Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Bibendums ekologisk rosé

https://www.klimatsmart.se/images/news/bibsummer250x320.JPG

Snart är sommaren här med sina ljusa kvällar, dofter av grillat och härliga middagar i bersån. I maj och juni lanserar Bibendum ett långt pärlband av nyheter på Systembolaget, som vi hoppas och tror ska kunna ge lite extra guldkant åt sommarens smaker. Först ut i maj är toppvinet Acciaiolo från Zonins vingård Castello d’ Alba i Chianti, Toscana. 2006 är väl ansedd som en av 2000- talets bästa årgångar. Att njutas en ljum vårkväll till italienska kötträtter eller lagrad ost! Ett par veckor senare hittar du ytterligare fem spännande nyheter från Bibendum på Systembolagshyllan. Bland dessa återfinns en ekologisk rosé från Provence, ett perfekt grillvin från Drostdy- Hof, en årgångschampagne från Laurent-Perrier, en fenomenal Faustino Gran Reserva från årgång 1970 och sist men inte minst; världens rökigaste whisky Octomore Comus. Collection Carreaux Eko Provence Rosé 2011: Producent: Château Gassier Ursprung: Frankrike, Provence Art: 91230 Pris: 89 kr Stl: 750 ml Antal: 18 000 flaskor Lansering: 1 juni 2012 Druvor: 33% Grenache, 33% Syrah and 34% Cinsault. Beskrivning: En ekologisk rosé med frisk, elegant smak av smultron, citrus och röda bär. Perfekt till en sommarbuffé, en ljummen sallad, fisk eller skaldjur. Framställning: Detta vin har maskinskördats under natten för att bevara aromerna och smakerna i druvorna. Direkt efter skördning har druvorna pressats och sedan kallfermenterat i 14-18 grader. Om Château Gassier: Château Gassier har ett priviligerat läge i korsningen mellan de tre Provence appelationerna, intill foten av Mount Sainte-Victoire och bara några kilometer från Aix en Provence. Från detta centrala läge erbjuder denna kvalitets-producent det bästa av Provence. Vingården Gassier har varit verksam i 30 år och består av 20 hektar. Hela vingården är ekologiskt certifierad.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Bibendums ekologisk rosé

2012-04-23
Snart är sommaren här med sina ljusa kvällar, dofter av grillat och härliga middagar i bersån. I maj och juni lanserar Bibendum ett långt pärlband av nyheter på Systembolaget, som vi hoppas och tror ska kunna ge lite extra guldkant åt sommarens smaker.

Först ut i maj är toppvinet Acciaiolo från Zonins vingård Castello d’ Alba i Chianti, Toscana. 2006 är väl ansedd som en av 2000- talets bästa årgångar. Att njutas en ljum vårkväll till italienska kötträtter eller lagrad ost!

Ett par veckor senare hittar du ytterligare fem spännande nyheter från Bibendum på Systembolagshyllan. Bland dessa återfinns en ekologisk rosé från Provence, ett perfekt grillvin från Drostdy- Hof, en årgångschampagne från Laurent-Perrier, en fenomenal Faustino Gran Reserva från årgång 1970 och sist men inte minst; världens rökigaste whisky Octomore Comus.

Collection Carreaux Eko Provence Rosé 2011:
Producent: Château Gassier
Ursprung: Frankrike, Provence Art: 91230
Pris: 89 kr
Stl: 750 ml
Antal: 18 000 flaskor
Lansering: 1 juni 2012
Druvor: 33% Grenache, 33% Syrah and 34% Cinsault.

Beskrivning:
En ekologisk rosé med frisk, elegant smak av smultron, citrus och röda bär. Perfekt till en sommarbuffé, en ljummen sallad, fisk eller skaldjur.

Framställning:
Detta vin har maskinskördats under natten för att bevara aromerna och smakerna i druvorna. Direkt efter skördning har druvorna pressats och sedan kallfermenterat i 14-18 grader.

Om Château Gassier:
Château Gassier har ett priviligerat läge i korsningen mellan de tre Provence appelationerna, intill foten av Mount Sainte-Victoire och bara några kilometer från Aix en Provence. Från detta centrala läge erbjuder denna kvalitets-producent det bästa av Provence. Vingården Gassier har varit verksam i 30 år och består av 20 hektar. Hela vingården är ekologiskt certifierad.
Källa: Bibendum

Senaste nyheter