Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Bilpool öppnar på elbilsparkering

https://www.klimatsmart.se/images/news/saxbornfastigheter240x54.jpg

Saxborn Fastigheter i samarbete med Sunfleet öppnar idag Kålltorps första bilpool på parkeringsplatsen på Björcksgatan 34. Kålltorp får sin första bilpool och den ligger logiskt nog på den parkeringsplats som Saxborn Fastigheter byggt med framtida utveckling i åtanke. - Ytterligare ett steg i riktning mot en hållbar stad är nu taget, säger Fredrik Saxborn, operativ chef på Saxborn Fastigheter. Bilpoolen ger en möjlighet för våra egna hyresgäster och andra boende i Kålltorp att tänka miljömässigt samtidigt som man njuter den flexibilitet en tillgång till bil innebär. -Idén går i enkelhet ut på att flera delar på ett antal bilar. En bilpool sparar 3-6 andra bilar beroende på om det är tjänste- eller privatkörningar, säger Per Jendman, projektansvarig på Sunfleet. Med målet om färre bilar i staden och att fler av dessa ska drivas med miljövänligare drivmedel är fler bilpooler ett sätt att nå dit. Bilpoolen står klar att användas från den 7 maj. Den är öppen, vilket innebär att vem som helst som bor i området och har behov kan teckna sig som medlem och börja använda bilen. Bilen ifråga blir till en början en Volvo V50 driven med miljödiesel. På parkeringsplatsen har varje plats en laddstolpe, som kan nyttjas för laddning av elbil, planen är därför att ersätta den med en eldriven bil så snart produktionen av dessa tagit fart. För ytterligare information kontakta: Linda Alexandersson, Saxborn Fastigheter,031-21 21 74, 0709-79 79 26, linda@saxborn.se, eller, Per Jendman, Sunfleet Carsharing, 031-703 45 10, 0768-75 76 00, per.jendman@sunfleet.com Saxborn Fastigheter är ett privatägt fastighetsföretag med bostäder och lokaler i östra och centrala Göteborg. Vi arbetar mot en långsiktig och hållbar förvaltning där kunden står i centrum.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Bilpool öppnar på elbilsparkering

2010-05-07
Saxborn Fastigheter i samarbete med Sunfleet öppnar idag Kålltorps första bilpool på parkeringsplatsen på Björcksgatan 34.

Kålltorp får sin första bilpool och den ligger logiskt nog på den parkeringsplats som Saxborn Fastigheter byggt med framtida utveckling i åtanke.

- Ytterligare ett steg i riktning mot en hållbar stad är nu taget, säger Fredrik Saxborn, operativ chef på Saxborn Fastigheter. Bilpoolen ger en möjlighet för våra egna hyresgäster och andra boende i Kålltorp att tänka miljömässigt samtidigt som man njuter den flexibilitet en tillgång till bil innebär.

-Idén går i enkelhet ut på att flera delar på ett antal bilar. En bilpool sparar 3-6 andra bilar beroende på om det är tjänste- eller privatkörningar, säger Per Jendman, projektansvarig på Sunfleet. Med målet om färre bilar i staden och att fler av dessa ska drivas med miljövänligare drivmedel är fler bilpooler ett sätt att nå dit.

Bilpoolen står klar att användas från den 7 maj. Den är öppen, vilket innebär att vem som helst som bor i området och har behov kan teckna sig som medlem och börja använda bilen. Bilen ifråga blir till en början en Volvo V50 driven med miljödiesel.

På parkeringsplatsen har varje plats en laddstolpe, som kan nyttjas för laddning av elbil, planen är därför att ersätta den med en eldriven bil så snart produktionen av dessa tagit fart.

För ytterligare information kontakta: Linda Alexandersson, Saxborn Fastigheter,031-21 21 74, 0709-79 79 26, linda@saxborn.se, eller, Per Jendman, Sunfleet Carsharing, 031-703 45 10, 0768-75 76 00, per.jendman@sunfleet.com

Saxborn Fastigheter är ett privatägt fastighetsföretag med bostäder och lokaler i östra och centrala Göteborg. Vi arbetar mot en långsiktig och hållbar förvaltning där kunden står i centrum.

Senaste nyheter