Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Beans miljöarbete certifierat

https://www.klimatsmart.se/images/news/beans103x83.png

Kaffeföretaget Beans har nu tagit ytterligare ett steg i sitt miljöarbete "Ett smakfullt engagemang". Miljöarbetet har genomgått en extern granskning och certifierats enligt den internationella standarden ISO 14001. Beans fick väldigt positiv återkoppling och endast ett nedslag under revisionen - ett rengöringsmedel saknade svensk varningstext. "Vi är glada över att 'Ett smakfullt engagemang' fick så goda vitsord i den externa granskningen. Det är ytterligare ett bevis på att vi är på rätt väg mot vår långsiktiga vision om noll koldioxidutsläpp. Att vi nu är miljöcertifierade innebär att vi gör det ännu enklare för kunder med höga miljökrav att välja Beans" säger Rune Bergo, vd på Beans. Beans initierade sitt miljöarbete "Ett smakfullt engagemang" 2007 och har sedan dess kommit en bra bit på vägen. Bland annat minskade Beans koldioxidutsläpp med 15 procent mellan 2011 och 2012 - trots att omsättningen ökade med 20 procent under samma period. Förklaringen till de goda resultaten i miljöarbetet är bland annat att hela vagnparken bytts till biogas- och elbilar. Det har lett till kraftigt minskade utsläpp från alla resor och transporter. Beans arbetar även med att minska elförbrukningen i alla de kaffemaskiner som finns hos kunderna genom att ställa in energisparinställningar. På så sätt kan Beans och kunden tillsammans styra när kaffemaskinerna ska vara igång, i viloläge eller helt avstängda utifrån respektive kunds arbetstider. Men mycket är kvar att göra innan Beans miljöarbete är i mål. "På lång sikt ska Beans utsläpp ned till noll - det är vår vision. Precis som många andra företag så klimatkompenserar Beans, men visionen om noll utsläpp sporrar oss och betyder att vi ser varje klimatkompenserat ton som ett misslyckande. Vår vision innebär ju att vi ska kunna sluta klimatkompensera" slår vd Rune Bergo fast. För "Ett smakfullt engagemang" ska få behålla ISO-certifieringen måste ett antal krav kontinuerligt uppfyllas, vilket granskas varje år av en extern revisor. För mer information, kontakta: Rune Bergo, vd Beans, 070-585 21 50, rune.bergo@beans.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Beans miljöarbete certifierat

2013-04-24
Kaffeföretaget Beans har nu tagit ytterligare ett steg i sitt miljöarbete "Ett smakfullt engagemang". Miljöarbetet har genomgått en extern granskning och certifierats enligt den internationella standarden ISO 14001. Beans fick väldigt positiv återkoppling och endast ett nedslag under revisionen - ett rengöringsmedel saknade svensk varningstext.

"Vi är glada över att 'Ett smakfullt engagemang' fick så goda vitsord i den externa granskningen. Det är ytterligare ett bevis på att vi är på rätt väg mot vår långsiktiga vision om noll koldioxidutsläpp. Att vi nu är miljöcertifierade innebär att vi gör det ännu enklare för kunder med höga miljökrav att välja Beans" säger Rune Bergo, vd på Beans.

Beans initierade sitt miljöarbete "Ett smakfullt engagemang" 2007 och har sedan dess kommit en bra bit på vägen. Bland annat minskade Beans koldioxidutsläpp med 15 procent mellan 2011 och 2012 - trots att omsättningen ökade med 20 procent under samma period.

Förklaringen till de goda resultaten i miljöarbetet är bland annat att hela vagnparken bytts till biogas- och elbilar. Det har lett till kraftigt minskade utsläpp från alla resor och transporter. Beans arbetar även med att minska elförbrukningen i alla de kaffemaskiner som finns hos kunderna genom att ställa in energisparinställningar. På så sätt kan Beans och kunden tillsammans styra när kaffemaskinerna ska vara igång, i viloläge eller helt avstängda utifrån respektive kunds arbetstider. Men mycket är kvar att göra innan Beans miljöarbete är i mål.

"På lång sikt ska Beans utsläpp ned till noll - det är vår vision. Precis som många andra företag så klimatkompenserar Beans, men visionen om noll utsläpp sporrar oss och betyder att vi ser varje klimatkompenserat ton som ett misslyckande. Vår vision innebär ju att vi ska kunna sluta klimatkompensera" slår vd Rune Bergo fast.

För "Ett smakfullt engagemang" ska få behålla ISO-certifieringen måste ett antal krav kontinuerligt uppfyllas, vilket granskas varje år av en extern revisor.

För mer information, kontakta:
Rune Bergo, vd Beans, 070-585 21 50, rune.bergo@beans.se.
Källa: Beans

Senaste nyheter