Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Bli en klimatsmart Järfällabo

https://www.klimatsmart.se/images/news/jarfallak250x51.jpg

Järfälla kommun söker Järfällabor som vill spara energi, börja cykla till jobbet, handla mer miljövänligt eller på andra sätt bli mer klimatsmarta. Under 2014 genomför kommunen projektet Klimatsmarta Järfällabor där tio hushåll ska få ökad kunskap om hur de kan leva mer klimatsmart. Under ett år kommer hushållen som deltar i Klimatsmarta Järfällabor att få vara med på föreläsningar, bli tilldelade uppdrag, få coachning och mycket mer. Deltagarna i projektet kommer även att fungera som inspiratörer och förebilder för andra kommuninvånare genom att bland annat synas på webbplats, i tidningar och intervjuer. Rekryteringen av deltagare börjar den 15 oktober och alla typer av hushåll är intressanta; äldre, yngre, med eller utan barn, singel, par och kollektivboende. Även olika typer av bostäder är intressanta. – Vi hoppas få en stor spridning av olika bostadstyper med såväl lägenheter som radhus och villor, säger projektledare Johanna Edestav. Järfälla kommun vill på det här sättet skapa intresse för att leva klimatsmart samt visa upp goda förebilder för andra Järfällabor. – Jag hoppas att det här ska vara en hjälp för dem som vill leva mer klimatsmart men inte vet hur de ska börja. Det behöver inte innebära stora livsstilsförändringar, utan det kan vara enkla saker som att byta till LED-lampor, äta mer vegetariskt eller konsumera upplevelser istället för saker, avslutar Johanna. Anmälan till projektet kan göras via kommunens webbplats från och med den 15 oktober. För mer information kontakta: Johanna Edestav, miljökonsult, 073-825 05 15.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Bli en klimatsmart Järfällabo

2013-10-22
Järfälla kommun söker Järfällabor som vill spara energi, börja cykla till jobbet, handla mer miljövänligt eller på andra sätt bli mer klimatsmarta. Under 2014 genomför kommunen projektet Klimatsmarta Järfällabor där tio hushåll ska få ökad kunskap om hur de kan leva mer klimatsmart.

Under ett år kommer hushållen som deltar i Klimatsmarta Järfällabor att få vara med på föreläsningar, bli tilldelade uppdrag, få coachning och mycket mer. Deltagarna i projektet kommer även att fungera som inspiratörer och förebilder för andra kommuninvånare genom att bland annat synas på webbplats, i tidningar och intervjuer.

Rekryteringen av deltagare börjar den 15 oktober och alla typer av hushåll är intressanta; äldre, yngre, med eller utan barn, singel, par och kollektivboende. Även olika typer av bostäder är intressanta.

– Vi hoppas få en stor spridning av olika bostadstyper med såväl lägenheter som radhus och villor, säger projektledare Johanna Edestav.

Järfälla kommun vill på det här sättet skapa intresse för att leva klimatsmart samt visa upp goda förebilder för andra Järfällabor.

– Jag hoppas att det här ska vara en hjälp för dem som vill leva mer klimatsmart men inte vet hur de ska börja. Det behöver inte innebära stora livsstilsförändringar, utan det kan vara enkla saker som att byta till LED-lampor, äta mer vegetariskt eller konsumera upplevelser istället för saker, avslutar Johanna.

Anmälan till projektet kan göras via kommunens webbplats från och med den 15 oktober.

För mer information kontakta:
Johanna Edestav, miljökonsult, 073-825 05 15.

Senaste nyheter