Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Bilar på eldrift mot minskade utsläpp

https://www.klimatsmart.se/images/news/ncc124x48.gif

Nu är NCC:s fem eldrivna poolbilar på plats. Tre Volvo C30 Electric finns i Stockholm, en står i Malmö och en i Göteborg. Totalt har Volvo 250 bilar av denna typ, vilket innebär att NCC lagt beslag på två procent av hela Volvos elfordonsflotta. Enligt NCC:s miljöchef Christina Lindbäck fungerar bilarna utmärkt i stadstrafik. De accelererar bra och täcker gott behoven för stadskörning. Nu hoppas hon att fler bilmärken följer efter. – Klimat och energi är två av våra fokusområden. Vi har en stor fordonsflotta och behöver minska vårt fossilberoende för att kunna minimera vår klimatpåverkan. Jag vet att fler tillverkare är på gång med elbilar, så framtiden ser ljus ut. Leasingkostnaden för en Volvo C30 Electric är ungefär den dubbla jämfört med en leasingbil av standardtyp. – Visst kostar det mer, men om vi tar oss själva på allvar måste vi ta den kostnaden samtidigt som vi ska vara lönsamma. Det är en tydlig signal om att vi hela tiden gör verkstad av våra miljölöften. För oss är det både en trovärdighetsfråga och en framtidsinvestering, säger Christina Lindbäck. Volvos elbilar kan än så länge inte leasas av privatpersoner. Den begränsade upplagan handlar bland annat om att få bilarna testade och utvärderade så att de kan produktutvecklas färdigt innan de säljs i större skala. – Vi hjälper gärna Volvo med deras teknikutveckling. Nästa gång är det vi som behöver hjälp med att utveckla en ny produkt. Det handlar om att ge och ta. Samtidigt är det viktigt att våga pröva. Det finns många fördomar om ny teknik som vi behöver slå hål på, säger Christina Lindbäck. Bilarna kan bokas av NCC-anställda för resor i tjänsten. De laddas via elstolpar som NCC installerat på alla tre orterna. Det finns fler stolpar än det finns bilar, så en anställd eller besökare med egen elbil kan ladda under sitt besök. För mer information, kontakta: Christina Lindbäck, miljöchef NCC, 08-585 519 07, 070-680 16 74 Hedvig Elander, NCC Construction Sverige, 08-585 512 73.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Bilar på eldrift mot minskade utsläpp

2012-04-24
Nu är NCC:s fem eldrivna poolbilar på plats. Tre Volvo C30 Electric finns i Stockholm, en står i Malmö och en i Göteborg. Totalt har Volvo 250 bilar av denna typ, vilket innebär att NCC lagt beslag på två procent av hela Volvos elfordonsflotta.

Enligt NCC:s miljöchef Christina Lindbäck fungerar bilarna utmärkt i stadstrafik. De accelererar bra och täcker gott behoven för stadskörning. Nu hoppas hon att fler bilmärken följer efter.

– Klimat och energi är två av våra fokusområden. Vi har en stor fordonsflotta och behöver minska vårt fossilberoende för att kunna minimera vår klimatpåverkan. Jag vet att fler tillverkare är på gång med elbilar, så framtiden ser ljus ut.

Leasingkostnaden för en Volvo C30 Electric är ungefär den dubbla jämfört med en leasingbil av standardtyp.

– Visst kostar det mer, men om vi tar oss själva på allvar måste vi ta den kostnaden samtidigt som vi ska vara lönsamma. Det är en tydlig signal om att vi hela tiden gör verkstad av våra miljölöften. För oss är det både en trovärdighetsfråga och en framtidsinvestering, säger Christina Lindbäck.

Volvos elbilar kan än så länge inte leasas av privatpersoner. Den begränsade upplagan handlar bland annat om att få bilarna testade och utvärderade så att de kan produktutvecklas färdigt innan de säljs i större skala.

– Vi hjälper gärna Volvo med deras teknikutveckling. Nästa gång är det vi som behöver hjälp med att utveckla en ny produkt. Det handlar om att ge och ta. Samtidigt är det viktigt att våga pröva. Det finns många fördomar om ny teknik som vi behöver slå hål på, säger Christina Lindbäck.

Bilarna kan bokas av NCC-anställda för resor i tjänsten. De laddas via elstolpar som NCC installerat på alla tre orterna. Det finns fler stolpar än det finns bilar, så en anställd eller besökare med egen elbil kan ladda under sitt besök.

För mer information, kontakta:
Christina Lindbäck, miljöchef NCC, 08-585 519 07, 070-680 16 74
Hedvig Elander, NCC Construction Sverige, 08-585 512 73.
Källa: NCC

Senaste nyheter