Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Biogasbilar till privatbilister

https://www.klimatsmart.se/images/news/konvegas250x60a.png

KonveGas konverterar om fordon till biogas och bidrar till en renare transportsektor genom att man konverterar sin bensin bil till biogasdrift. - Svensk bilhandel måste efterfråga fler alternativ och inte bara förfrågan om en fortsatt förlängning av reduktion på förmånsbeskattning för gasdrivna tjänstebilar. Idag efterfrågar svensk bilhandel subventioner för tjänstebilar, vilket för mig kan tyckas vara en märklig strategi att enbart efterfråga för tjänstebilar, då syftet är att få ner utsläppen från hela transportbilssektorn. Varför inte efterfråga en miljöbilspremie även till privatbilisten och därmed uppmuntra denna sektor att ge en sundare miljöpåverkan. Detta skulle ge bilbranschen en ökad försäljning av miljöbilar, säger Alexander Enulescu, vd KonveGas. Det tar ca tre år för en tjänstebil att komma ut på andrahands marknaden och därmed kan inte privatbilismen dra nytta av de fördelar en biogasbil erbjuder. Privatbilister behöver motiveras idag och inte om tre år för att ha möjlighet att välja en biogasbil eller konvertera sin befintliga till biogasdrift. Svensk bilhandel måste få ett besked om vilka regler som ska gälla i framtiden vad gäller biogas bilar, och då inte enbart biogas bilar för tjänstebilar utan även biogas bilar för privatbilismen. En miljöbilspremiär till privatbilister skulle ge en möjlighet till en ökad försäljning av biogasbilar. Konvertera befintliga fordon och minska koldioxid, kväveoxider och partiklar. En gasbil som körs på biogas är i princip fossilt koldioxidneutral. KonveGas har idag en kapacitet att konvertera upp till 1 000 fordon om året och skulle efterfrågan öka är vi redo att expandera och därmed öka sysselsättningen inom industrisektorn. Vi hjälper dessutom till att snabbare ställa om till fler miljövänliga bilar på våra vägar samt snabbare uppnå de uppsatta miljömålen. Öppet brev från KonveGas till svensk bilhandel. För mer information, kontakta: Alexander C Enulescu, KonveGas Sweden, 0470–72 33 85, alexander@konvegas.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Biogasbilar till privatbilister

2011-03-25
KonveGas konverterar om fordon till biogas och bidrar till en renare transportsektor genom att man konverterar sin bensin bil till biogasdrift.

- Svensk bilhandel måste efterfråga fler alternativ och inte bara förfrågan om en fortsatt förlängning av reduktion på förmånsbeskattning för gasdrivna tjänstebilar. Idag efterfrågar svensk bilhandel subventioner för tjänstebilar, vilket för mig kan tyckas vara en märklig strategi att enbart efterfråga för tjänstebilar, då syftet är att få ner utsläppen från hela transportbilssektorn. Varför inte efterfråga en miljöbilspremie även till privatbilisten och därmed uppmuntra denna sektor att ge en sundare miljöpåverkan. Detta skulle ge bilbranschen en ökad försäljning av miljöbilar, säger Alexander Enulescu, vd KonveGas.

Det tar ca tre år för en tjänstebil att komma ut på andrahands marknaden och därmed kan inte privatbilismen dra nytta av de fördelar en biogasbil erbjuder. Privatbilister behöver motiveras idag och inte om tre år för att ha möjlighet att välja en biogasbil eller konvertera sin befintliga till biogasdrift.

Svensk bilhandel måste få ett besked om vilka regler som ska gälla i framtiden vad gäller biogas bilar, och då inte enbart biogas bilar för tjänstebilar utan även biogas bilar för privatbilismen. En miljöbilspremiär till privatbilister skulle ge en möjlighet till en ökad försäljning av biogasbilar. Konvertera befintliga fordon och minska koldioxid, kväveoxider och partiklar. En gasbil som körs på biogas är i princip fossilt koldioxidneutral.

KonveGas har idag en kapacitet att konvertera upp till 1 000 fordon om året och skulle efterfrågan öka är vi redo att expandera och därmed öka sysselsättningen inom industrisektorn. Vi hjälper dessutom till att snabbare ställa om till fler miljövänliga bilar på våra vägar samt snabbare uppnå de uppsatta miljömålen.

Öppet brev från KonveGas till svensk bilhandel.

För mer information, kontakta:
Alexander C Enulescu, KonveGas Sweden, 0470–72 33 85, alexander@konvegas.se.
Källa: KonveGas

Senaste nyheter