Arne Wallin, Miljöansvarig på Bona, 040 38 55 00, arne.wallin@bona.com
Källa: Bona

Senaste nyheter