Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Blir det solrevolution i Almedalen?

https://www.klimatsmart.se/images/news/telgeenergi250x80.jpg

Den här veckan åker jag till Almedalen ett par dagar, för att bland annat diskutera hur vi i Sverige kan bli bättre på att ta tillvara solenergin. Det råder ingen tvekan om att intresset för solkraft är stort och att svenskarna tror på solkraft som en av framtidens energikällor. På onsdag, kommer jag, Solekommissionen, Naturskyddsföreningen, Solelkommissionen, Solkompaniet med flera att diskutera denna aktuella fråga. Om du är på plats i Almedalen – kom gärna förbi! Solel – så hundradubblar vi till 2030 Idag kommer endast en promille av Sveriges elanvändning från solel och potentialen är 10 % bara på befintliga tak. Hur tänker fastighetsägare som bygger solel idag? Vad ligger bakom att solelen fördubblas vare år i Sverige? Och vad behövs för att vi ska hundradubbla? Tid: onsdag den 6 juli kl 0900-0950 Plats: Björkanderska, Skeppsbron 24 , Sal F14 Arrangörer: Solelkommissionen och Ekobanken Läs mer om evenemanget. Solrevolution – vad väntar vi på? Alla gillar solel, priserna har rasat och tillgängligheten ökat. Men ändå har det gått trögt i Sverige. Vad är det som krävs för att Solrevolutionen ska ta fart här? Tid: onsdag den 6 juli kl 1100-1140 Plats: Donners Brasserie, restaurang, Donners plats 3, uteserveringena Arrangörer: Naturskyddsföreningen, Solkompaniet och Telge Energi Läs mer om evenemanget. Vad tycker svenskarna om solel? Läs gärna mitt tidigare inlägg om det: Solenergi – framtidens melodi Det finns också en del utmaningar som behöver lösas, även om utvecklingen gått framåt. Till exempel att regler för bygglov kring solceller ser olika ut beroende på vara man bor, som vi kommunicerade i förra veckan: Olika regler för bygglov försvårar för solelsproducenter Ser fram emot Almedalen. Hoppas vi ses! /Fru Watt, Telge Energi

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Blir det solrevolution i Almedalen?

2016-07-04
Den här veckan åker jag till Almedalen ett par dagar, för att bland annat diskutera hur vi i Sverige kan bli bättre på att ta tillvara solenergin. Det råder ingen tvekan om att intresset för solkraft är stort och att svenskarna tror på solkraft som en av framtidens energikällor.

På onsdag, kommer jag, Solekommissionen, Naturskyddsföreningen, Solelkommissionen, Solkompaniet med flera att diskutera denna aktuella fråga. Om du är på plats i Almedalen – kom gärna förbi!

Solel – så hundradubblar vi till 2030
Idag kommer endast en promille av Sveriges elanvändning från solel och potentialen är 10 % bara på befintliga tak. Hur tänker fastighetsägare som bygger solel idag? Vad ligger bakom att solelen fördubblas vare år i Sverige? Och vad behövs för att vi ska hundradubbla?

Tid: onsdag den 6 juli kl 0900-0950
Plats: Björkanderska, Skeppsbron 24 , Sal F14
Arrangörer: Solelkommissionen och Ekobanken
Läs mer om evenemanget.

Solrevolution – vad väntar vi på?
Alla gillar solel, priserna har rasat och tillgängligheten ökat. Men ändå har det gått trögt i Sverige. Vad är det som krävs för att Solrevolutionen ska ta fart här?

Tid: onsdag den 6 juli kl 1100-1140
Plats: Donners Brasserie, restaurang, Donners plats 3, uteserveringena
Arrangörer: Naturskyddsföreningen, Solkompaniet och Telge Energi
Läs mer om evenemanget.

Vad tycker svenskarna om solel? Läs gärna mitt tidigare inlägg om det: Solenergi – framtidens melodi

Det finns också en del utmaningar som behöver lösas, även om utvecklingen gått framåt. Till exempel att regler för bygglov kring solceller ser olika ut beroende på vara man bor, som vi kommunicerade i förra veckan: Olika regler för bygglov försvårar för solelsproducenter

Ser fram emot Almedalen. Hoppas vi ses!

/Fru Watt, Telge Energi

Senaste nyheter