Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Basketcup med Ren Attityd

https://www.klimatsmart.se/images/news/renatt250x320.jpg

Den 19 april går startskottet för en av Sveriges största basketcuper, Eskilstuna Energi och Miljö Basket Cup, i Eskilstuna. Ett stort ungdomsevenemang som arrangeras av Eskilstuna Energi och Miljö tillsammans med Eskilstuna Basket och som handlar om mer än basket. Det handlar om Ren Attityd. Om att ta hand om sig själv, sina medmänniskor, och vår miljö. Snart slår vi upp portarna till 2013-års Eskilstuna Energi och Miljö Basket Cup! Imorgon fredag, den 19 april, så är Eskilstuna rustat för att ta emot mer än 2 500 basketspelande flickor och pojkar, födda -97 till -02, som skall lira 531 matcher i 21 hallar under de tre dagar som cupen pågår i Eskilstuna. Eskilstuna Energi och Miljö Basket Cup, som nu spelas för 4:e året i rad i Eskilstuna Energi och Miljös regi, är en av Sveriges största ungdomsbasketcuper. Men det handlar om mer än bara basket. För oss på Eskilstuna Energi och Miljö handlar det om att hjälpa barn och ungdomar att utvecklas och må bra. Vi jobbar med ett begrepp som heter Ren Attityd. Det är ett samlingsbegrepp som vi har valt att samla vårt arbete med sponsring av idrott, kultur och samhälle under. Vi riktar oss till alla eskilstunabor men extra mycket till barn och ungdom. - Budskapet med Ren Attityd är att alla tar sitt ansvar och gör någonting åt de problem vi har i samhället. Att ta hand om sig själv, sina medmänniskor, och vår miljö. Att tänka på vår miljö - plocka upp skräpet efter dig, tänk klimatsmart. Och framförallt handlar det om omtanke - inte mobbing - inte våld. Därför tycker vi på Eskilstuna Energi och Miljö att det är otroligt viktigt att vara med och arrangera bland annat den här basketcupen. Det hjälper oss att föra fram budskapet, säger projektledare Caroline Eklöv på Eskilstuna Energi och Miljö. - Det är otroligt roligt att jobba med Eskilstuna Basket och med den här cupen. Det är många eldsjälar som jobbar otroligt engagerat redan långt innan cupen går av stapeln, fortsätter Caroline. Rolig fakta: Under cupens gång serveras ungefär 15 000 måltider till de 5 000 spelare, domare och funktionärer som deltar i cupen. En imponerande mängd mat och människor. Cirka 1 000 funktionärer arbetar under cuphelgen varje år. 800 av dessa spelar i Eskilstuna Basket, är aktiva på annat sätt eller är anhöriga till medlemmar. Alla dessa ställer upp ideellt för att få se 2 500 ungdomar spela basket och ha kul under 3 dagar. För mer information, kontakta: Caroline Eklöv, Projektledare och Marknadskommunikatör Eskilstuna Energi och Miljö, 070-230 93 41.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Basketcup med Ren Attityd

2013-04-18
Den 19 april går startskottet för en av Sveriges största basketcuper, Eskilstuna Energi och Miljö Basket Cup, i Eskilstuna. Ett stort ungdomsevenemang som arrangeras av Eskilstuna Energi och Miljö tillsammans med Eskilstuna Basket och som handlar om mer än basket. Det handlar om Ren Attityd. Om att ta hand om sig själv, sina medmänniskor, och vår miljö.

Snart slår vi upp portarna till 2013-års Eskilstuna Energi och Miljö Basket Cup! Imorgon fredag, den 19 april, så är Eskilstuna rustat för att ta emot mer än 2 500 basketspelande flickor och pojkar, födda -97 till -02, som skall lira 531 matcher i 21 hallar under de tre dagar som cupen pågår i Eskilstuna. Eskilstuna Energi och Miljö Basket Cup, som nu spelas för 4:e året i rad i Eskilstuna Energi och Miljös regi, är en av Sveriges största ungdomsbasketcuper. Men det handlar om mer än bara basket. För oss på Eskilstuna Energi och Miljö handlar det om att hjälpa barn och ungdomar att utvecklas och må bra. Vi jobbar med ett begrepp som heter Ren Attityd. Det är ett samlingsbegrepp som vi har valt att samla vårt arbete med sponsring av idrott, kultur och samhälle under. Vi riktar oss till alla eskilstunabor men extra mycket till barn och ungdom.

- Budskapet med Ren Attityd är att alla tar sitt ansvar och gör någonting åt de problem vi har i samhället. Att ta hand om sig själv, sina medmänniskor, och vår miljö. Att tänka på vår miljö - plocka upp skräpet efter dig, tänk klimatsmart. Och framförallt handlar det om omtanke - inte mobbing - inte våld. Därför tycker vi på Eskilstuna Energi och Miljö att det är otroligt viktigt att vara med och arrangera bland annat den här basketcupen. Det hjälper oss att föra fram budskapet, säger projektledare Caroline Eklöv på Eskilstuna Energi och Miljö.

- Det är otroligt roligt att jobba med Eskilstuna Basket och med den här cupen. Det är många eldsjälar som jobbar otroligt engagerat redan långt innan cupen går av stapeln, fortsätter Caroline.

Rolig fakta:
Under cupens gång serveras ungefär 15 000 måltider till de 5 000 spelare, domare och funktionärer som deltar i cupen. En imponerande mängd mat och människor. Cirka 1 000 funktionärer arbetar under cuphelgen varje år. 800 av dessa spelar i Eskilstuna Basket, är aktiva på annat sätt eller är anhöriga till medlemmar. Alla dessa ställer upp ideellt för att få se 2 500 ungdomar spela basket och ha kul under 3 dagar.

För mer information, kontakta:
Caroline Eklöv, Projektledare och Marknadskommunikatör Eskilstuna Energi och Miljö, 070-230 93 41.

Senaste nyheter