Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Biogas Öst lanserar ny statistikportal

https://www.klimatsmart.se/images/news/energikontoretimalardalen250x76pa.jpg

För ett år sedan lanserades en interaktiv karta över ”biogasinfrastrukturen”. Nu kompletteras denna med en statistikportal där du kan få all upptänklig statistik och följa biogasens utveckling i regionen. Lanseringen sker vid Biogas Östs samverkansmöte i Linköping och Stellan Jakobsson, VD för Svensk Biogas, klipper bandet. Biogas Öst är ett regionalt samverkansprojekt som drivs av Energikontoret i Mälardalen AB, och samlar över 40 privata och offentliga aktörer från hela biogaskedjan inom Stockholms, Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län. Biogas Öst har samlat på sig en stor mängd statistik och siffror som illustrerar biogasens utveckling i regionen under de senaste åren. Detta innefattar allt från biogasproduktion och -potential till antal fordon, tankställen och såld mängd fordonsgas – årsvis och länsvis. En lång rad olika aktörer efterfrågar dessa uppgifter i olika sammanhang och Biogas Öst har därför under hösten och vintern inom ramen för projektet InfraBiogas Öst arbetat med att tillgängliggöra detta på ett bra och lättåtkomligt vis. Den statistikportal som nu lanseras visar data för regionen som helhet eller för ett eller flera valfria län. Det finns också möjlighet att spara ned diagrammen i olika filformat för att använda dessa i det egna arbetet, och användaren kan också fritt spara ned grunddata i Excel-filer. Statistikportalen är mycket kraftfull och dynamisk och kan enkelt kompletteras med i princip vilka andra diagram som helst efter användarnas önskemål – vissa utvecklingsmöjligheter finns redan på ritbordet. Statistikportalen lanseras i samband med Biogas Östs samverkansmöte i Linköping den 22:a mars 2012 och Stellan Jakobsson, VD för Svensk Biogas i Linköping, klipper bandet! För mer information, kontakta: Jonas Forsberg, 070–271 87 37, Jonas.forsberg@energikontor.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Biogas Öst lanserar ny statistikportal

2012-03-22
För ett år sedan lanserades en interaktiv karta över ”biogasinfrastrukturen”. Nu kompletteras denna med en statistikportal där du kan få all upptänklig statistik och följa biogasens utveckling i regionen. Lanseringen sker vid Biogas Östs samverkansmöte i Linköping och Stellan Jakobsson, VD för Svensk Biogas, klipper bandet.

Biogas Öst är ett regionalt samverkansprojekt som drivs av Energikontoret i Mälardalen AB, och samlar över 40 privata och offentliga aktörer från hela biogaskedjan inom Stockholms, Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län. Biogas Öst har samlat på sig en stor mängd statistik och siffror som illustrerar biogasens utveckling i regionen under de senaste åren. Detta innefattar allt från biogasproduktion och -potential till antal fordon, tankställen och såld mängd fordonsgas – årsvis och länsvis.

En lång rad olika aktörer efterfrågar dessa uppgifter i olika sammanhang och Biogas Öst har därför under hösten och vintern inom ramen för projektet InfraBiogas Öst arbetat med att tillgängliggöra detta på ett bra och lättåtkomligt vis.

Den statistikportal som nu lanseras visar data för regionen som helhet eller för ett eller flera valfria län. Det finns också möjlighet att spara ned diagrammen i olika filformat för att använda dessa i det egna arbetet, och användaren kan också fritt spara ned grunddata i Excel-filer. Statistikportalen är mycket kraftfull och dynamisk och kan enkelt kompletteras med i princip vilka andra diagram som helst efter användarnas önskemål – vissa utvecklingsmöjligheter finns redan på ritbordet.

Statistikportalen lanseras i samband med Biogas Östs samverkansmöte i Linköping den 22:a mars 2012 och Stellan Jakobsson, VD för Svensk Biogas i Linköping, klipper bandet!

För mer information, kontakta:
Jonas Forsberg, 070–271 87 37, Jonas.forsberg@energikontor.se.

Hemsidan: www.biogasost.se

Senaste nyheter