Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Bixias miljöfondspengar ska fördelas

https://www.klimatsmart.se/images/news/bixialogoo.jpg

Veckorna går fort när man har roligt, och det pågår en massa aktiviteter i min Bixiavärld. Jag var till Stockholm den 25 september på konferensen Klimatanpassning Sverige och lyssnade på många miljökändisar och engagerade eldsjälar. Trots allt prat om IPCC-rapporten (delegaterna satt endast 2,3 kilometer från oss och slutförde sammanfattningen av rapporten!) och de negativa klimateffekterna, så kände jag mig ändå hoppfull eftersom jag fick reda på hur mycket som faktiskt händer där ute i Sverige i verkligheten. Och med tanke på att det är de mest befolkade områdena i Sverige som kommer att drabbas av förhöjda vattennivåer är det ett mycket viktigt arbete. Jag har också deltagit i Framtidsdagarna i Uddevalla och fick prata närproducerad el med flera engagerade människor. Men vi utställare och även arrangörerna hade gärna sett många fler besökare till Bohusläns museum de här dagarna. Troligtvis konkurrerade vi både med längre öppettider i citybutikerna på torsdagen samt soligt höstväder hela veckoslutet. Men de jag träffade visade i alla fall stort intresse för att köpa närproducerad el. Kul! Bixia Miljöfond ja. Nu är det äntligen dags med det både roliga och otroligt svåra jobbet att fördela pengarna till de inkomna projektansökningarna. Och vi har slagit rekord i år! Hela 65 stycken ansökningar kom in från 15 april till 30 augusti, och till stor del berodde det på de nya kriterierna för solcellsinvesteringar. Härligt att så många tagit ställning och agerat för verklig förändring för klimatets skull! Vi har fått solcellsansökningar både från privata hushåll och företag, totalt 30 stycken, och den sammanlagda installerade effekten är hela 265 kW vilket innebär att de sett till att minska koldioxidutsläppen med 37,5 ton! Vi har även fått in andra ansökningar så klart, och det handlar som vanligt till stor del om vattenkraft, men även vindkraft, kraftvärme, prototyper och spännande demoprojekt. Som sagt, på tisdag 8/10 i Nässjö händer det. Då sitter jag och resten av styrgruppen och försöker enas om vilka projekt som får ta del av miljöfondspengarna. Håll utkik här (bland annat) så får du reda på hur det gick.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Bixias miljöfondspengar ska fördelas

2013-10-07
Veckorna går fort när man har roligt, och det pågår en massa aktiviteter i min Bixiavärld. Jag var till Stockholm den 25 september på konferensen Klimatanpassning Sverige och lyssnade på många miljökändisar och engagerade eldsjälar. Trots allt prat om IPCC-rapporten (delegaterna satt endast 2,3 kilometer från oss och slutförde sammanfattningen av rapporten!) och de negativa klimateffekterna, så kände jag mig ändå hoppfull eftersom jag fick reda på hur mycket som faktiskt händer där ute i Sverige i verkligheten. Och med tanke på att det är de mest befolkade områdena i Sverige som kommer att drabbas av förhöjda vattennivåer är det ett mycket viktigt arbete.

Jag har också deltagit i Framtidsdagarna i Uddevalla och fick prata närproducerad el med flera engagerade människor. Men vi utställare och även arrangörerna hade gärna sett många fler besökare till Bohusläns museum de här dagarna. Troligtvis konkurrerade vi både med längre öppettider i citybutikerna på torsdagen samt soligt höstväder hela veckoslutet. Men de jag träffade visade i alla fall stort intresse för att köpa närproducerad el. Kul!

Bixia Miljöfond ja. Nu är det äntligen dags med det både roliga och otroligt svåra jobbet att fördela pengarna till de inkomna projektansökningarna. Och vi har slagit rekord i år! Hela 65 stycken ansökningar kom in från 15 april till 30 augusti, och till stor del berodde det på de nya kriterierna för solcellsinvesteringar. Härligt att så många tagit ställning och agerat för verklig förändring för klimatets skull!

Vi har fått solcellsansökningar både från privata hushåll och företag, totalt 30 stycken, och den sammanlagda installerade effekten är hela 265 kW vilket innebär att de sett till att minska koldioxidutsläppen med 37,5 ton!

Vi har även fått in andra ansökningar så klart, och det handlar som vanligt till stor del om vattenkraft, men även vindkraft, kraftvärme, prototyper och spännande demoprojekt. Som sagt, på tisdag 8/10 i Nässjö händer det. Då sitter jag och resten av styrgruppen och försöker enas om vilka projekt som får ta del av miljöfondspengarna. Håll utkik här (bland annat) så får du reda på hur det gick.

Senaste nyheter