Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Bellio lanserar iPhonefodral med mer

https://www.klimatsmart.se/images/news/bellio228x120pa.jpg

Ekoföretaget Bellio, som designar och tillverkar barntofflor, mössor och andra barnprodukter, utökar nu sitt sortiment av ekologiska och svensktillverkade produkter med en papperskollektion och iPhonefodral. Liksom Bellios barnkollektioner, har även de nya produkterna Belliomotiv och stilren design. På Formex i början på september lanserar Bellio en papperskollektion med färgglada kort för olika tillfällen, present-taggar, ritböcker och kalasinbjudningar. Alla motiv är baserade på stilrena Belliofigurer så som Ellie, Hälge och Giralf. Bellios grundare, Johanna Persson Green, fick idén till papperskollektionen på en nätverksträff i ekonätverket Footsteps: - Möten med kreativa människor inspirerar mig och ger mig ofta nya idéer. Jag ville ha input från mitt nätverk på de reklamvykort jag designat för Bellio men tjejerna spånade vidare och föreslog att jag skulle göra kalasinbjudningar istället. På vägen hem med tåget började jag skissa på hur jag kunde använda Belliomotiven till en helt ny produktlinje. Hela Bellios sortiment är svensktillverkat och ekologiskt. Till papperskollektionen används svanenmärkt papper och färger som är godkända ur miljöperspektiv. Plastfickorna som korten förpackas i är gjorda av polypropylen, som är återvinningsbar och så stabil att den med fördel kan användas till CD-skivor, foton eller annat när man tagit ur Belliokorten. För Bellio är svensk tillverkning en del av värdegrunden, tillsammans med stilren design, kvalitet och ekologi. Johanna Persson Green på Bellio: - Förutom de korta transporterna, är fördelen med att tillverka i Sverige – jämfört med t ex Kina – att vi kan följa produktionskedjan på detaljnivå och vara med att utveckla miljötänket. Vi har lyckats väcka miljöengagemanget hos många av våra leverantörer. Vårt tryckeri Kaigan håller just nu på att certifiera sig enligt Svanen och ISO 14001 och Plast Petter i Hova har tagit fram miljösmart plast åt oss. Bellio växer kontinuerligt och säljer nu till 15 länder. De största marknaderna är ­– förutom Norden – Japan, Italien och Tyskland. Produktutvecklingen är ett led i att växa och nå ut till bredare kundgrupper. Med Bellios iPhonefodral som även de lanseras på Formex, hoppas Johanna Persson Green nå ut också till de som inte har små barn och på det sättet upptäckt Bellio. IPhonefodralen, liksom Bellios barntofflor, tillverkas i vegitabiliskt garvat läder från Tärnsjö Garveri i Uppland. Fodralen sys för hand på Docksta Skofabrik vid Höga Kusten i Ångermanland, och har en stilren skandinavisk design. Bellio finns i monter AG:82 på Formex, tillsammans med företaget Mocklis. För mer information, kontakta: Johanna Persson Green, grundare av Bellio: 070-798 03 60, johanna@bellio.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Bellio lanserar iPhonefodral med mer

2011-08-29
Ekoföretaget Bellio, som designar och tillverkar barntofflor, mössor och andra barnprodukter, utökar nu sitt sortiment av ekologiska och svensktillverkade produkter med en papperskollektion och iPhonefodral. Liksom Bellios barnkollektioner, har även de nya produkterna Belliomotiv och stilren design.

På Formex i början på september lanserar Bellio en papperskollektion med färgglada kort för olika tillfällen, present-taggar, ritböcker och kalasinbjudningar. Alla motiv är baserade på stilrena Belliofigurer så som Ellie, Hälge och Giralf. Bellios grundare, Johanna Persson Green, fick idén till papperskollektionen på en nätverksträff i ekonätverket Footsteps:

- Möten med kreativa människor inspirerar mig och ger mig ofta nya idéer. Jag ville ha input från mitt nätverk på de reklamvykort jag designat för Bellio men tjejerna spånade vidare och föreslog att jag skulle göra kalasinbjudningar istället. På vägen hem med tåget började jag skissa på hur jag kunde använda Belliomotiven till en helt ny produktlinje.

Hela Bellios sortiment är svensktillverkat och ekologiskt. Till papperskollektionen används svanenmärkt papper och färger som är godkända ur miljöperspektiv. Plastfickorna som korten förpackas i är gjorda av polypropylen, som är återvinningsbar och så stabil att den med fördel kan användas till CD-skivor, foton eller annat när man tagit ur Belliokorten.

För Bellio är svensk tillverkning en del av värdegrunden, tillsammans med stilren design, kvalitet och ekologi. Johanna Persson Green på Bellio:

- Förutom de korta transporterna, är fördelen med att tillverka i Sverige – jämfört med t ex Kina – att vi kan följa produktionskedjan på detaljnivå och vara med att utveckla miljötänket. Vi har lyckats väcka miljöengagemanget hos många av våra leverantörer. Vårt tryckeri Kaigan håller just nu på att certifiera sig enligt Svanen och ISO 14001 och Plast Petter i Hova har tagit fram miljösmart plast åt oss.

Bellio växer kontinuerligt och säljer nu till 15 länder. De största marknaderna är ­– förutom Norden – Japan, Italien och Tyskland. Produktutvecklingen är ett led i att växa och nå ut till bredare kundgrupper. Med Bellios iPhonefodral som även de lanseras på Formex, hoppas Johanna Persson Green nå ut också till de som inte har små barn och på det sättet upptäckt Bellio.

IPhonefodralen, liksom Bellios barntofflor, tillverkas i vegitabiliskt garvat läder från Tärnsjö Garveri i Uppland. Fodralen sys för hand på Docksta Skofabrik vid Höga Kusten i Ångermanland, och har en stilren skandinavisk design.

Bellio finns i monter AG:82 på Formex, tillsammans med företaget Mocklis.

För mer information, kontakta:
Johanna Persson Green, grundare av Bellio: 070-798 03 60, johanna@bellio.se.
Källa: Bellio

Senaste nyheter