Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Barnens framtid hänger på klimatet

https://www.klimatsmart.se/images/news/telge-childrens-climate250x284.jpg

I Telge Energis senaste Sifo-undersökning visar det sig att många svenskar tror att människor inte gör mer för miljön och klimatet för att det är svårt att ändra på sin livsstil. Det betyder ju att det måste bli enklare att göra val för miljön och klimatet än vad som upplevs idag. Jag har hittat några lösningar som skulle kunna göra skillnad, kolla här. Organiska solceller från Göteborg: Har du hört talas om organiska solceller nån gång? Det finns! Produkten heter Epishine och syns på bilden ovan tillsammans med 2 av skaparna. De lovar att deras solceller ger billigast kWh, är framtagna helt utan metaller, är jättetunna, finns i 10-50% transparens och olika färger. Känns som de slår hål på vanliga argument mot en investering i solceller. SÅ häftigt! Epishine solcellerna är ett resultat av svensk forskning från Linköpings Tekniska Högskola och Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. Skaparna spår att deras solceller kan komma till marknaden inom ca 2 år. Det ska bli spännande att följa den utvecklingen! Greenleap från Stockholm: I en studie gjord av Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, har skolan undersökt varför så få hushåll skaffar solceller. Det är inte krångligt att skaffa solceller. Vi på Telge Energi hjälper dig hela vägen och tar hand om allt krångel åt dig. Smart textiles från Borås: Men vad gör vi av den växthusgas vi släpper ut då? Frågar du ett gäng forskare vid Högskolan i Borås så svarar de alldeles säkert: kläder såklart! Ja det är sant, det går alltså att skapa textilfibrer av växthusgas från luften. “Det här kan bli en gamechanger” säger projektdeltagarna och jag är beredd att hålla med. Barnens dag 13 maj 2016: Idag firas barnens dag. Nåt som jag märkt är att många uppmärksammat att klimatsmarthet kommer sig liksom lite mer naturligt för barn än för vuxna. Barn får lära sig massor om miljön tidigt, på förskolan och i grundskolan idag. Kommentarer som “ni vet att det är dåligt att äta mycket kött va?” och “mamma, kan inte vi köpa en elbil så att vi inte smutsar ner så mycket?” är supervanliga och det är ju jätteroligt, och bådar gott för framtiden. Vi på Telge Energi samarbetar med Svenska Kunskapsförlaget också som tar fram Natur & Miljöboken: ett läromedel för alla 4-6-klassare fullt av superbra material.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Barnens framtid hänger på klimatet

2016-05-13
Childrens Climate Conference 2015
I Telge Energis senaste Sifo-undersökning visar det sig att många svenskar tror att människor inte gör mer för miljön och klimatet för att det är svårt att ändra på sin livsstil. Det betyder ju att det måste bli enklare att göra val för miljön och klimatet än vad som upplevs idag. Jag har hittat några lösningar som skulle kunna göra skillnad, kolla här.

Organiska solceller från Göteborg:
Har du hört talas om organiska solceller nån gång? Det finns! Produkten heter Epishine och syns på bilden ovan tillsammans med 2 av skaparna. De lovar att deras solceller ger billigast kWh, är framtagna helt utan metaller, är jättetunna, finns i 10-50% transparens och olika färger. Känns som de slår hål på vanliga argument mot en investering i solceller. SÅ häftigt!

Epishine solcellerna är ett resultat av svensk forskning från Linköpings Tekniska Högskola och Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. Skaparna spår att deras solceller kan komma till marknaden inom ca 2 år. Det ska bli spännande att följa den utvecklingen!

Greenleap från Stockholm:
I en studie gjord av Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, har skolan undersökt varför så få hushåll skaffar solceller.

Det är inte krångligt att skaffa solceller. Vi på Telge Energi hjälper dig hela vägen och tar hand om allt krångel åt dig.

Smart textiles från Borås:
Men vad gör vi av den växthusgas vi släpper ut då? Frågar du ett gäng forskare vid Högskolan i Borås så svarar de alldeles säkert: kläder såklart!

Ja det är sant, det går alltså att skapa textilfibrer av växthusgas från luften. “Det här kan bli en gamechanger” säger projektdeltagarna och jag är beredd att hålla med.

Barnens dag 13 maj 2016:
Idag firas barnens dag. Nåt som jag märkt är att många uppmärksammat att klimatsmarthet kommer sig liksom lite mer naturligt för barn än för vuxna. Barn får lära sig massor om miljön tidigt, på förskolan och i grundskolan idag. Kommentarer som “ni vet att det är dåligt att äta mycket kött va?” och “mamma, kan inte vi köpa en elbil så att vi inte smutsar ner så mycket?” är supervanliga och det är ju jätteroligt, och bådar gott för framtiden.

Vi på Telge Energi samarbetar med Svenska Kunskapsförlaget också som tar fram Natur & Miljöboken: ett läromedel för alla 4-6-klassare fullt av superbra material.

Ladda ner Natur & Miljöboken som app eller pdf här: www.kunskapsförlaget.se/LADDA-NED.aspx

Och sist men inte minst så måste jag bara dela denna underbara nyhet! I USA har 7 barn fått rätt i domstol efter att de stämt delstaten Washington för att den underlåtit att vidta åtgärder mot klimatförändringar. HEJA ALLA BARN!

/Fru Watt, Telge Energi

Senaste nyheter