Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Bergvärme i Stockholms innerstad succé

https://www.klimatsmart.se/images/news/allklimat177x82a.jpg

Den kalla vintern har fått fastighetsägare och bostadsrättsföreningar att se över sina möjligheter att sänka driftskostnaderna. Bergvärmen är Rolls Roycen bland uppvärmningssystem. Detta bland annat för att den är enormt kostnadseffektiv – finns inget alternativ med lägre driftskostnader. Företaget Allklimat Svenska AB har gjort succé med sina installationer av bergvärme i Stockholm. Framgångarna beror på dels på stor kompetens inom alla områden, som behovsanalys, projektering, kunniga medarbetare och mycket hög servicenivå. Allklimats VD Joakim Rooth har också 30 år i branschen, det är han som står för den tekniska kompetensen och kvalitetssäkringen av samtliga anläggningar som görs. Har ni några fler installationer på gång? Ja vi har flera projekt just nu. Bland annat på Söder där vi precis startat och sen Östermalm där vi är i slutfasen. Förra veckan startade vi ett stort projekt på Kungsholmen där vi skall återvinna frånluften, vilket innebär att istället för att borra 3953 m som vi hade behövt göra där, kommer vi nu att borra 1520 m. Föreningen består av 103 lägenheter och hade en årlig driftskostnad på c:a 785.000 kr med fjärrvärme. Med bergvärme blir driftskostnaden c:a 344.000 kr. Mer än en halvering av kostnaderna. Vilken förening och fastighetsägare säger nej till en sådan besparing? Säger försäljningschef Lena Olofsson på Allklimat. Vill du veta mer om installationen på Kungsholmen är du välkommen att kontakta: Lena Olofsson, 08-514 962 58, 0739-49 62 50.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Bergvärme i Stockholms innerstad succé

2010-09-03
Den kalla vintern har fått fastighetsägare och bostadsrättsföreningar att se över sina möjligheter att sänka driftskostnaderna.

Bergvärmen är Rolls Roycen bland uppvärmningssystem. Detta bland annat för att den är enormt kostnadseffektiv – finns inget alternativ med lägre driftskostnader.

Företaget Allklimat Svenska AB har gjort succé med sina installationer av bergvärme i Stockholm. Framgångarna beror på dels på stor kompetens inom alla områden, som behovsanalys, projektering, kunniga medarbetare och mycket hög servicenivå. Allklimats VD Joakim Rooth har också 30 år i branschen, det är han som står för den tekniska kompetensen och kvalitetssäkringen av samtliga anläggningar som görs.

Har ni några fler installationer på gång?

Ja vi har flera projekt just nu. Bland annat på Söder där vi precis startat och sen Östermalm där vi är i slutfasen. Förra veckan startade vi ett stort projekt på Kungsholmen där vi skall återvinna frånluften, vilket innebär att istället för att borra 3953 m som vi hade behövt göra där, kommer vi nu att borra 1520 m. Föreningen består av 103 lägenheter och hade en årlig driftskostnad på c:a 785.000 kr med fjärrvärme. Med bergvärme blir driftskostnaden c:a 344.000 kr. Mer än en halvering av kostnaderna. Vilken förening och fastighetsägare säger nej till en sådan besparing? Säger försäljningschef Lena Olofsson på Allklimat.

Vill du veta mer om installationen på Kungsholmen är du välkommen att kontakta: Lena Olofsson, 08-514 962 58, 0739-49 62 50.
Källa: Allklimat

Senaste nyheter