Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Bengt Dahlgren tilldelas Best Endorser

https://www.klimatsmart.se/images/news/bengt_dahlgren_logo.png

I stark europeisk konkurrens har Bengt Dahlgren tilldelats utmärkelsen Best Endorser i GreenBuilding Award Europe. Priset delades ut i Frankfurt den 14 april av Mr Paolo Bertoldi från European Commission. Nyligen vann Bengt Dahlgren också motsvarande svenska pris; Sweden GreenBuilding Award. Bengt Dahlgren får utmärkelsen för sitt mångåriga arbete med att minska energianvändningen både inom nybyggnad och befintligt fastighetsbestånd. Utöver direkt konsultstöd har även utbildningsinsatserna riktade mot fastighetsägare uppmärksammats. – Vi ser priset som en bekräftelse på hur värdefull vår vägledning är för fastighetsägare som vill energieffektivisera och miljömärka sina byggnader, säger Catarina Warfvinge, Energi- och miljöchef på Bengt Dahlgren AB. GreenBuilding är ett sätt för fastighetsägare att visa att man har ett engagerat energiarbete. Allt fler hyresgäster och köpare efterfrågar dokumenterat energisnåla hus, dels för att driftkostnaderna sjunker men också på grund av ett växande miljöintresse. – Bengt Dahlgren har lotsat många både nya och befintliga byggnader till att bli GreenBuilding och vi var bland de första i Sverige som engagerade oss i projektet, berättar Åke Rautio, Koncernchef, samtidigt som han framhåller hur roligt det är att Bengt Dahlgrens utbildningsinsatser i Sverige nu uppmärksammats även utomlands. – För oss som koncern innebär utmärkelsen att vi får ett internationellt erkännande av vårt mångåriga arbete att minska energianvändningen både inom nybyggnad och befintligt fastighetsbestånd. Detta är ännu ett bevis på att vår kompetens ligger i framkant, avslutar Åke Rautio. Fakta GreenBuilding: GreenBuilding är ett EU-projekt som pågår sedan 2005 och syftar till att snabba på energieffektiviseringen i lokalfastigheter. De 286 deltagande byggnaderna sparar uppskattningsvis 304 GWh/år i primärenergi (t.ex. el, naturgas och eldningsolja), vilket motsvarar en besparing på i genomsnitt 41 %. I de flesta projekt blev besparingarna högre än vad man ursprungligen räknat med. Fakta Bengt Dahlgren: Bengt Dahlgren är ett av Sveriges ledande teknikkonsultföretag inom VVS, Energi&Miljö, Styr&Övervakning, Brand&Risk samt Teknisk Förvaltning.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Bengt Dahlgren tilldelas Best Endorser

2010-04-20
I stark europeisk konkurrens har Bengt Dahlgren tilldelats utmärkelsen Best Endorser i GreenBuilding Award Europe. Priset delades ut i Frankfurt den 14 april av Mr Paolo Bertoldi från European Commission. Nyligen vann Bengt Dahlgren också motsvarande svenska pris; Sweden GreenBuilding Award.

Bengt Dahlgren får utmärkelsen för sitt mångåriga arbete med att minska energianvändningen både inom nybyggnad och befintligt fastighetsbestånd. Utöver direkt konsultstöd har även utbildningsinsatserna riktade mot fastighetsägare uppmärksammats.

– Vi ser priset som en bekräftelse på hur värdefull vår vägledning är för fastighetsägare som vill energieffektivisera och miljömärka sina byggnader, säger Catarina Warfvinge, Energi- och miljöchef på Bengt Dahlgren AB.

GreenBuilding är ett sätt för fastighetsägare att visa att man har ett engagerat energiarbete. Allt fler hyresgäster och köpare efterfrågar dokumenterat energisnåla hus, dels för att driftkostnaderna sjunker men också på grund av ett växande miljöintresse.

– Bengt Dahlgren har lotsat många både nya och befintliga byggnader till att bli GreenBuilding och vi var bland de första i Sverige som engagerade oss i projektet, berättar Åke Rautio, Koncernchef, samtidigt som han framhåller hur roligt det är att Bengt Dahlgrens utbildningsinsatser i Sverige nu uppmärksammats även utomlands.

– För oss som koncern innebär utmärkelsen att vi får ett internationellt erkännande av vårt mångåriga arbete att minska energianvändningen både inom nybyggnad och befintligt fastighetsbestånd. Detta är ännu ett bevis på att vår kompetens ligger i framkant, avslutar Åke Rautio.

Fakta GreenBuilding:
GreenBuilding är ett EU-projekt som pågår sedan 2005 och syftar till att snabba på energieffektiviseringen i lokalfastigheter. De 286 deltagande byggnaderna sparar uppskattningsvis 304 GWh/år i primärenergi (t.ex. el, naturgas och eldningsolja), vilket motsvarar en besparing på i genomsnitt 41 %. I de flesta projekt blev besparingarna högre än vad man ursprungligen räknat med.

Fakta Bengt Dahlgren:
Bengt Dahlgren är ett av Sveriges ledande teknikkonsultföretag inom VVS, Energi&Miljö,
Styr&Övervakning, Brand&Risk samt Teknisk Förvaltning.

Senaste nyheter