Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Biogasen - ett tillväxtområde

https://www.klimatsmart.se/images/news/kanenergi.png

KanEnergi deltog på Gasdagarna i Trollhättan och betonar ånyo vikten av biogasen som ett regionalt tillväxtområde. Detta framhölls också i Göteborgs-Posten den 24 oktober där de regionala aktörerna markerade sin vilja att satsa, detta skrev Sören Kviberg (V), Pontus Lindberg (M) och Helene Hellmark Knutsson (S). KanEnergi genomförde i maj 2012 en studie på uppdrag av Västra Götalandsregionen som visar att det finns en samstämmighet bland dagens biogasaktörer. Potentialen för biogas som drivmedel för till exempel bussar och taxibilar är stor, och det är fordonsbränsle som är den mest värdeskapande delen av biogasproduktionen idag i Västra Götaland. Också inom fordonsindustrin kan en fortsatt positiv utveckling inom biogasområdet ge nya arbetstillfällen. I omställningen till en fossiloberoende fordonsflotta är biogasen ett alternativt bränsle som öppnar möjligheter för nya näringlivsaktörer på marknaden. Till exempel inom konvertering av bensinbilar till biogasdrift och vidareutveckling av motorer för biogasbilar. Biogas är en viktig pusselbit för arbetet med att minska påverkan på vårt klimat, och man ser också värdet på alla samhälleliga plan, särskilt den lokala samverkan som gynnas av lokal produktion och distribution. Att biogasproduktion är betydelsefull i ett kretsloppsperspektiv betonas än mer när de nya arbetstillfällena enligt studien förutses inom just avfallshantering genom insamling samt återföring av växtnäring, säger Maria Hammar, VD för KanEnergi.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Biogasen - ett tillväxtområde

2012-10-29
KanEnergi deltog på Gasdagarna i Trollhättan och betonar ånyo vikten av biogasen som ett regionalt tillväxtområde. Detta framhölls också i Göteborgs-Posten den 24 oktober där de regionala aktörerna markerade sin vilja att satsa, detta skrev Sören Kviberg (V), Pontus Lindberg (M) och Helene Hellmark Knutsson (S).

KanEnergi genomförde i maj 2012 en studie på uppdrag av Västra Götalandsregionen som visar att det finns en samstämmighet bland dagens biogasaktörer. Potentialen för biogas som drivmedel för till exempel bussar och taxibilar är stor, och det är fordonsbränsle som är den mest värdeskapande delen av biogasproduktionen idag i Västra Götaland.

Också inom fordonsindustrin kan en fortsatt positiv utveckling inom biogasområdet ge nya arbetstillfällen. I omställningen till en fossiloberoende fordonsflotta är biogasen ett alternativt bränsle som öppnar möjligheter för nya näringlivsaktörer på marknaden. Till exempel inom konvertering av bensinbilar till biogasdrift och vidareutveckling av motorer för biogasbilar.

Biogas är en viktig pusselbit för arbetet med att minska påverkan på vårt klimat, och man ser också värdet på alla samhälleliga plan, särskilt den lokala samverkan som gynnas av lokal produktion och distribution. Att biogasproduktion är betydelsefull i ett kretsloppsperspektiv betonas än mer när de nya arbetstillfällena enligt studien förutses inom just avfallshantering genom insamling samt återföring av växtnäring, säger Maria Hammar, VD för KanEnergi.
Källa: KanEnergi

Senaste nyheter