Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Billes är ett miljöanpassat tryckeri

https://www.klimatsmart.se/images/news/miljobilles250x174.jpg

Billes är kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO-standarder. I praktiken innebär det att alla våra ansträngningar samverkar för att uppnå det bästa – för våra kunder och miljön. Vi var tidigt ute att certifiera oss enligt CGP (Certifierad Grafisk Produktion). CGP är en ISO-standard för att garantera en effektiv produktion och att vi får exakt samma färgåtergivning och kvalitet vid varje tryck. Det är en trygghet för dig som kund eftersom du kan räkna med exakt samma resultat varje gång du trycker om en folder, broschyr eller annat. Eftersom vi tidigt engagerat oss i kvalitets- och miljöfrågor, är vi idag bland de tryckerier som kommit längst i arbetet med att producera med minsta möjliga miljöpåverkan. Som en del i vårt ständigt pågående miljöarbete är vi sedan 2011 ett klimatneutralt tryckeri. Det innebär bland annat att vi arbetar systematiskt med olika åtgärder för att minska koldioxidutsläpp som är kopplade till vår verksamhet. Genom att byta till grön fjärrvärme och grön el har vi minskat vår miljöpåverkan med drygt 50%. Kvarstående utsläpp kompenserar vi genom att köpa utsläppsrätter via Tricorona. Som föregångare i branschen var vi de första i Sverige att trycka utomhusreklam med vattenbaserade färger. Och på den vägen är det! Idag är miljöarbete en självklar del i allt vi gör, stort som smått. Från val av maskiner, papper, färger till att vi har grön el och återanvänder värmen från produktionen för att värma upp våra lokaler. Genom att vi har all produktion under ett och samma tak sparar vi också onödiga transporter. Vi är Svanencertifierade, har miljömärkningarna Forest Steewardship Council (FSC) och PEFC, samt arbetar enligt ISO kvalitets- och miljöledningssystem.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Billes är ett miljöanpassat tryckeri

2012-03-14
Billes är kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO-standarder. I praktiken innebär det att alla våra ansträngningar samverkar för att uppnå det bästa – för våra kunder och miljön. Vi var tidigt ute att certifiera oss enligt CGP (Certifierad Grafisk Produktion). CGP är en ISO-standard för att garantera en effektiv produktion och att vi får exakt samma färgåtergivning och kvalitet vid varje tryck. Det är en trygghet för dig som kund eftersom du kan räkna med exakt samma resultat varje gång du trycker om en folder, broschyr eller annat.

Eftersom vi tidigt engagerat oss i kvalitets- och miljöfrågor, är vi idag bland de tryckerier som kommit längst i arbetet med att producera med minsta möjliga miljöpåverkan. Som en del i vårt ständigt pågående miljöarbete är vi sedan 2011 ett klimatneutralt tryckeri. Det innebär bland annat att vi arbetar systematiskt med olika åtgärder för att minska koldioxidutsläpp som är kopplade till vår verksamhet. Genom att byta till grön fjärrvärme och grön el har vi minskat vår miljöpåverkan med drygt 50%. Kvarstående utsläpp kompenserar vi genom att köpa utsläppsrätter via Tricorona.

Som föregångare i branschen var vi de första i Sverige att trycka utomhusreklam med vattenbaserade färger. Och på den vägen är det! Idag är miljöarbete en självklar del i allt vi gör, stort som smått. Från val av maskiner, papper, färger till att vi har grön el och återanvänder värmen från produktionen för att värma upp våra lokaler.

Genom att vi har all produktion under ett och samma tak sparar vi också onödiga transporter. Vi är Svanencertifierade, har miljömärkningarna Forest Steewardship Council (FSC) och PEFC, samt arbetar enligt ISO kvalitets- och miljöledningssystem.
Källa: Billes

Senaste nyheter